Itthon » Civilek

Légy gazda az időbankban!

Tizenegy udvarhelyszéki időgazdát keres a Civitas Alapítvány. Pénzmentes szolgáltatókat várnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Idogazda1
Te is lehetsz időgazda
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. február 09., 11:04
0 hozzászólás. 

Időbank elnevezés alatt egy olyan újszerű kezdeményezés bevezetésén dolgoznak, amelyben a pénzt, mint fizetőeszközt kiiktatva az emberek szolgáltatásokat/ tevékenységeket nyújtanak egymásnak, ezáltal létrehozzák a kölcsönös segítségnyújtás hálózatát.

Az Időgazdák, azok a személyek, akik munkájuk során ügyfélszolgálatot biztosítanak, információt, tanácsadást nyújtanak az Időbank-rendszerrel kapcsolatosan az érdeklődők számára. Az Időgazdák Udvarhelyszék különböző településeiről kerülnek ki és az Időbank-rendszer helybéli működtetői és népszerűsítői lesznek.

Ki lehet Időgazda?

Udvarhelyszék valamely településén élő és tartózkodó személy, aki közbenjár azért, hogy a település, amelyet képvisel, nyitott legyen az együttműködésre a Civitas Alapítvánnyal, így hajlandó helyet és internetes hozzáférést biztosítani a település valamely közösségi terében (könyvtár, teleház, polgármesteri hivatal stb.).

Olyan személy, aki nyitott, kommunikatív, szeret szervezni, valamint emberekkel dolgozni, és elkötelezett a közösségi tevékenységek iránt. Aki megfelelő számítógép-kezelői ismeretekkel rendelkezik és vállalja, hogy felkészítők, találkozók során elsajátítja mindazt a tudást, amely elengedhetetlen a rendszer működtetéséhez, és aki vállalja, hogy elérhető az Időbank-rendszer tagjai számára mobiltelefonon vagy e-mailen keresztül.

Így választják ki az időgazdákat

Első szakaszban 2015. február 14-ig várják azon személyek jelentkezését, akik szeretnének a közösségi ügy mozgatói, időgazdái lenni. Ezt a szándékukat az érdeklődők egy motivációs levél kíséretében fejezhetik ki az idobank@idobank.ro elektronikus postacímen.

A második szakaszban a jelentkezőt egy közösségi találkozó megszervezésére kérik fel a saját településükön, ahol a Civitas Alapítvány munkatársai által, úgy a leendő Időgazdák, mint a közösség bővebb információkban részesül a kezdeményezést illetően.

Az Időgazdák kiválasztásának folyamata a közösségi találkozók lejárta után ér végett, amikor megtörténik a 11 Időgazda kiválasztása Udvarhelyszéken!

Felvértezik a gazdákat

A Civitas Alapítvány képzések, előadások keretében felvértezi az Időgazdákat azon tudásanyaggal, amely elengedhetetlen egy ilyen szívesség közösség működtetéséhez. Biztosítanak egy hordozható számítógépet, illetve folyamatos mentorálást és szakmai támogatást. Az elvégzett munka jutalmául az Időbank-rendszer által felajánlott munkákban és szolgáltatásokban részesülhet.

Ha egy izgalmas újszerű dolgot szeretnél kipróbálni, illetve jószívű -, jó hangulatú társaságra és fejlődésre vágysz, akkor ne habozz, jelentkezz.

A Civitas Alapítvány által elindított "Adni Nemes – kapni Öröm! Időbank – a Pénzmentes Segítségnyújtás Hálózata" kezdeményezés keretében keresik Udvarhelyszék Időgazdáit!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."