Itthon » Civilek

Mozgás pályázni!

Kis góbé néven indít új támogatási programot a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány együttműködésben a Székelyföldi Üzletlánccal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

asztalitenisz
Sokat mozogjon az ifjúság!
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. április 22., 15:51
0 hozzászólás. 

A májusban rajtoló programmal a 6 és 14 év közti gyermekek csoportos sportolását szeretnék támogatni. A projekt célja, hogy egészséges, sokat mozgó ifjúsága legyen Udvarhelyszéknek.

Rendszeres sporttevékenységet folytató civil szervezetek pályázhatnak a Merkúr üzletlánc és a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány most induló Kis góbé programjában. Előbbi 30 ezer, utóbbi pedig - a közösségi kártyák révén begyűlt - további 20 ezer lejt szán az udvarhelyszéki sporttevékenységek támogatására. A civil szervezetek eszközökre, ruházatra, utazásra, valamint rendezvények lebonyolítására is pályázhatnak.

CsakiRozaliaKomsaCsongor

„Sportrendezvények szervezésére, a közelben megrendezésre kerülő versenyeken való részvételre, bírói honoráriumra, vagy akár terembérre is lehet pályázni, tehát olyan, a tevékenységüket segítő eszközökre és azok fenntartására, amelyek szükségesek ahhoz, hogy rendszeresen, és minél jobb körülmények között tudják ezt a sporttevékenységet folytatni" – sorolja a pályázók lehetőségeit Csáki Rozália, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány ügyvezető igazgatója.

A székelyföldi üzletlánc közel félmillió lejt fordít évente különböző kulturális és sporttevékenységek támogatására, a Kis góbé program elindításával ezt szeretnék immár hivatalosan meghirdetett program formájában is folytatni.

„Egyre több megkeresésünk van különböző sportegyesületektől, edzőktől és szülőktől, hogy támogatást igényelnek a különböző programjaikra, a gyermekeik sporttevékenységeinek a támogatására. És úgy éreztük, hogy őket kell támogatni, hiszen mi is bennük látjuk a jövőt, és fontosnak találjuk a rendszeres mozgásukat, az egészséges életmódjukat, és azt, hogy ne csak a versenyszellemet lássák a sportban, hanem a játékszellemet is" – magyarázza a program elindításának szükségességét Komsa Csongor, az üzletlánc marketing igazgatója.

Egy pályázat maximálisan 8 000 lejt kaphat, ugyanakkor a pályázónak ehhez legalább 10 százalék önrészt kell biztosítania. Az érdeklődők a www.szka.org illetve a gobetermek.ro/kisgobek weboldalakon tájékozódhatnak a Kis góbé program feltételeiről, a pályázatokat május 22-ig várják a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítványhoz.

„A székelyföldi üzletlánc támogatásának is köszönhetően az utóbbi években óriásit ugrott az asztalitenisz szakosztály eredményessége, hiszen mind a négy ifjúsági kategóriában az ország élmezőnyébe tartozik most Székelyudvarhely" – hangsúlyozza György István, a székelyudvarhelyi sportiskola asztalitenisz szakosztályának edzője. Mint mondja, a náluk sportoló gyerekek támogatók nélkül nem tudnának eljutni külföldi versenyekre, így ők mindenképp örülnek a Kis góbé program elindulásának.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."