Itthon » Közélet

Rábólintottak a legendatérkép támogatására

Rendkívüli ülést tartott tegnap Hargita Megye Tanácsa, az MPP tanácsosai ezúttal sem vettek részt rajta.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tanacsles
tanacsles
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. január 09., 14:31
0 hozzászólás. 


mondaklegendakterkep

A január 8-i tanácsülésen megszavazták a Konnertfilm gondozásában készülő monda- és legendatérkép nagy mértékű finanszírozását. Mint már beszámoltunk róla, a projekt ötletgazdája Fazakas Szabolcs, a Konnertfilm Kft. tulajdonosa, a szóban forgó térképre pedig mintegy hetven székelyföldi legendahelyszín kerülne fel, valamint aktuális szálláshelyek a turisták számára.

A projektet egész pontosan 993.764 lejjel támogatják a Regionális Operatív Program 5. sürgősségi tengelye keretében, a megyei önkormányzat önrészként 3 százalékot vállalt.

Emellett elfogadták a helyi költségvetésen kívül feltüntetett bevételekről és kiadásokról szóló határozatot, valamint a 2010-es esztendő első negyedévére tervezett egyes beruházásoknak a forgóalapból való finanszírozását. Borboly Csaba tanácselnök ezt azzal indokolta, hogy tavaly sok uniós pénzt sikerült lehívni, a személyzeti költségekből közel egymillió eurót takarítottak meg, ezt pedig különböző, már elkezdett munkálatokba szeretnék visszaforgatni, hogy haladjanak addig is, amíg a költségvetést elfogadják.

Határozat született arról is, hogy a megyei tanács részt vesz A Hargita és Kovászna megyei hagyományos értékek turisztikai népszerűsítésének támogatása című projekt menedzsmentjében és megvalósításában, Kovászna megyével közösen: megyénk a fő pályázó, 2%-os önrésszel, a háromszékiek önrésze pedig 1%.

tanacsles

A testület ezen kívül megszavazta azt a tervezetet, amely felhatalmazza Hargita Megye Tanácsának elnökét arra, hogy azonnal intézkedhessen előre nem látott helyzetekben és vészhelyzetek esetén. „Ez a határozat azért fontos, mert eddig megnehezítette a törvény, hogy gyorsan beavatkozzunk” – indokolta Borboly Csaba, hozzátéve, hogy ezzel a könnyítéssel még akár spórolhat is az önkormányzat.

A Magyar Polgári Párt tanácsosai ezúttal sem jelentek meg az ülésen
, indoklásuk szerint azért, mert a testület nem igazolta Csillag Péter mandátumát, aki a lemondott Szász Jenő helyébe lépne. A tanácselnök ezzel kapcsolatban kifejtette: ő nem befolyásolhatja az RMDSZ-frakció tagjait a szavazás ügyében. Ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy a tanácsosok többsége nem nemmel szavazott a mandátumigazolásra, hanem egyszerűen nem szavazott. Csillag Péter egyébként hiteltelen személy, rengeteg panasz érkezett róla a gyimesi a lakosoktól, méltatlanul viselkedik ahhoz, hogy tanácsos legyen – tette hozzá Borboly.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."