Itthon » Közélet

Magyar adomány: kétszáz kórházi ágy

Átadták a Pest megyeiektől érkezett kórházi ágyakat a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban, és további együttműködésről állapodtak meg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

regi_agyak
regi_agyak
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. február 04., 08:53
0 hozzászólás. 


„A Pest megyei Flór Ferenc Kórházból érkezett használt, ám jó állapotban lévő ágyaknak nagyon örvendünk, hiszen használtat, állami intézmény lévén, a törvény értelmében nem vásárolhatunk, újra pedig nincs pénzünk” – közölte Csíki Csongor orvos igazgató, megyei tanácsos. – „Egy darab új kórházi ágy ugyanis több ezer euróba kerül”.

regi_agyak

A régi ágyak már az udvaron hevernek

Az adományról szóló szerződést még 2009 decemberében írták alá, és ugyanabban a hónapban ide is szállították a bútorokat. Szűcs Lajos Pest megyei elnök elmondta, hogy a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban három év alatt lecserélték az összes kórházi ágyat, de a régiek is jó állapotban vannak, ezért Hargita megyének adományozhatták őket.

Szabó István, a Pest Megyei Önkormányzat alelnöke szerint másról is szól ez a találkozó, hisz a két megye tapasztalatot cserélhet számos téren, főleg az oktatásban és a kultúrában. Demeter Ferenc kórházmenedzser szerint a székelyföldi szakemberek okulhatnak a magyarországi egészségügyi reform hibáiból, ezért is hasznosak ezek a találkozók.

korhazlatogatas

„Ez csak egy része a Pest megyeiekkel való értékes együttműködésnek, idén még több hasonló közös akció lesz” – jelentette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Kitért arra is, hogy kemény év előtt áll a hazai egészségügy, a kórházak számának csökkentése várható, de reméli, megyénket ez minél kisebb mértékben érinti majd. „Heti rendszerességgel Bukarestben tárgyalunk, ennek érdekében is” – mondta.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."