Itthon » Közélet

Székely pityóka a magyarországi rászorulóknak

Csütörtökön két teherautó járta Alcsík falvait; Békés megyei gyerekeknek gyűjtöttek krumplit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Borboly_Becze
Borboly_Becze
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. február 19., 08:30
1 hozzászólás. 


Előzetes becslések szerint hatszáz zsák krumpli gyűl majd össze az alcsíki és felcsíki gazdák jóvoltából. A karitatív akciót Hargita Megye Tanácsa kezdeményezte.

A február 18-án indult adománygyűjtés első állomása Csíkszentkirály polgármesteri hivatala volt, ahol a helyi lakosok adományait vették át a Hargita megyei önkormányzat munkatársai, a sajtó jelenlétében. A településen egy tonna burgonya gyűlt össze. Az eseményen Borboly Csaba tanácselnök, Becze István megyei tanácsos, valamint Székely Ernő, Csíkszentkirály polgármestere vett részt.

Borboly_Becze

Az újságírók kérdésére Borboly elmondta, hogy Hargita megye testvérmegyéjének, a magyarországi Békés megyének a gazdasági válság miatt problémát okoz a gyermekvédelmi szakellátási rendszerébe tartozó gyerekek mindennapi étkeztetése, ezért Hargita Megye Tanácsa vállalta, hogy összegyűjti és a helyszínre szállítja az alcsíki és felcsíki gazdák krumpliadományát, így segítve szorult helyzetben lévő testvérmegyéjén.
"Ennek a kapcsolatnak a kölcsönös segítségnyújtás területén is meg kell nyilvánulnia, hiszen nem felejtettük el, hogy a 2005-ös árvízkor a Békés megyeiek is segítő jobbot nyújtottak az itt élő embereknek" – jelentette ki a megyei önkormányzat elnöke.

Február 19-én, azaz ma Felcsík falvaiban folytatódik a gyűjtés. Az adományozók adatait rögzítik, hogy ezzel is bizonyítsák a termék származási helyét. "A pityókát Csíkszeredában raktározzák el, és remélhetőleg már a jövő héten megérkezik Békés megye ellátóközpontjaiba" – közölte Becze István tanácsos.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Anyus
2010-02-19 11:22:26
Gratulacio mindenkinek !!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."