Itthon » Intézmények

Megszépült a homoródszentpáli templom

Családi házként volt bejegyezve, de a hívek összefogásával megújult, és már valódi templom a homoródszentpáli istenháza.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kossuthfoterkeresztezodes

Vigyázni kell a főtéren

Átrendezték a kirakóst, megváltozott a forgalom.
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az október 27-re és 28-ra érvényes fogorvosi ügyeletet...
lombtalanitas

Nincs, amit csinálj a sok falevéllel?

Érdemes várni egy kicsit vele, mert elviszik. Tudd megj...

Mindenki ott volt, aki számít
Mindenki ott volt, aki számít
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2016. július 25., 09:03
0 hozzászólás. 

Megáldották július 23-án, szombaton a felújított homoródszentpáli római katolikus templomot. Egy kommunista időkben épült kis épületet bővítettek ki és alakítottak át igazi kistemplommá a közösség tagjai, a helyi és megyei önkormányzat, valamint a közbirtokosságok támogatásával – tudósít közleményben a Hargita megyei tanács.

Tamás Huba, az egyházközség plébánosa elmondta, a létesítmény a kommunizmus idején családi házként működött, nem engedték, hogy templom legyen. Ezen szerettek volna változtatni: elkészült egy rehabilitációs terv, amelynek köszönhetően a templom a Kis-Homoród mente gyöngyszeme lett. A templom megújulásáért köszönetet mondott az összes támogatónak, jó szándékú embernek.

A fiatal plébános a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz Plébánia segédlelkésze lett, vele és testvérével, Tamás Barnával készített interjúnk itt olvasható.

A szentmisét Tamás József püspök celebrálta, majd megáldotta a felújított templomot. Mint elmondta, többször járt a helyszínen, és örömmel tapasztalta a nagy lendületet, amellyel a teljes közösség a templom felújításán dolgozik.

Sokkal több közös ügyet tudnak megoldani az emberek, ha a lelkész, a pap érdemben tud velük foglalkozni – mondta az ünnepségen Borboly Csaba megyeelnök. Megköszönte Tamás Huba plébános áldozatos munkáját, hiszen nagy dolog, amit sikerült a hívekkel, a támogatókkal véghez vinnie.

http://uh.ro/itthon/tarsadalom/25693-ikrek-szolgaljak-a-kozosseget


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."