Itthon » Közélet

MPP: Ne a Szejkén legyen a hőerőmű

Hargita megye prefektusa is felszólította az önkormányzatot, hogy vonja vissza a hőérművel kapcsolatos tanácshatározatát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

mppsajtaj-1
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2013. augusztus 27., 15:20
7 hozzászólás. 

Nem a hőerőművel van a gondjuk, hanem a helyszínnel ahová a létesítményt elképzelték a befektetők - ezt hangsúlyozta ki keddi sajtótájékoztatóján a Magyar Polgári Párt (MPP) székelyudvarhelyi szervezete. A témában már többször kifejezték a 30 millió eurós nagyságrendű projekttel kapcsolatos aggályukat. Szerintük nincs megfelelően előkészítve egy ilyen nagyságrendekkel bíró projekt. Megérkezett a prefektusi átirat is, amelyben felszólítja a tanácsot, hogy vonja vissza a tanácsi határozatot, ugyanis ebben a formában nem törvényes. Az eljárás szerint, ha ez nem történik meg, a prefektus közigazgatási bíróságon támadja meg a határozatot, így az iktatástól számítva a per lezárásáig a tanácsi határozatot felfüggesztik.

Az MPP nem csak az önkormányzati tanácsüléseken, de a szakbizottsági üléseken is jelezte, hogy az előterjesztett anyag hibákat tartalmaz, amelynek jogi része sem felel meg a jelenleg hatályos törvénykezésnek – tájékoztatott Mike Levente tanácsos. Mike egy idei kormányrendeletre hivatkozott, ennek értelmében kaszálókon tilos az ilyen jellegű építkezés. Ezt hiába jelezte a tanácsos kollégáinak a tervezetet az RMDSZ és EMNP elfogadta. „Sajnáljuk, hogy egy ekkora beruházás azon bukjon el, hogy nincsen megfelelően előkészítve" - tette hozzá.

Gálfi Árpád szerint bebizonyosodott a polgáriak igaza, a helyszín alkalmatlansága, ugyanis több mint ezer aláírást gyűjtöttek össze és iktattak a polgármesteri hivatalnál, hogy népszavazással döntsék el, hogy ne a Szejkére épüljön fel az erőmű. Orbán Balázs arra is felhívta a figyelmet, hogy az iktatás óta eltelt harminc nap, ez az idő alatt nem kaptak választ. Így ez hallgatólagos beleegyezésnek számít, a következő rendes havi önkormányzati tanácsülés napirendi pontjai között szerepelnie kell az MPP által iktatott tanácstervezeti határozatnak. A polgáriak úgy gondolják, ez egy remek lehetőség, hogy újragondolják a tanácsi határozatot s figyelembe véve a prefektus felszólítását.

Orbán szerint a jelenlegi tanácshatározat nem tud megmaradni ebben a formában. Jelenleg két lehetőség van: az egyik, hogy a prefektus levelét figyelembe véve visszavonják a határozatot, a másik pedig a prefektus megtámadja a határozatot, azt pedig felfüggesztik.



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
szp
2013-08-27 17:03:04
okostojások
Ha meg a Kerekerdőn lenne a tervezett erőmű megépítése, akkor gondolom az lenne a baj.
avatar
vogul
2013-08-28 11:26:29
tojások
Tisztelt MPP-s tanácsos urak! Sajnálatos módon, az önök politikai tevékenysége abban merül ki, hogy: Nem! Nem itt! Nem most! Nem ezt! Nem így! Nem és Nem! Vétó!
De legalább azt mondják meg, könyörgöm, hogy ha nem a tulajdonos által biztosított területre épül az erőmű, akkor hová? Van konkrét, valós és kivitelezhető alternatívájuk? Mert ez a Szejkét károsító hatás csak értelmetlen, tartalmatlan, komoly érveket nélkülöző bla-bla. Ami a prefektust illeti, ő is megkaphatta a maga utasításait egy ilyen székelyföldi fejlesztéssel kapcsolatban. És erre önök rátromfolnak.
avatar
lucácska
2013-08-28 13:32:00
csipcsirip
Megint kötik az ebet a karóhoz, hogy valamiért írjon róluk a sajtó. Gondolom, hogy kisebbségi komplexusuk van.
avatar
otto9876
2013-08-28 14:24:43
Észre kellene már venni,hogy az ablakon kidobott pénz!Drága,sosem lesz kijövedelmező,veszteséges mint a többi távfűtés bármit is magyarázzanak az okosok.De hát az érdekek azok érdekek.
avatar
vogul
2013-08-29 14:25:10
liccs ide, loccs oda
avatar
otto9876
Észre kellene már venni,hogy az ablakon kidobott pénz!Drága,sosem lesz kijövedelmező,veszteséges mint a többi távfűtés bármit is magyarázzanak az okosok.De hát az érdekek azok érdekek.

Ön energetikus, Ottokám? Esetleg politikuscsemete? Mert ha egyik sem, akkor ne okítson badarságokkal másokat, pusztán azért, mert unatkozik.
Önnek kellene észrevennie, hogy :
- Egy magánbefektető nem dobja ki a pénzét az ablakon. Soha.
- Az okosok önnek nem is magyaráznak. Ők számításokat végeznek, és ennek alapján döntenek.
- Nem baj, ha magánérdek is van benne, a fő az, hogy egyben városi érdek is. Szerencsésen össze lehetett hozni a kettőt.
- És nem lenne baj, ha észrevenné, hogy ön mennyire frusztrált és elfogult. Ön tudja, miért.
avatar
otto9876
2013-08-29 16:22:57
Kedves Vogul.Olyan a hozzászólásod,mint amikor a rabló tolvajt kiált.Nincs több mondanivalóm!!
avatar
vogul
2013-08-30 12:52:03
micsodacsoda
avatar
otto9876
Kedves Vogul.Olyan a hozzászólásod,mint amikor a rabló tolvajt kiált.Nincs több mondanivalóm!!


Hamar kimerítetted. De ha már nincs a fentihez hasonló mondanivalód, akkor nem nekem, hanem a társadalomnak teszel szívességet.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."