Itthon » Közélet

Csütörtökön költöztetik az Eötvöst

Papíron legalábbis. Augusztus elsején lesz rendes havi tanácsülés, ahol az iskolaköltöztetés mellett az Urbana törzstőkéjét is növelnék.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Az Eötvös József Szakközépiskola mostani épülete
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. július 30., 14:49
5 hozzászólás. 

Hat napirendi pontja van az augusztus elsején, csütörtökön reggel nyolc órától tartandó rendes havi tanácsülésnek, melyek közül az első a Tompa László utca 12. szám alatt található Eötvös József Szakközépiskola oktatási tevékenységének, székhelyének átköltöztetése a Budvár utca 2. szám alá, vagyis az egykori UCECOM iskola épületébe.

Másodikként az Urbana Rt. törzstőkéjét növelnék 140 ezer lejjel, ugyanis a cég idén tíz tömbházban tervezett vízszintes elosztású rendszert kiépíteni, ám összesen 28 ilyen kérés érkezett hozzuk. Annak érdekében, hogy az összes tömbházban végrehajthassák a munkálatokat, további anyagi forrásokra van szükségük, ez indokolja a tőkenövelést. A harmadik napirendi pont is az Urbana Rt.-hez kapcsolódik, a tervezet témája egy tag megválasztása az Urbana részvényesi közgyűlésébe.

Negyedikként a városi tanács egyes szakbizottságainak összetételének megváltoztatásáról vitáznak – erre azért van szükség, mert Tankó Lászlót Bíró Edith váltotta az EMNP tanácsosi székében.

Az ötödik tervezet témája egy lakáscsere a Csereháton Kuti Péter Angéla és Urzică Dănuț között, majd az utolsó napirendi pontban a polgármesteri hivatal szerkezeti felépítésének és tisztségjegyzékének elfogadásáról döntenek.

Az augusztus elsején reggel nyolc órától kezdődő tanácsülésről élő, szöveges közvetítéssel jelentkezünk.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2013-07-30 19:15:18
Na tessék Bu(n)ta Levike, akarsz-e még polgármester lenni?
avatar
mihoklali
2013-07-31 07:44:20
Remélem a tanács a város érdekében dönt és sikerül a várat hasznossá tenni a jövő nemzedék számára, kialakítva kulturális bázist a várban. Nagyon itt az ideje.
avatar
mzolee
2013-07-31 08:18:36
Ha elkoltoztetik az iskolat, akkor tuti en se fogok tobbet Udvarhelyen az Rmdsz-re szavazni...
"és sikerül a várat hasznossá tenni a jövő nemzedék számára" -hja, eddig nem volt az ezek szerint? Ajanlom figyelmedbe Reményik Sándor Templom és iskola cimu verset, o mar 1925-ben is tudott valamit...
avatar
kszl
2013-07-31 10:39:16
re:
Előttem
avatar
mzolee
Ha elkoltoztetik az iskolat, akkor tuti en se fogok tobbet Udvarhelyen az Rmdsz-re szavazni...
"és sikerül a várat hasznossá tenni a jövő nemzedék számára" -hja, eddig nem volt az ezek szerint? Ajanlom figyelmedbe Reményik Sándor Templom és iskola cimu verset, o mar 1925-ben is tudott valamit...

Előttem rég lejáratta magát az rmdsz, ezzel a húzással végképp....
avatar
cikoria
2013-07-31 11:45:05
Volt valaha egy polgármester, aki eladta Cserehátat a többségi eröltetett nemzettársainknak. Jobb helyeken az ilyent hazaárulasnak nevezik,és minimum harakiri a jutalma. Nálunk él és virul,mégpedig fényesen a .....júdáspénzböl.
Nem is tudom miért asszociáltam erre. Valószinü,megfeküdte gyomromat a töltelékes káposzta. Sebaj, a puliszka miccsel sokkal emészthetöbb.
Az a gond,hogy mire rajövünk,kik és miért manipulálnak a szinfalak mögött ,akkora már késő lesz. Stílszerüen :„De már akkor késő lesz, mert a szívem másé lesz…”

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."