Itthon » Közélet

Padokra cserélték a kórház feliratait

A Városi Kórház eltűnt feliratait keresi közleményében a városi MPP. Utánajártunk, mi történt az udvarhelyi alkotásokkal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Városi kórház
Elcserélték a feliratot
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. január 27., 16:51
1 hozzászólás. 

"Hol vannak, a felíratok?" (sic!) címmel a Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi irodája közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, melyben a polgáriak a kórház épületén egykor elhelyezett kétnyelvű feliratok sorsáért aggódnak.

Lukács Antal, a székelyudvarhelyi városi kórház menedzser-igazgatója megkeresésünkre elmondta, hogy korábban a kórház tetejének újrafedésekor leszerelt feliratokat visszaadták a készítőknek.

„A feliratokat a Matrica gyár szakemberei készítették, visszaadtuk nekik, és cserébe padokat kapott intézményünk. Ezek a padok a városi kórház udvarán találhatók" – válaszolt Lukács.


Így szólt az MPP közleménye


Hol vannak, a felíratok?


Nyoma veszett a székelyudvarhelyi kórház épületén egykor elhelyezett kétnyelvű feliratoknak. Évtizedeken keresztül ott állt az épület tetején a rozsdamentes acélból készült felírat,(KÓRHÁZ-SPITAL, POLIKLINIKA-POLICLINICA) de a tetőfedést követően eltűntek. A két méter magas betűk alkotói udvarhelyi szakemberek voltak, akik azt mondják, el se tudják hinni, hogy nincsenek meg. Véleményük szerint, a földön is megállták volna helyüket a felíratok. Ha valaki tud róluk, kérjük írja meg nekünk.

MPP-Sajtóiroda

 



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kalman
2014-01-28 12:36:23
kinlodás
Nagy a kinlodás az MPP háza táján: kampányolni kellene de mivel. Aztán kitalálnak ök aprohirdetéstöl kezdve ingyenes szalsza oktatásig mindent, na jo ez utobbi csak ösztöl van betervezve. A holnapi aprohirdetés kéremszépem: Aszfaltozott utcát sárosra cserélnénk. Csunya RMDSZ kérem adja visza az elsikasztott történelmi sáros utcáinkat!!!! Esetleg aki rájön hogy hova és ki töntette el annak az MPP szivesen odaadja a következö választásokon a negyedik helyet a listán, az sem jut be ugyse. Jol szorakozunk magukon uraim!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."