Itthon » Közélet

Az élhető város: birkózóterem épül a lelátó helyére

Elkezdték a városi stadion lelátójának lebontását. Birkozóterem, öltözők, zuhanyzók lesznek az új épületben, ami jövőre készül el.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

birkozoterem
Készen van az új épület alaprajza
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. október 12., 10:18
4 hozzászólás. 

A sétatéri stadion főlelátója alatti épület bontását néhány nappal ezelőtt kezdték el, a tervek szerint egy hónap alatt teljesen lebontják, jövőben pedig egy teljesen úgy épületet húznak fel a helyére.

Benedek Árpád Csaba alpolgármester tájékoztatása szerint november 15-ig befejezik a még álló épületrészek bontását, a munkát egy itteni cég nyerte meg közbeszerzési eljáráson. A jelenlegi épületből minden használható dolgot (fűtésrendszer, ablakok, ajtók, stb) fel fognak használni az új építménynél.

Az új épület fő része egy birkózóterem lesz, amit a mostaninál nagyobbra terveznek – a 18 méter hosszú, 10 méter széles teremben két birkózószőnyeg (egyenként 9-szer 9 méteres) fér majd el.

Az épületben összesen hét kisebb-nagyobb öltöző kap majd helyet, ebből a két legnagyobbat a birkózók, illetve a futballpályán játszó csapatok fogják használni, a kisebbeket az atléták, valamint a gyerek focicsapatok. Természetesen zuhanyzók is lesznek, illetve egy olyan WC, amit a sportesemények nézői is használhatnak.

birkozoterem2

Arra a kérdésünkre, hogy az építmény tetején lesznek-e ülések (mint pl. Siménfalván a nemrég létrehozott, hasonló építményen), Benedek nemmel válaszolt, illetve hozzáfűzte, hogy a sétatér felőli lelátó teljesen elégséges annyi nézőnek, amennyi kijár a stadionba, a számítások szerint jelenleg kb. 1200-an férnek el a nézőtéren. Ez a rész a sportcsarnok irányába még meghosszabbítható, bővíthető, amennyiben az igény ezt diktálná.

Az új létesítmény építését 2013 tavaszán kezdik el és őszre fejeznék be. Egyelőre nem lehet tudni, hogy kb. mennyi pénzből épül meg az új birkózóterem, mert Benedek szerint jelenleg készül a megvalósíthatósági tanulmány.

Miután ez megvan, az önkormányzat napirendre tűzi, elfogadja, illetve belefoglalja a jövő évi költségvetésbe, meghirdeti a közbeszerzést. Azt viszont hangsúlyozta, hogy a jelenlegi épület minden használható elemét felhasználják, hogy csökkentsék az új létesítmény költségeit.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Pety
2012-10-15 11:09:12
Benedek nemmel válaszolt....( hatha jobban leépül
"Arra a kérdésünkre, hogy az építmény tetején lesznek-e ülések (mint pl. Siménfalván a nemrég létrehozott, hasonló építményen), Benedek nemmel válaszolt, illetve hozzáfűzte, hogy a sétatér felőli lelátó teljesen elégséges annyi nézőnek, amennyi kijár a stadionba"

Ha tehetne a varosvezetes akkor a focit mint sportagat be is tiltana, valoszinu azert mert valamikor Jenoke a focit tamogatta. Ezert van az, hogy a foci udvarhelyen hatterbe szorult.
De kerdem en, hogy kinek vetett az a tobbszaz gyerek es fiatal aki a focit kedveli ???
ok mar ezek szerint nem szamitanak udvarhelyen csak a kezilabdasok ???
Biztos, hogy minden sportot kell tamogatni de valahogy aranyosan kellene osztani a penzeket, hogy melyik sportag mennyire kedvelt a varosban , de nallunk lassan az ejtoernyos klubb is tobbre lesz becsulve mint a FOCI, amely kemeny multal rendelkezik.

Figyu Benedek !
- Borbath urat de Szasz Jeno birta ra hogy kedvelje a focit ! ;-)
avatar
Pety
2012-10-15 11:40:40
re: Benedek nemmel válaszolt.(hatha jobban leépül

Helyesbittenék !

Figyu Benedek !
- Borbáth urat SE Szász Jenő birta rá, hogy kedvelje a focit ! ;-)
avatar
Meteor
2012-10-16 09:27:34
Nesze semmi, fogd meg jol
Majd épulni fog valami, de meg csak a megvalosithatatlansagi tanulmanyok folytatodnak, még csak bontanak de aztán majd épiteni is fognanak ha jol sul el a dolog, és a jövö évi költségvetés meg is engedi.
Lesz majd valami ami telyesen mas célt fog szolgalni mint az azelotti épitmeny, de egy biztos, hogy nincs szukseg udvarhelyen nagyobb lelatora mert elore tudott dolog, hogy itt a varosban a foci az elkovetkezendo idoszakban halalra van itelve.
- Ez a cikk sugallata, ezt lehet olvasni a fenti nyilatkozat sorai között -
Pisis, ha te nem lennél akkor téged ki kellene találni, csak te tudod ilyen ugyesen megmagyarázni, hogy mennyire elönyösek a rossz döntések !!!!!!
avatar
Pety
2012-10-16 09:56:57
re: Nesze semmi, fogd meg jol
Igy igaz !
Tobbre van szukseg mint 1 birkozoterem es egy-ket oltozo !
Ennyit, vagy meg ennel sokkal tobbet elertek falu szinten es dicseret erte !
Lasd Nagygalambfalva, Simenfalva, Agyagfalva, es meg lehetne sorolni akar estig.
Tenyleg csak ennyire kepes udvarhely varosa, ezzel a tanaccsal az ellen ?
Mert ha igy igaz akkor nagyot fakasztottunk........

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."