Itthon » Közélet

Büntetnek a szabálytalan plakátolásért

Jövő hét végéig elkészülnek az új plakátoló helyek és a turista-útbaigazítók. Szigorodnak a plakátolás feltételei.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

hirdetooszlop
Fotó: Szász Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. március 12., 16:27
10 hozzászólás. 

A több évtizedes fémhengerek helyére új, műanyagból készült, villanyárammal működő plakátolók kerültek, de ezeken kívül más helyekre (főleg a lakótelepekre) is szerelnek fel újakat.

Összesen tizenöt, műanyag plakáthengert helyeznek el a város különböző pontjain, az ezekre szükséges pénzt pályázati úton nyerte a város – tudtuk meg Farkas Györgytől, a polgármesteri hivatal kabinetvezetőjétől, aki azt is közölte, hogy a plakátolást ezentúl a hivatal munkatársai végzik. Van egy szabályzat-javaslat, amit még el kell fogadnia az önkormányzatnak, de nagy vonalakban ez lesz érvényes a plakátolásra.

A terv szerint ezentúl minden plakátot a városházára kell bevinni, egy hengerre csak egyetlen kerülhet, ezeket a hivatal munkatársai helyezik majd ki. Fizetni kell érte, négyzetméterenként 10 lejt – de ha csak egy A4-es vagy A2-es méretű plakátot szeretne valaki, akkor annak is kiszámolják az árát.

A tervek szerint kétnaponta cserélnék a plakátokat a hengerekben, előtte néhány nappal, idejében ajánlatos leadni. A közterületen elhelyezett plakátokért büntetés jár (ennek nagyságát szintén a következő önkormányzati ülésen határozzák meg). A magánterületeken, mint például az üzletekben, kirakatokban, kerítéseken elhelyezett plakátokra a hely tulajdonosa adhat engedélyt. Az egyik központi, üres üzlethelyiség ablakán néhány napja jelent meg a Plakátolni tilos! felirat.

Arra a kérdésünkre, hogy politikai hirdetést, választási plakátokat tesznek-e a hengerekre, Farkas határozottan kijelentette, hogy nem. Azokat a választási törvény szerint hirdetőtáblára lehet kitenni, illetve olyan magánszemélyek, üzletek, kereskedelmi egységek ablakaira, falaira, kerítéseire, ahol a tulajdonos megengedi ezt. „A hirdetőkön nem fog előfordulni" – közölte Farkas György.



10 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2013-03-12 16:33:20
A Hivatal fogja csinálni?
Az olyan lesz mint a kerékbilincselés. Kárvolt a cikkre is időt szánni.
avatar
perretz
2013-03-13 08:01:03
"..lletve olyan magánszemélyek, üzletek, kereskedelmi egységek ablakaira, falaira, kerítéseire, ahol a tulajdonos megengedi ezt.."

Az elmult valasztasi kampanyban tobb part plakatja is landolt olyan keritesen, ahol nem volt erre engedely. Valahol nepszerusiteni kellene, hogy hol lehet az ilyeneket bejelenteni. A gazas dobozunkra ugy ragasztottak fel plakatot, hogy utolag maradektalanul le sem lehetett szedni (arrol persze nem is beszelek, hogy egy szem plakatot nem szedtek le az utcankban a plakatolok), ujra kelett fessem a dobozt.
avatar
lucácska
2013-03-13 10:36:52
végre
Kicserélődtek a régi, kopott, idejét múlt hirdető oszlopok. Nagyon szépek lettek ezek a modern irányzatot képviselő plakátoló helyek. A rend megtartása végett mindenképpen szükség van egy szabályzat kitalálására és betartására annak érdekében, hogy megmaradjanak ilyen látványvonzónak.
avatar
lucácska
2013-03-13 11:24:13
no politika
Nagyszerű előrelépésnek számít, hogy nem politikai plakátokkal lesz telerakva ez a 15 újdonság! Ezeket a palkátokat eddig is kitették máshová is, ideje, hogy a kultúra, a művészet hírnökei kapják meg a fényt ezeken a hirdető oszlopokon.
avatar
Baboka
2013-03-13 12:59:03
Palyazat
Nagy elorelepes, vegre rend lesz a plakatolas teren is. Es meg jol is neznek ki az hirdetooszlopok. Ennel csak az jobb, hogy palayazati penzbol keszulnek.
avatar
szattilasz
2013-03-13 15:47:22
Rendben. Akkor most szólok, hogy bérelnék egy 2 méter x 2,5 méteres felületet, egy hétre, vagy kettőre. A központban, a sarkon. Egy hónapra.
avatar
szattilasz
2013-03-13 15:47:39
Vagy kettőre.
avatar
szattilasz
2013-03-13 19:09:34
szakemberek....
avatar
idgaf
2013-03-15 15:56:35
A hivatal fogja vegezni ? Arra kivancsi leszek. Amugy velemenyem szerint a hirdetooszlopok is nagyon ocsmanyra sikeredtek.
avatar
blg
2013-03-30 14:21:44
Szerintem sem sikeredtek szépre az új hirdetőoszlopok. De ami ennél is inkább zavar, hogy a nemrég kicserélt buszmegállokhoz mennyire nem talál. Totál más gondolkodásmód, tervezés,anyaghasználat stb. más stílus ha úgy tetszik. Tényleg ennyire nehéz egy koherens egészként tekinteni a városra?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."