Itthon » Civilek

Újabb rangos kitüntetést kapott Dr. Ambrus József főorvos

A Magyar Arany Érdemkeresztet vehette át az udvarhelyi orvos, a kitüntetést Csíkszeredában adták át.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Dr. Ambrus József egy ismeretterjesztő előadáson. Fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. szeptember 13., 11:24
0 hozzászólás. 

Összesen tizenegy személy kapott elismerést Áder János köztársasági elnöktől, közülük heten voltak Hargita megyeiek – a kitüntetéseket kedden délután Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán vehették át ünnepélyes körülmények között.

Dr. Ambrus József a Hargita Megyei Mentőszolgálat székelyudvarhelyi mentőállomásának főorvosa a székelyudvarhelyi mentőszolgálat korszerűsítése, valamint a Kárpát-medencei mentősök szakmai együttműködésének elősegítése elismeréseként kapta a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést.

"Szó nélkül maradtam" – mondta Ambrus dr. portálunknak, visszaemlékezve arra pillanatra, amikor még a nyáron értesítették arról, hogy javasolták a kitüntetésre. "Nagy megtiszteltetés, amikor az ember ilyen rangos kitüntetést kap" – tette hozzá a népszerű mentős főorvos.

Korábban is több díjat, kitüntetést érdemelt ki, hiszen 2007-ben Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala díszoklevéllel méltatta tevékenységét, 2008-ban, az OMSZ 60 éves évfordulója alkalmából egyetlen határon túli magyarként kitüntették a Magyar Mentésügyért Emlékéremmel, 2010-ben a Príma Rádió hallgatói a Legprímább polgárnak választották, 2015-ben pedig a Köz Szolgálatáért Rotary-díjat vehette át. Ugyanabban az évben az Emberi Erőforrások Minisztériumától kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként a Batthhyány-Strattmann László-díjjal is kitüntették, ez volt az első alkalom, hogy határon túli orvos is megkapta a kimagasló elismerést.

A 62 éves Dr. Ambrus József Csíkkarcfalván született, középiskolai tanulmányait Csíkszeredában végezte, egyetemi oklevelét 1981-ben a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem általános orvosi karán szerezte meg. Az egyetem elvégzése óta Székelyudvarhelyen él, 2006-tól 2014-ig a Hargita Megyei Mentőszolgálat orvosigazgatója volt, 1996-ban többek közt ő kezdeményezte az Ambach Alapítvány létrehozását, nevéhez fűződik a székelyudvarhelyi mentőállomás felújítása is. 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."