Itthon » Közélet

Kártyás rendszer lehet a megoldás

Jövő héttől egész napos nyitva tartással várja az udvarhelyi szaladókat az atlétikapálya. Kártyás rendszerrel szűrnék az illetékteleneket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

szaladás, stadion, salakpálya
Fotó: Kakasy Botond/Archiv
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2013. október 23., 09:18
3 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal néhány hónapja nyitvatartási programot függesztett ki a városi stadion atlétika pályájának bejáratához, így korlátozva a belépést. Ezt követően civil kezdeményezésre a szaladók kérést címeztek a polgármesteri hivatalhoz, amit a Feel Good Sportegyesület is támogatott. A kérést háromszáz szaladó írta alá, és másfél hete nyújtották be.

Ilyés Loránd a Feel Good sportegyesület elnöke elmondta, a héten történt az első egyeztetés az alpolgármesterrel, aki pozitívan viszonyult az ügyhöz.

"Nem vetették el az egész napos, valamit a hétvégi nyitva tartásra vonatkozó kérésünket. Egyelőre azon gondolkodunk, hogy milyen megoldással lehetne kontrollálni a pálya használatát, hogy ne történjenek rongálások, és a célnak megfelelően vegyék igénybe.

Jelenleg erre keresünk megoldást a polgármesteri hivatallal közösen, és a szaladó közösséggel is szeretnénk ezt megbeszélni" – számolt be az egyeztetésről Lóránd.

Átmeneti megoldásként az atlétika pályát jövő hétfőtől újból hosszabb nyitva tartással használhatják a szaladni vágyók, reggel hét órától este nyolc óráig.

Benedek Árpád Csaba alpolgármestertől megtudtuk, hogy nem korlátozásokról van szó, hanem a stadion környékén fejlesztések történnek, készül az új birkózó terem, és ha az időjárás megengedi, felújítják az atlétika pálya salakját is.

"A cél az lenne, hogy a megújuló stadiont megőrizzük a majdani felújított állapotában, ezért előbb vagy utóbb szükség lesz egy belső rendszabályzatra, amit a stadion használói betartanak. Jelenleg a szaladókkal is egy ilyen egyeztetést kezdtünk el, ahol egy mindenki számára megfelelő megoldást keresünk" - vázolta Benedek.

"Még csak gondolat szintjén, de felmerült a kártya használata is. Ezt bárki igényelhetné, és azzal használhatná a pályát. Ez elsőre nehézkesnek tűnhet, de abba senki nem gondol bele, hogy ha valami baj történik a pályán, akkor azért a pálya működtetője a felelős.

Ezt a kártyát térítésmentesen lehetne kiváltani a polgármesteri hivatalban, egy családorvos által kiadott egészségügyi igazolással. Egyelőre még folyamatosan egyeztetünk a szaladókkal is, de úgy látom, hogy ők is megértették, miért lenne fontos a szabályzat.

Azt szeretnénk, ha mindenki magáénak érezné a pályát és célszerűen használná, illetve megszólítaná azokat, akik nem így tesznek" – hangsúlyozta ki a közösségi összefogás fontosságát Benedek Árpád Csaba.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mikroba
2013-10-23 21:52:14
"Ezt a kártyát térítésmentesen lehetne kiváltani a polgármesteri hivatalban, egy családorvos által kiadott egészségügyi igazolással."
Persze lakás adás-vételi szerződéssel, érettségi diplomával és pártkönyvel a zsebünkbe megyünk szaladni. Normálisak ezek fennt a városházán?Az a szar igazolás 50 lej, de hát ez a lényeg,még egy rend bőrt lehuzni a parasztról.
avatar
döbrögi
2013-10-24 09:23:18
re:
avatar
mikroba
"Ezt a kártyát térítésmentesen lehetne kiváltani a polgármesteri hivatalban, egy családorvos által kiadott egészségügyi igazolással."
Persze lakás adás-vételi szerződéssel, érettségi diplomával és pártkönyvel a zsebünkbe megyünk szaladni. Normálisak ezek fennt a városházán?Az a szar igazolás 50 lej, de hát ez a lényeg,még egy rend bőrt lehuzni a parasztról.


Ez a kártya kb akkora lenne mint egy bankkártya és arra jó, hogy ne mehessen be minden jöttment... milyen adás-vételi szerződésről és érettségi diplomáról beszélsz? Jellemző, hogy semmi sem tetszik az udvarhelyinek, mindenben csak a hibát keresi és kekeckedik...
avatar
kovi13
2013-10-24 14:13:17
futas
Igazat adok mikrobának ezek normálisak , Nápolyba a San Paolo stadionba ami 60.000 úgy mentem be hogy senki sem kérdezett semmit, jöttment ként ahogy írja döbrögi és futhattam volna is egy komoly salak pályán és nálunk egy szar pályán beléptetős rendszert akarnak , hát ez szerintem sem normális, aki futni akar hadd fusson nem bezárni kellene a pályát hanem felújítani, a fejlődéssel csak jobban bonyolítjuk az életünket.
És az orvosi igazolás egy pénzcsalás, nehogy már odáig juttot volna a világ , hogy ahhoz hogy elmenjek futni orvosi igazolás kelljen , ennyi erővel a gyalogláshoz is kellene azonba orvosi igazolás, a kártya pedig szintén felesleges nem elég kacatot hordunk magunknál.
Személyes vélemény .

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."