Itthon » Közélet

Székely termékek a magyarországi piacon

Magyarországon a Cora üzletlánc az első multinacionális cég, amely székelyföldi termékeket kínál a helyi vásárlóknak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Talalkozo
Talalkozo
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. február 05., 09:10
0 hozzászólás. 


Mint ismeretes, a Székelyföldi márkanevet Hargita, Kovászna és Maros megye együtt regisztrálta az elmúlt év során. Az első komoly megmérettetés a Székelyföldi márkának, valamint a termékeknek a magyarországi akció lesz, hiszen sikeres szereplés esetén a helyi vállalkozók új piacot hódíthatnak – mutatott rá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke csütörtökön Sepsiszentgyörgyön.

Székelyföldön a települések elöljári az elmúlt két év előrelépéseit sajtótájékoztató keretében értékelték a háromszéki városban február 4-én. Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke elmondta: Kovászna–Hargita–Maros megye együttműködésével sikerült elérni, hogy egységes arculattal, a régió fejlesztésére fordított energiákat összefogva Székelyföld konkrét eredményeket tudjon felmutatni. A vezetők szerint erre jó példa a Hargita megyében elkezdett Székelyföldi Kerékpáros Körverseny, vagy a Kovászna megyei Aquarius Borvízfesztivál. Bár mindkét kezdeményezés sikeres volt, áttörést mégis mindkét esetben Kovászna és Hargita megye együttes támogatása jelentett. A nagyobb költségvetés, illetve a nagyobb célközönség hatékonyabb sikert biztosít a rendezvények számára.

Talalkozo

Tamás Sándor szerint hatalmas előrelépést jelentett, hogy az elmúlt évben a bukaresti turisztikai kiállításon Bukovina, Dobrogea és más régiók mintájára Székelyföld standot is állítottak, amely a Romexpo leglátogatottabb standjává vált. A székely kapuk megőrzésére, illetve új kapuk állítására indított projekt is az egységes székelyföldi arculat kialakítását célozza. Ebben a projektben Kovászna és Hargita megye is részt vesz, akárcsak a hagyományos falukép megőrzéséért tett intézkedéseket.

„Székelyföldet intézményekkel, politikai testületekkel és cselekvési konszenzussal lehet csak építeni” – nyilatkozta Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester. A cselevési terv olyan programok, tervek megvalósítását és olyan alapok létrehozását tűzi ki célul, mint a Székelyföldi Fejlesztési Alap vagy a Székelyföldi Hazatérési Alap, székely történelemkönyv kiadása vagy a Székelyföldi Turisztikai Ügynökség megalapítása.

Székelyföld építésében sok fontos projekt kivitelezője Csíkszereda polgármestere, Ráduly Róbert Kálmán. Az ő nevéhez fűződik többek között a Székelyföldi Kerékpáros Körverseny megszervezése vagy a jövő héten kezdődő Sítájfutó Világhét megszervezése, amelyek nemzetközi szinten hatalmas eredményt jelentenek Székelyföld megismertetésében.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."