Itthon » Civilek

Százhúszan futnak egy tucatért

Még bő két hét van az idei Fuss NEKI! jótékonysági szaladásig: tizenkét civil szervezet jelentkezett, és várja a közösségi felajánlásokat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Fuss NEKI! 2013-ban Székelyudvarhelyen
Tavaly is tömeg és jó hangulat volt a futáson | Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2014. október 01., 17:21
0 hozzászólás. 

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány által rendezett Fuss NEKI! jótékonysági szaladás lényege, hogy a futásra jelentkezők egy alapítványt vagy jótékonysági szervezetet támogatnak a sporttal. Először az alapítványok jelentkeznek egy támogatandó ötlettel, majd a szaladók eldöntik, melyikhez szeretnének csatlakozni.

Idén tizenkét olyan civil szervezet jelentkezett, akik valamilyen tevékenységre, projektre szeretnének pénzt gyűjteni a közösségtől. Mögéjük összesen százhúsz futó sorolt be: ők valamelyik szervezet nevében szaladnak, és rajtuk keresztül is lehet adományokat felajánlani.

Így tud most jót tenni

Mint minden évben, a futás lényege idén is a civilek segítése és a mozgás népszerűsítése. Az adománygyűjtő módszer lényege, hogy a szaladókra téteket lehet tenni: körönként 5, 10 lejt, vagy akár többet is. A kétórás szaladás végén az adományozók a támogatott szaladó teljesítményének függvényében támogatják a kiválasztott civil szervezetet.

Ezen kívül közvetlen adakozásra is van lehetőség: aki ezt a formát választja, annak adománya nem függ egy szaladó által megtett körök számától, hanem egy általa választott, fix összeget ad át a civileknek.

Az idei közösségi szaladást október 19-én szervezik, a futók délelőtt 10 órakor rajtolnak a városi strand elől, és a városi parkban szaladnak, visszatérve a strandhoz. Egy ilyen kör 1.3 km hosszú, az útvonal megegyezik a korábbi évekével.

Tegyék meg tétjeiket!

Adományt bárki ajánlhat fel egy számára kedves ügynek: állatvédő szervezet, sportegyesület, oktatást és sérülteket támogató alapítvány is van a tizenkettes listán. A civil szervezetekről és a támogatható projektekről itt lehet bővebben olvasni.

Itt, az egyes alapítványokra kattintva nem csak projektjeikről, de az őket támogató futókról is megtudhatjuk, hogy eddig mekkora összeget ajánlottak fel nekik, illetve az is kiderül, melyik szaladó miért támogatja az adott alapítványt.

Végül a Támogatom gombra kattintva megadhatjuk a szükséges adatinkat, és megtehetjük a felajánlásunkat. Fontos, hogy nem kell óriási összegekben gondolkodni, a néhány lejes adományok is sokat számítanak, és döntőek lehetnek egy-egy projekt kivitelezése során.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."