Itthon » Közélet

Didergünk, mintsem fizessünk

Az Urbana Rt. készen áll, hogy melegítsen, de Udvarhelyen még egyetlen lakószövetség sem kérte a távfűtést.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Indulóban a fűtésszezon Székelyudvarhelyen
Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. október 02., 12:23
0 hozzászólás. 

A Sziget és a Kuvar lakótelepen kedden, a Kórház és a Köztársaság lakótelepen szerdán, a Tamásiban pedig csütörtökön töltik fel a rendszert – tájékoztatta portálunkat Ráduly Mihály, a távfűtést és meleg vizet szolgáltató Urbana Rt. igazgatója.

A Tábor-lakótelepen modulos rendszer van, ott nem kellett sem leengedni, sem újratölteni a rendszert. A Bethlen-lakótelepen a leválási kérések rendezése miatt késnek pár napot, de gondok ott sem lesznek, mert a teljesen felújított rendszerre „csak a nyomást kell ráadni" ahhoz, hogy a lakásokban átmelegedjenek a fűtőtestek. Ráduly elmondta: felkészültek az idei fűtésszezonra, de eddig a 19-ből még egyetlen lakószövetség sem kérte a meleget.

A kérvényezésekkel kapcsolatosan az igazgató megjegyezte: az utóbbi években számos nézeteltérés származott abból, hogy a lakótársulásokhoz beérkezett lakossági kérések miatt más-más időszakban üzemelték be a távfűtést. Volt lakó, aki már igényelte volna, volt olyan is, aki túl korainak tartotta a fűtés elindítását. A probléma orvoslását az a törvény jelentené, ami a fűtésidény kezdetét és végét egységesíti, és amit más városokban, például Csíkszeredában is alkalmaz a közüzemek.

Az Urbana Rt. szeptember közepén átiratot nyújtott be a polgármesteri hivatalhoz, amiben ennek a törvénynek az életbe léptetését kéri. Az ügyben a hivatalnak a lakószövetségek elnökeivel kell egyeztetnie: amennyiben azok rábólintanak, akkor az egész városban egységes lesz a távfűtés időtartama.

„Ez azt jelentené, hogy amennyiben október 3-a után egymást követő három napon délután 6 és reggel 6 óra között a kinti hőmérséklet 10 Celsius fok alá süllyed, akkor mi elindítjuk a szolgáltatást. A csapokat áprilisban zárnánk el, akkor, amikor három nap egymás után 10 fok feletti hőmérsékletet mutat a hőmérő higanyszála" – magyarázta Ráduly.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."