Itthon » Közélet

Kitépik a cigit a gyermekek szájából

Túl sokat lógnak, dohányoznak, szerencsejátékoznak, kábítószereznek és részegeskednek fiataljaink. Hadüzenet a káros szenvedélyeknek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

A mozgalom alapítói
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. február 11., 17:24
5 hozzászólás. 

A Fiatalkorúak Veszélyeztetettsége elleni Mozgalom néven alakult civil kezdeményezés célja egyes, mára teljesen elfogadottá vált negatív jelenségek visszaszorítása. Jakab Áron Csaba a mozgalom részéről arról számolt be, hogy tevékenységüket a médiával, a rendőrséggel, a polgármesteri hivatalokkal és különböző vállalatokkal partnerségben folytatják.

Az egyik fő program a lógások és a felügyelet nélküli éjszakai kimaradások csökkentése. Ez esetben a rendőrség végez ellenőrzéseket: nappal, az iskolai tanórák ideje alatt véletlenszerű időpontokban látogatnak meg különböző bárokat és kávézókat, lógó diákokat igazoltatva. Az éjszakai őrjáratok az engedély nélkül kimaradó kiskorúakat igazoltatják és viszik haza, majd adataikat szükség esetén a polgármesteri hivatal szociális osztályának adják át.

Másik céljuk, hogy rávegyék a vállalkozókat, ne árusítsanak cigarettát és alkoholt kiskorúaknak. A mozgalom azt szeretné elérni, hogy megszűnjön ennek a jelenségnek a normalitása, és, hogy „ne legyen menő" cigarettázni és alkoholt fogyasztani. Ugyancsak a vállalkozókkal együttműködve szeretnék visszaszorítani a kiskorúak körében egyre népszerűbb szerencsejátékokat is.

Tófalvi Tamás, a mozgalom egyik alapítója elmondta, nem szeretnének semmi egyebet elérni, minthogy a törvény legyen törvény, és azt tartsák is be. Úgy gondolják, óriási felelőtlenség uralkodik a társadalomban, amely csak törvényekkel védi meg kiskorú tagjait, tettekkel azonban kevésbé óvja őket.

A mozgalom többhónaposra tervezi a héten induló projektet, ez idő alatt hetente várhatóak rendőri ellenőrzések a bárokban, illetve éjszaka az utcán is.

Elmondták, a konkrét akciókon kívül információs anyagok kiadását is tervezik, az első, ami hamarosan meg is jelenik, a drogmegelőzéssel foglalkozik.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2013-02-11 18:19:54
Az a baj, hogy ez is egy olyan mozgalom lesz egy idő után ami elméletben és papíron jól működik. Ne legyen igazam.
avatar
kalman
2013-02-11 20:52:17
hehehe
Az a baj, hogy semmit nem csináltál, most sem csinálsz de előre mosod kezeid és figyeled hátha ezeknek akik legalább megpróbálják tenni valamit, valami nem fog sikerülni és jó kárörvendöen szidhatod majd öket.
Mi lenne ha kezdenél te is valamihez? Például csatlakoznál hozzájuk? A testvérem 2 gyerekére esküszöm, az ilyeneket tudnám elöször kipucolni a világból mint te vagy mert az ilyen a legnagyob kártevö. Függetlenül hogy a fentieknek sikerül a dolog vagy nem.
avatar
Baboka
2013-02-13 12:40:51
Jo munkat
Vegre valaki, aki tenni is akar valamit. Jo munkat Uraim.
avatar
kovacskingakovacs
2013-02-13 14:54:44
végre
Nagyon örvendek hogy végre valaki foglalkozik a városban közbiztonsággal. Amíg egyesek csak beszélnek az ilyesmiröl addig vannak akik tesznek. Sok sikert nekik, látom hogy fiatalok és ambiciósok.
avatar
kiralybiro
2013-02-14 19:56:53
A kedves szülők mit csinálnak???
Ezeknek a gyerekeknek ki ad ezekre pénzt? Ezeknek a gyerekeknek hogyan sikerült a próbaérettségi?
Gyanítom, hogy külföldi tőke azért ném özönlik Udvarhelyre, mert annak működéséhez legalább szakmunkás kell, segédmunkás azért ma már kicsi, mert az a sáncásáskor elvágja a kábelt is.... és a juhokhoz is érteni kell. Nem számolnak azzal, hogy az erdők már lassan elfoigynak, és apuci nem tud többet adni....

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."