Itthon » Oktatás

Rajtra készen az iskolák

Meszelnek, takarítanak, beírnak. Alig két hét van az iskolakezdésig, addig mindenütt végeznek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

restauralas
Restaurálják a gimi homlokzatát
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. szeptember 03., 14:12
0 hozzászólás. 

Székelyudvarhely középiskolái közül a gimnáziumban zajlik nagyobb felújítás (az épület tetejét javítják), más iskolák az ilyenkor szokásos javításokat végzik el. Az Eötvös idén nem költözik ki a várból.

A Tamási Áron Gimnázium főépületén javában folyik a felújítás – az épület tetején új cserepek vannak, a belső szerkezetet megerősítették a nyáron, a homlokzaton pedig egyes részeket teljesen újraöntöttek, restauráltak és a régi majolikadíszeket is visszahelyezték. Az iskola épületeiben elvégezték a javításokat, a meszelést, a bentlakásban két teljesen felújított terem várja az előkészítő osztályosokat. Laczkó György igazgató szerint a szeptember 16-i kezdésre készen lesz a tetőjavítás is – a mostani javításokkal a balesetveszélyes épület felső részét hozták rendbe, azonban ez korántsem azt jelenti, hogy a gimnázium épülete készen lenne.

Kilencedikesek száma: 145 (5 osztály)

Elsősök száma: 25 (1 osztály)

Előkészítő osztályok létszáma: 24 (1 osztály)

osztalyterem

A Benedek Elek Líceum hátsó épületéhez mozgássérült-feljárót készítettek, illetve a két épület közé egy járdát. Ezt a polgármesteri hivatal fogja leaszfaltozni szeptember 15-ig – közölte Bálint Mihály igazgató.

Kilencedikesek száma: 58 (2 osztály)

Elsősök száma: 26 (1 osztály)

Előkészítő osztályok létszáma: 26 (1 osztály)

A Baczkamadarasi Kis Gergely Református Gimnáziumban a bentlakásban kialakítottak egy teakonyhát a régi fürdőből, ugyanakkor az előkészítő osztály számára egy játszószobát is berendeztek. Tőkés Zsolt igazgató arról is tájékoztatott, hogy az iskola büféje is új helyet kapott.

Kilencedikesek száma: 60 (2 osztály)

Elsősök száma: 52 (2 osztály)

Előkészítő osztályok létszáma: 56 (2 osztály)

A Dr. Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskolában Bodurian János igazgató szerint folyamatosan újítanak az iskolán, ugyanakkor vigyáznak rájuk, így az épületek rendben vannak.

Kilencedikesek száma: 56 (2 osztály)

Elsősök száma: 51 (2 osztály)

Előkészítő osztályok létszáma: 51 (2 osztály)

Az Eötvös József Szakközépiskola a régi épületében kezdi meg a tanévet – idén biztosan nem lesz költözés. A meszelést, kisebb javításokat elvégezték, készen állnak az oktatás megkezdésére.

Kilencedikesek száma: 150 (5 osztály)

A Dr. Bányai János Műszaki Kollégiumban még nem teljes a létszám: szeptember 5-én kerülnek még diákok az iskolába, a sport, a textil és a faipari osztályok még nem teltek be teljesen, de Szakáts Paál István igazgató reménykedik, hogy a tanévkezdésig ezek a dolgok megoldódnak. A szokásos meszelést elvégezték, hátra van még az iskola sportpályájának újraaszfaltozása (ezt hetvenezer lejből a polgármesteri hivatal végezteti el szeptember folyamán) – közölte az igazgató.

Kilencedikesek száma: 174 (6 osztály)

A Kós Károly Szakközépiskolában Boros Árpád aligazgató szerint nagyobb javítást nem kellett végezni, mert az iskola a 2008-as rehabilitációval ilyen szempontból rendbe került. A nyáron a bentlakást meszelték ki teljesen.

Kilencedikesek száma: 145 (5 osztály)

tabla

Az általános iskolákban hasonló a kép, a szükséges javításokat elvégezték, másfél hét múlva kezdődhet az iskola.

Az Orbán Balázs Általános Iskolában a meszelést, illetve a takarítást is befejezték, pályázati pénzből felújították az iskola mögötti Orbán Balázs-parkot.

Ötödikesek száma: 38 (2 osztály)

Elsősök száma: 52 (2 osztály)

Előkészítő osztályok létszáma: 58 (2 osztály)

A Bethlen Gáborban a lányvécéket újították fel, egy osztályteremben kicserélték a padlót – a többi teremben a parkettát csiszoltatták fel.

Ötödikesek száma: 48 (2 osztály)

Elsősök száma: 54 (2 osztály)

Előkészítő osztályok létszáma: 77 (3 osztály)

A Móra Ferencben mozgássérültek számára alakítottak ki feljárót és WC-t, kitakarították az épületet, minden készen áll a diákok fogadására.

Ötödikesek száma: 56 (2 osztály)

Elsősök száma: 46 (2 osztály)

Előkészítő osztályok létszáma: 82 (3 osztály)

A Tompa László Általános Iskolában a folyosókat meszelték ki, illetve az épület homlokzatának egy részét is felújították, akárcsak a sportpálya felőli oldalát. Az iskola bejáratánál a kerítés egy részét a következő két hétben fogják kicserélni.

A Tamási Áron utcai főépületben az ötödikesek 40-en lesznek (2 osztály), az elsősök 25-en (egy osztály), az előkészítő osztályokba (2) pedig negyvenen fognak járni. A Budvár utcában működtetett iskolában az előkészítősök száma 12-15 lesz, 17 elsős kezdi meg az iskolát, az Orbán Alapítványnál pedig összesen 16 sérült gyerek fog tanulni elemi osztályokban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."