Itthon » Ifjúság

Akik még nem léptek fel kocsmában: H. R. B.

Gitározol? Próbáltok? Volt gólyabáli vagy kocsmakoncerted? Itt a helyed! Udvarhelyi diákzenekarokat listázunk a következő hetekben-hónapokban. Fifth: H. R. B.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/hrb
Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/hrb
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. május 26., 10:27
0 hozzászólás. 

H. R. B., azaz Hargita Rock Band annak a főleg gimisekből álló diákzenekarnak a neve, amely a nemzeti rock stílusában próbál maradandót alkotni Székelyudvarhelyen.

Kapocs, lájk

Ha bejön a csapat, vagy többet szeretnél tudni róluk, akko ki ne hagyd a facebook oldalukat

A csapatot még 2009. október 10-én alapította a Tamási Áron Gimnázium két diákja, Szálasy Ferenc (jelenleg 18 éves, végzős) és Kovács Miklós (20 éves, már egyetemi hallgató), akkor mindketten gitároztak és még Hargita Zenekarnak hívták együttesüket, ez később változott Rock Bandre.

Hozzájuk csatlakozott Porsche Endre (16 éves, szintén T. Á. Gimnázium) és Páll Tamás (17, úgyszintén) – utóbbi billentyűkön játszik, Endre pedig előbb basszusgitározott, majd áttért a szólógitárra. Ex-tagként megemlítik Kénesi János énekest is, a jelenlegi felállást pedig két másik srác, a Gloomy Afternoon-ból ismert Gál Lóránt basszgitáros és a Heaven's Tear dobosa, Nemes Mátyás segítik ki.

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/hrb

A felállás kicsit bonyolultnak tűnhet, de ennek különböző okai vannak: az alapító Szálasy éppen gőzerővel készül az érettségire, Mikós pedig nincsen itthon, így a zenekar három tagját fotózzuk és kérdezzük a Heaven's Tear próbatermében. Kocsmai, vagy diáknapi fellépésük még nem volt egyelőre, csupán tavaly ősszel méretkeztek meg az Ifisztáron.

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/hrb

A hard rock, pontosabban a Guns n' Roses volt az, ami legelőször megfogta a fiúkat, de fokozatosan áttértek a magyar nemzeti rock vonalára – így az Ismerős Arcok, az Egészséges Fejbőr, a Romantikus Erőszak számait kezdték gyakorolni és eljátszani, majd maguk is írtak eddig négy dalt. Ezekből az egyiket elő is adták a próbateremben: Székelyudvarhely a címe, s ahogy a cím is jelzi, a srácok szülővárosukról írtak szöveget és hozzá gitárkíséretet.

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/hrb

Egyébként a H.R.B. tagjai közül Endre négy éve tanul klasszikus gitárt (Elekes Emőke tanítja), idén oklevele is lesz róla. Tamás is szintizik már pár éve, mint mondja, őt elsősorban esküvői zenésznek képezték ki, de alapnak mindenképpen jó volt a tanulás.

Itthon_Ifjusag/sulizenekarok/hrb

A nemzeti rock nem annyira ismert a mostani középiskolások körében – rajtuk kívül nincs is környékünkön olyan együttes, aki ilyen zenét játszana. De próbálnak, zenélnek tovább, majd meglátják, hogy mit hoz a szebb jövő. Az együttest élőben először a június 25-26-án Fenyéden sorra kerülő II. Székely Pajzs Napokon lehet megnézni és meghallgatni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."