Itthon » Közélet

A diáktanácsokkal egyeztettek

Az iskolai problémák megtárgyalása végett ültek le megbeszélésre a diáktanácsok és a megyei tanács képviselői.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Diaktanacs_megbeszeles_100211_kicsi
Diaktanacs_megbeszeles_100211_kicsi
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. február 11., 21:01
0 hozzászólás. 


Irodahiány, sulirádió, képzéseken való részvételi nehézségek okozzák a legtöbb fejtörést a Hargita megyében működő diáktanácsoknak derült ki a Hargita Megyei Ifjúsági Igazgatóság, Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Tanfelügyelőség és a diáktanácsok képviselői közös megbeszélésén. A megbeszélés napirendjén bemutatkozás és a Hargita megyei diáktanácsok 2010-es évi tevékenységi terveinek bemutatása volt, majd az együttműködési lehetőségekről is szó esett.

Diaktanacs_megbeszeles_100211_kicsi2

A fiatalok igényeinek számba vétele volt a célja a február 11-én megszervezett tanácskozásnak: rövid bemutatkozás után a diáktanácsok képviselői Ferencz S. Alpár Hargita megyei főtanfelügyelőnek és Borboly Csaba megyeitanács-elnöknek sorolták fel milyen problémákkal küszködnek, majd a megyei tanács által támogatott kezdeményezéseket mutatták be.

„Hasznos dolog kipróbálni magatokat a diáktanácsi szerepvállalás révén, hiszen ezáltal tanultok meg ügyeket kezelni és alkalmazkodni másokhoz. Bármi, ami számotokra fontos jelezzétek felénk és mi mindenben megpróbálunk segíteni, ami együttműködést vagy támogatást igényel a megyei tanács részéről” – mondta Borboly Csaba hozzátéve, hogy várja a tanulók bekapcsolódását a megyei tanács munkacsoportjainak tevékenységébe is.

Diaktanacs_megbeszeles_100211_kicsi

Ferencz S. Alpár megyei főtanfelügyelő az iskolák költségvetéséből való alapok elkülönítésében a diáktanácsok számára ígért közbenjárást. A Hargita Megyei Ifjúsági Igazgatóság próbálja ö sszehangolni a diáktanácsok működését, amennyire szerepköre engedi, de fontos, hogy ők keressenek együttműködési lehetőségeket. „Mivel a megyei tanács kiírásait csak jogi személyiséggel rendelkező diáktanácsok pályázhatják meg, javaslom, hogy ezek segítsenek a jogi személyiséggel nem rendelkező diáktanácsoknak az anyagi támogatások lehívásában” - mondta Csedő Zsófia igazgató.

Hargita Megye Tanácsa székelyföldi kirándulásokat, magyar szórványközösségekkel közösen szervezett eseményeket, valamint tanulmányi vetélkedőket támogat. Ezen kívül 12, kiemelkedő tanulmányi eredményeket felmutató és közösségi tevékenységekben részt vevő diák számára fog havi 100 lej/fő értékű ösztöndíjat nyújtani, továbbá megpróbál megoldást találni a képzéseken való részvétel biztosítására is.


címkék: diaktanacs iskolak

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."