Itthon » Közélet

Lukács Antal maradt a kórház főigazgatója

Újabb három évig Lukács Antal, a kórház korábbi menedzserigazgatója marad az egészségügyi intézmény vezetője.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Lukacs Antal
Lukács Antal (középen)
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. január 13., 15:53
0 hozzászólás. 

A tisztségre kiírt versenyvizsga, amelyen Lukács egyetlen jelöltként indult, múlt héten fejeződött be. Lukács szerdán védte meg vizsgadolgozatát, csütörtökön nevezték ki tisztségébe.

A menedzserigazgató elmondta, folytatja a 2010-ben megírt dolgozatában szereplő hosszú távú tervek megvalósítását. Idén a műtők felújítása élvez prioritást, de minden részleget felújítanak, többek közt a fertőző osztály épületét és a járóbeteg rendelőket is. "A kórháznak szüksége van egy kisebb méretű derítőállomásra is" – tette hozzá.

Átszervezések is történnek az intézményben: a jobban igénybevett osztályokat bővíteni szeretné, illetve az ágyakat az igénybevételtől függően csoportosítaná át.

„Átalakítjuk a meglevő sürgősségi részleget sürgősségi egységgé, így kérhetjük, hogy intézményünket sürgősségi kórházzá minősítsék. Ha ez megtörtént, a városi kórházból Dr. Imreh Domokos Sürgősségi Kórház vagy a Dr. Mátyus András Sürgősségi Kórház lehetne" – folytatta Lukács.

Dr. Imreh Domokos sebészprofesszor egyébként 1899-től 1930-ig volt a székelyudvarhelyi kórház igazgatója, ivóvíz-kutat létesített, és az ő nevéhez fűződik kórház ivóvízellátásnak bevezetése is. Imreh Domokos építette a ma is álló Tó utcai épület, amely szanatóriumként szolgálta az udvarhelyieket.

Dr. Mátyus András a '70-es és '80-as években húsz évig vezette az udvarhelyi kórházat, jórészt neki köszönhető, hogy 1982-ben megépült a jelenlegi kórház épülete.

Az udvarhelyi mellett kibővítik a székelykeresztúri kórházat is, és év végéig el is indítják a tervezett szociális-egészségügyi ellátást, illetve az udvarhelyi orvosok közreműködésével a járóbeteg-rendeléseket is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."