Itthon » Közélet

Betegség miatt nem halad Borbolyék ügye

A tanácselnök, az ügyvédek, a bíró, és úgy általában mindenki kezdené már a tárgyalást, de ez még most sem sikerült.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

borboly-vasarhely-11
Fotók: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2014. január 09., 15:30
0 hozzászólás. 

Újabb tárgyalási napot tűztek ki Borboly Csaba megyei tanácselnök és tizenkét másik vádlott-társának korrupciós ügyében a Marosvásárhelyi Táblabíróságon. A rövid, csupán háromnapos határidő ellen egyik félnek sem volt kifogása, így úgy tűnt, a január 6-i halasztás lehet az utolsó, és csütörtökön végre érdemben is elkezdődik a tárgyalás.

Bár a múltkor felmerült problémát megoldották, most már volt magyar tolmács a teremben, az egyik vádlott ügyvédje ágyban fekvő beteg, így most sem tudott jelen lenni, ezért újabb halasztást kért. Annak ellenére, hogy betegségéről nem küldött orvosi igazolást, a bírónő, az ügyvédek és az ügyész meghallgatása után jóváhagyta a távolmaradt ügyvéd kérését, és január 16-ra tűzött ki újabb időpontot – az ügyvédnőnek ekkor bizonyítania is kell betegségét, ellenkező esetben súlyos pénzbüntetésre számíthat.

Ha igaz, akkor rendben van

Borboly Csaba ügyvédje, Sergiu Bogdan elmondta, már minden fél készen állt volna az érdemi tárgyalás megkezdésére, de a romániai büntetőperekben megszokott a hosszas halogatás, és egyes perek elhúzódása, ezért nem érte teljesen váratlanul az eset. Hozzátette, amennyiben a jászvásári ügyvéd valóban beteg, akkor teljesen helyén való a halasztás, ám amennyiben csak a halogatásra játszik, úgy meg kell büntetni.

borboly-vasarhely-02

Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a vádlottak védelmének biztosítása egy alapvető jog, és, amennyiben valaki választott ügyvéddel képviselteti magát egy perben, úgy természetes, hogy ragaszkodik annak jelenlétéhez, és nem fogad el egy esetleges helyettesítő ügyvédet.

Az ügyvéd örömmel fogadta, hogy sikerült tolmácsot szerezni a mostani tárgyalásra, ugyanis már az ügy nyomozati szakaszában is szükség volt ilyen szakemberre, hiszen több vádlott nincs tisztában a román jogi nyelvezettel, így nélkülözhetetlen a fordítás a tárgyalások ideje alatt is. Kiemelte, Borbolynak nincs szüksége tolmácsi segédletre, a tanácselnök románul fog beszélni.

Sok utazás mellett is lehet a megyéért dolgozni

Újságírói kérdésre válaszolva Borboly Csaba elmondta, nincs tapasztalata a büntetőperek tekintetében, így nem tudja megítélni, hogy jó vagy rossz a sok halasztás, de mindenképp szeretné, ha elkezdődne a per érdemi része.

borboly-vasarhely-09

A halasztások sok utazást igényelnek Marosvásárhelyre, de a tanácselnök elmondta, szokva van a feszített munkatempóhoz, kollégái is tudják, hogy gyakran éjszakába nyúlóan dolgozik, így az alkalmankénti 4-5 órás utazás mellett is el tudja látni elnöki teendőit. Ennek ellenére nem csak a per kezdetét, de annak végét is várja, hogy „teljes erőből tudjon dolgozni a megyéért".



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."