Itthon » Közélet

Újabb MPP-s int búcsút tagságának

Dr. Gáll József is kilép a Magyar Polgári Párt kötelékeiből, ugyanakkor lemondott gyergyói tanácsosi tisztségéről is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

gyergyo_polgarmesteri_hivatal
gyergyo_polgarmesteri_hivatal
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. február 11., 11:13
1 hozzászólás. 


Gáll nyilatkozata szerint döntését nem hirtelene felindulásból hozta meg, régóta készülődik erre a lépésre. Lemondásának fő okaként a gyergyószentmiklósi polgármester, Mezei János elfogadhatatlan, önkényes és nem a város lakósainak érdekében hozott döntéseit nevezte meg.

A városvezető ellen több konkrét vádpontot is kitálalt. Legutóbbi eset bizonyult a legsúlyosabb, amikor is nyilvánosságra került egy olyan eltitkolt, fűtésrendszer felújítására vonatkozó szerződés, amit a polgármester aláírt a Termoenergy Kft. javára, valamint a lakosság pénztárcájának kárára. (Mint már beszámoltunk róla, a helyi polgármesternek nem csak a tanácsossal volt vitája ebből az ügyből kifolyólag, ami tettlegességig fajult.)

gyergyo_polgarmesteri_hivatal

Gáll több irattal tudja bizonyítani, hogy Mezei magyarországi tanácsadókat, külsős jogászokat foglalkoztatott és utalt nekik át nagy összegeket, holott a gyergyói hivatal fizetett alkalmazottai is elvégezhették volna a munkát. Mandátuma megszüntetést kérő tanácsos szerint felettese preferált médiaképviselőket finanszírozott a város költségvetéséből. Ugyanakkor Gáll kifogásolja azokat a kényszerítő eszközöket, amelyeket ráerőltetnek a tanácsosokra, hogy megszavazzanak egyes határozatokat. Kampányígéretek be nem tartását is felhozta vádként, miszerint a mezőőrzés máig megoldatlan probléma.

Dr. Gáll József állatorvos a 2008-as helyhatósági választásokon nyert tanácsosi mandátumot az MPP színeiben. Lemondását február 10-én nyújtotta be mind a városházán, mint a Magyar Polgári Párt portáján.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
tangó
2010-02-11 14:51:48
dr.Gáll
Mert a megyei főállatorvosi széknek meg kell fizetni előbb az udemerének az árát...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."