Itthon » Civilek

Így jótékonykodhatsz könnyen és gyorsan

Karácsony előtt csordultig telik a szíved szeretettel, csak a nagy hajszában nincs időd, hogy felkeresd azokat, akiket boldoggá tennél? Segítünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Játék a gyerekosztályon fotók: Barcsa István
Játék a gyerekosztályon fotók: Barcsa István
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2015. december 18., 10:05
0 hozzászólás. 

Az idei év egyik leginkább támogatásra érdemes projektje városunkban a gyermekbarát kórház létesítése. A betegség épp elég aggodalmat, kényelmetlenséget, fizikai és lelki megterhelést jelent a családoknak, a kellemes környezet megkönnyítené mind a szenvedő kisgyerekek, mind a kialvatlan, aggódó szülők életét.

Nemrég a Fuss neki! programban és cégek adományaiból gyűjtött összegből kismackós tányérokat, Miki egeres ágyneműt és zenedobozokat vásároltak és adtak át a városi kórház gyermekosztályának. Társas játékokat, rajztáblákat, építő - és lego kockákat, színes gyermekbútorokat, kisszékeket is kaptak a múlt csütörtöki átadón a kis betegek.

gyerekosztaly2

A program második szakaszában a kórtermekbe rajzok kerülnek, kifestenek egy kórtermet, illetve játszóteret készítenének a járóbeteg rendelő és a kórház kis páciensei számára.

A Székelyudvarhelyi Járóbeteg-rendelőben évente mintegy 10.000 beteget vizsgálnak és ott vannak még a szakrendelésre vagy a laborvizsgálatra váró paciensek, valamint a kórházi kezelésre beutalt kicsik, akiknek a játszótér megkönnyítheti a gyógyulásukat.

Te is hozzájárulhatsz

a gyerekek gyógyulásához. Csak egy sms-t kell küldened ehhez a 8837-es számra. Minden mobilszolgáltató hálózatáról küldhetsz üzenetet, ami két euródba kerül. Mind töltőkártyás, mind bérletes telefonról megoldható az üzenetküldés, a töltőkártyásoknak arra kell figyelniük, hogy ne a perces, hanem az eurós opciót válasszák a feltöltéskor, amennyiben segíteni szeretnének. Ha elküldted az sms-t, ami lehet üres, vagy írhatsz bele bármit, akkor kapsz egy automatikus köszönő üzenetet. Erre ne válaszolj, hacsak nem akarsz még egyszer két eurót elküldeni.

gyerekosztaly4

Jelenleg 523 sms-nél tart az adományozás állása, ami a donatie.ro honlapon követhető. Ez 1046 eurót jelent, amiből az adományozó rendszert működtetők is részesülnek. Hogy mit tudnak venni ebből a pénzből? 50 lej egy képkeret, amibe a tervek szerint gyerekrajzok kerülnek, 100 lej egy vödör festék, amivel meszelni szeretnének, 1000-1500 lej egy rugós hinta és 2000-2500 lejbe kerül egy hinta vagy egy libikóka. Hogy ebből mi valósulhat meg, rajtunk is múlik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."