Itthon » Közélet

Fizetést kaphatnak a tanügyisek

Több mint ötmillióval bővült a város költségvetése – az összeg egy részét a tanügyi dolgozók fizetésére költik, de a kórháznak is jut.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Azonnali tanácsülés Székelyudvarhelyen 2012. november 20-án
Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. november 20., 12:47
0 hozzászólás. 

Azonnali ülésen döntött ma a városi tanács Székelyudvarhely költségvetésének kiegészítéséről. Megyei és minisztériumi forrásokból érkezik 5.2 millió lej a városkasszába, ennek a fogadására volt szükség tanácsi határozatra.

A befolyó pénzekből a legnagyobb összeget, 2.2 millió lejt a tanügyisek fizetésére költik, míg 401 ezer lejt a városi iskolák egyéb költségeinek fedezésére fordítanak. 200 ezer lejt a fűtésrendszer modernizálására, 217 ezret a szociális lakások építésére, és 37 ezer lejt a polgármesteri hivatal egyéb kiadásainak fedezésére utalnak ki.

2,1 millió lej jut a kórház adósságainak törlesztésére és 54 ezer lej a polgármesteri hivatal szociális osztályának – ez utóbbit a mozgássérültek gondozására költik.

Bunta Levente polgármester szerint az összegek ilyen módon való felosztása nem történik meg egyből, a különböző megkötések miatt újabb tanácsi határozatra lesz szükség, amikről várhatóan november 29-én, rendes havi tanácsülésen döntenek.

A mostani, azonnali ülésről hiányoztak Pécsi Kolumbán Imola, Kulcsár Székely Attila, Tankó László és dr. Zakariás Zoltán tanácsosok. A jelenlevő önkormányzati képviselők 14 igen szavazattal, Jakab Attila tartózkodása mellett, elfogadták a költségvetés kiegészítésére vonatkozó határozattervezetet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."