Itthon » Közélet

Borboly Melinda: jól felkészült a bírónő

Időhiányra hivatkozva nem hozott döntést az ügyvédek által felvett kifogások kapcsán a Borboly-per bírónője. Folytatás egy hónap múlva.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

borboly-0130-03
Fotók: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2014. január 30., 13:57
0 hozzászólás. 

Több kifogást is emeltek Borboly Csaba és tizenkét vádlottársa korrupciós ügyében az ügyvédek a legutóbbi tárgyaláson: a január 30-i bírósági ülésen ezek kapcsán várták a bíróság döntését.

Erre most időhiány miatt nem került sor. A kérések lényege az volt, hogy több vádlott esetében is a vádiratban olyan vádpontokra hivatkoznak, melyekben megszüntették a nyomozást, vagyis ejtették a vádakat.

Az ügyet tárgyaló bírónő elmondta, hogy Pálffy Domokos és Csiszér Botond Benedek esetében minden kapcsolódó iratot át tudott tanulmányozni, de Borboly Csaba esetében több száz oldalról van szó, így még időre van szüksége, hogy döntést tudjon hozni.

Több eset is lehetséges

Sergiu Bogdan, Borboly ügyvédje elmondta, az ügy valóban összetett, ezért is halasztott most a bírónő, akinek ugyanakkor azt is el kell döntenie, hogy elfogadja-e három érintett cég (Stravia Group Kft., Bridge Road Construct Kft. és Consunit Kft.) szereplését az ügyben, mint polgári jogi felelősséggel tartozó fél (parte responsabilă civilmente).

Ez utóbbit az ügyész kérte, és Borboly ügyvédje szerint jogilag ellentmondásos a kérés, ugyanis a nyomozati szakaszban az ügyész még úgy gondolta, hogy erre nincs szükség, most viszont előhozakodott ezzel a kéréssel.

borboly-0130-02

Sergiu Bogdan szerint a vádlottak kérései kapcsán többféle döntés is lehetséges, így a bírónő dönthet úgy, hogy visszaküldi a vádiratot az ügyészségnek, hogy teljesen írják újra, kérheti, hogy javítsák ki benne az ellentmondásokat, de a hamarosan életbe lépő új bűnügyi eljárási törvény szerint akár azt is megállapíthatja, hogy ő nem kompetens az ügyben.

„Optimisták vagyunk"

Borboly Melinda, Borboly Csaba felesége a tárgyalás után elmondta, optimistán állnak az ügyhöz, és remélik, hogy minél hamarabb véget ér az ügy, és fel fogják menteni a tanácselnököt, úgy, ahogy „lényegében kell történnie".

Az újabb halasztás kapcsán úgy gondolja, a bírónő egy jól felkészült szakember, aki alaposan át akarja tanulmányozni az ügyet, mielőtt döntést hoz.

A bírónő most hosszabb határidőt tűzött ki, így a vádlottak kérései kapcsán hozott döntését március 7-én, pénteken ismerteti.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."