Itthon » Kék fény

Medvetámadás történt Szentegyházán

Nehézlégzés, láz és magas vérnyomás miatt is sokan kerültek kórházba. Nehéz hete volt a mentősöknek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

medve
Medve, illusztráció: unsplash.com
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. május 28., 14:45
0 hozzászólás. 

A május 21. és 27. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint huszonkilenc személyt vitt el szívproblémákkal a mentő, három szívinfarktus, illetve kilenc agyvérzés is volt. Ötvenhárman magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, és huszonöt szülő nőt mentőautó vitt a szülészetre. Csonttörés miatt tizennégy embert kellett kórházba vinni, testi sértés miatt ötöt.

A lázas esetek száma negyvenkettő, asztmás krízise három embernek volt. Vasárnap estig öt közúti baleset történt a megyében, ezekben összesen hat személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan.

A mentőszolgálat munkatársait huszonhárom pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve tizenöt emberhez riasztották. Nehézlégzés miatt harminckilencen, hasmenéssel kilenc, tápcsatornai vérzéssel hat személy került mentőbe.

Nyolc személyt allergiás tünetekkel kellett kezelni, ugyanennyi mérgezés történt a megyében, ketten élelmiszermérgezés miatt kerültek kórházba. Negyvennégy traumás, négy epilepsziás, illetve tizenegy kómás eset volt a héten. Összesen tizenkilencen ájultak el a szóban forgó időszakban, és egy kanyarós betege is volt a mentősöknek.

Voltak a statisztikában kullancscsípéses esetek is, a múlt héten két esetben hívták a mentősöket a leginkább a Lyme-kór és a vírusos agyhártyagyulladás terjesztőjeként ismert vérszívó eltávolítása miatt. A kullancsot otthon is eltávolíthatjuk, ide kattintva Dr. Nagy Leventétől tudhatod meg, hogyan.

Szentegyházán egy medve támadt emberre, A Hargita Megyei Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a medve hátulról támadt 63 éves áldozatára, aki szerencsére nem sérült meg súlyosan, zúzódásokkal „megúszta" a találkozást, ahogy minden ilyen esetben, a kórház fertőző osztályán kapott kezelést.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."