Itthon » Közélet

Játékország és kézműves ház a Kerekudvarban

A székelykeresztúri Kerekudvar Közösségi Ház péntekenként a kúszó-mászó gyerekektől, szombatonként pedig az ollócsattogástól hangos.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Farsang
Farsang
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. január 30., 14:10
0 hozzászólás. 


A Fehérlófia Egyesület mondhatni kihívó feladatot vállalt magára, hétről hétre élénkebbé varázsolja a keresztúri közösségi életet. Legújabb programjuk szerint péntekenként Kúszó-mászó találkát szerveznek a térség három éven aluli kisgyerekeinek illetve azok anyukáinak. A Kerekudvarban játékország várja a csöppségeket, miközben az anyukák egy kávé vagy tea mellett megpihenhetnek, elbeszélgethetnek. Amint a szervezőktől megtudtuk, a találka 9:30-tól kezdődik, de bármikor be lehet kapcsolódni, nem szükséges előre bejelentkezni.

DSC02848

Szombat délelőttönként 10 órától ugyancsak a Kerekudvarban kézműves foglalkozásokat szerveznek kicsiknek és nagyoknak. A tevékenységeket Balázs Kinga (fotó), a Fehérlófia Egyesület munkatársa készíti elő. „Hagyományos népszokások köré csoportosítom a szombati foglalkozásokat, most jön ugye a farsangi időszak, ezért álarcokat készítünk. Későbbiekben a nőnapra illetve húsvétra készülünk. Ahogy az idő engedi a tavaszi és nyári programokat kint az udvaron szeretnénk megszervezni, ahol többek között nemezeléssel és agyagozással foglalkoznánk” – mondta Kinga, az ötletgazda.

A tevékenységek nincsenek korhatárhoz kötve, a résztvevők pedig minden alkalommal legalább három modell közül válogathatnak, kinek mihez van kedve. „Van egy állandó gyerekcsoportunk, de mindig érkeznek újak is” – hangsúlyozta Lőrincz Gabriella, az egyesület munkatársa, aki besegít a foglalkozásokon három német önkéntessel együtt. A következő két hét folyamán szintén farsangi álarcot készíthetnek az odalátogatók kartonból, papírmaséból és mindenféle kiegészítőkből. Több maszk-sablonból is lehet válogatni: béka, medve, róka, egér, pillangó, katicabogár bohóc, indián, stb.
Kapcsolódj be te is!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."