Itthon » Közélet

Keresztúri körúton: mélyülnek a gödrök

Sárral a sarkunkon körbejártuk Keresztúr legkritikusabb útszakaszait, a minősítést senki nem tenné ki az ablakba.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

DSC02989
DSC02989
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. február 21., 13:07
3 hozzászólás. 


Aki az utóbbi egy évben áthaladt a kisváros utcáin, egykönnyen nem fogja elfelejteni. Keresztúr csatornarendszerének felújítását tavaly tavasszal kezdte el a budapesti Swietelsky építő vállalat – mint fővállalkozó, és még közel sem értek a végéhez. 2009 novemberében beszámoltunk az akkori tényállásról.

DSC02974

Ebben az időszakban fejezték be a Timafalvi utca munkálatait, és a feltört sávot ideiglenesen rendbehozták. A Szabadság téren és a Kriza János utcán ezután dördültek fel a nagy fúrógépek, az utóbbinál még mindig egy hosszan felásott árok tátong. Az itt fennmaradt gödröket kaviccsal töltötték fel, de mint várható volt, a kődarabok már régóta kátyuk mellett éktelenkednek.

DSC02989

A Kriza János utca folytatásában a Berde Mózes utcát is megviselte a téli, csapadékos időjárás, itt a rendkívül óvatos sofőrök is tehetetlenné válnak. Innen betérve a Budai Nagy Antal utcába a betonút közepén másfél-kétméteres feltört sávot láthatunk, amit már többször megszórtak kaviccsal. (Itt azonban nem egyszer adódott alkalom arra, hogy az utcabeliek fennakadt autósok „imádkozását” hallgathatták.)

DSC02993

Tavaly év végén a Csekefalvi utcában is mély nyomokat hagytak a felújítási munkálatok. Korábbi értesüléseink szerint még hátravan a Virág és a Kertek utca, a Kossuth Lajos és Orbán Balázs lakónegyedek. Na most már mindenkinek az lehet a kérdése: a feltúrt utcák mikor kapnak végre új aszfaltszőnyeget?

A kérdésre többszöri próbálkozásunk ellenére sem kaptunk még választ a város vezetőségétől. De nem adjuk fel, visszatérünk a témára.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
steaua15
2010-02-21 13:54:55
Szegyen!!
Tisztelt Polgarmester ur!!Nem gondolja,hogy tenni kellene valamit az utak javitasa erdekeben?Mikor fejezodnek be a "munkalatok"?Miota elkezdtek,eddig egy egesz orszagot ujja lehetett volna epiteni,nemhogy egy kisvaros szennyviz halozatat!!Felhivnam a figyelmet, a Budai Nagy Antal utcara,ahol meg katasztrofalisabb az ut allapota!Lassan mar gyalog sem lehet jarni!!
Szoval,tisztelt Polgarmester ur,ezt erdemlik a szavazok!Erdemes volt Onre szavazni!!
avatar
Lacass
2010-02-21 19:31:31
Hat a fout katasztrofalis, lassan darut kell bereljunk hogy a godrokbol a kocsinkat tudjuk kivenni! Inkabb szantsak fel, ugy is konnyebben el lehetne jarni rajta!! PFFF :X
avatar
Stratapax
2010-02-22 08:20:15
Satisfaction, igazad van :cheer:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."