Itthon » Civilek

A fejlesztőnek segítenek az udvarhelyi sérült gyerekek

A Picto Verb új verziója az udvarhelyi tapasztalatokon is alapszik majd.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Mónika és a PictoVerb
A gyerekek kommunikálnak az eszköz segítségével
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. február 18., 14:27
0 hozzászólás. 

Táblagépeket és rájuk telepíthető alkalmazást vásárolt a Székelyudvarhelyi Szent Ferenc Egyesület a Sérült Gyerekekért abból a pénzből, amit a múlt év végén az udvarhelyi floorballcsapatok és az UFF jóvoltából kapott, a Nagy Dobást követően.

A szellemi sérült és autista gyerekekkel foglalkozó Szent Ferenc Egyesület a Sérült Gyerekekért vezetői öt táblagépet vettek, egyet pedig az UFF-tól kaptak adományként. A Picto Verb nevű alkalmazást azonban nem tudták idehaza megvásárolni, ezért kiutaztak Magyarországra, ahol találkozhattak az alklamazás kifejlesztőjével, Zsombori Balázzsal. Nagy Sándor, az alapítvány vezetője portálunknak elmondta, több mint két órát beszélgettek a fejlesztővel.

Az udvarhelyi gyökerekkel is rendelkező egyetemi hallgató által megalkotott PictoVerb az első magyar nyelvű alkalmazás, amely könnyen felismerhető képeket, rajzokat alakít hangos mondatokká. Az alkalmazás nagyon hasznos azok számára, akik veleszületett, illetve szerzett okokból (pl. betegség, műtét miatt) átmenetileg vagy tartósan beszédképtelenek, esetleg beszédjükben súlyosan akadályozottak. Az alapítványnál nagyon bevált a program, hiszen eddig a gyerekek képkártyák segítségével kommunikáltak, két hete kezdték tanulni a programot.

A táblagépeken és okostelefonokon futtatható Picto Verbnek újabb, fejlettebb verziója is készül. Nagy Sándor portálunknak elmondta, abban a megtiszteltetésben van részük, hogy tapasztalataikat elküldik a fejlesztőnek, aki az alkalmazás új verziójába ezeket is beépíti. A tervek szerint a megújult program áprilisra készül el.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."