Sport » Egyéb sport

Több mint kétezer lej repült a pályára

Már az első percben megtörtént a labdadobálás, táblagépeket vesznek a sérült gyerekeknek az összegyűlt pénzből.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

nagy dobas 2015-1
Fotók: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. december 21., 12:31
0 hozzászólás. 

Jótékonysági floorballmérkőzést tartottak vasárnap délután a Rákóczi Centerben, a második Nagy Dobáson több mint kétezer lej gyűlt össze a Szent Ferenc Alapítvány számára.

2.176 lejt és az Udvarhelyi Fiatal Fórum részéről egy táblagépet juttat el a Szent Ferenc Egyesület a Sérült Gyermekekért részére az Areopolis SE és a Black 69 Floorball Team. A jótékonysági esemény sikeres volt, az adományösszeget a napokban kézbesítik. Vasárnap délután előbb a Black 69 és ificsapata, a Floorballsuli együttese melegítette be a pályát és a közönséget egy tízperces összecsapáson, a seniorok 1-0-ra nyertek Máté Bence találatával.

nagy dobas 2015-4

Ezután a szervező Black 69 a novemberben a Rákóczi Kupát is megnyerő Floorbullsszal mérkőzött. A kétszer tíz perces találkozó első gólját Kacsó Zoltán szerezte a Floorbulls-ból – a találat után a nézők bedobták a labdákat a pályára.

A mérkőzés a Floorbulls fölényével folytatódott, 4-1-es félidő után a „bikák" 5-2-re verték a Black 69 együttesét, a gólokat Kacsó Zoltán (2), Bak Ferenc, Izsák László (öngól), Hajdu Levente, illetve Máté Bence és Szász Botond szerezték.

nagy dobas 2015-5

Az összegyűlt pénzösszegen kívül az UFF egy tabletet adományoz az egyesületnek, a Floorbulls csapat tagjai pedig 300 lejt adományoztak. Az összegyűlt pénzből egy sérült gyerekek számára kifejlesztett eszközöket vásárolnak. Az eszközök egyszerűsített táblagépeket jelentenek, amelyekre egy PictoVerb nevű programot telepítenek.

Minek kell a sérült gyerekeknek táblagép?

Hogy tudjanak "beszélni", akkor is, ha nincs hangjuk vagy más képességük ehhez.

A PictoVerb nevű alkalmazást 2014-ben fejlesztette ki Zsombori Balázs, az akkor még csak 17 éves feltaláló, aki ezzel első helyezést ért el az Ifjúsági Tudományos és Innovációs versenyen.

A PictoVerb egy androidos alkalmazás, rendszere piktogramokat, rajzos ábrákat alakít nyelvtanilag helyes mondatokká, majd felolvassa ezeket. Arra hivatott, hogy hangot adjon mindenkinek. Segíthet a kommunikációban minden olyan veleszületett vagy szerzett betegség esetén, ami korlátozza az egyén beszédkészségét.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."