Itthon » Közélet

Ültessen fát a környezetért!

Idén is megszervezi faültető akcióját a Xenzor, melynek célja a környezet védelme, illetve helyreállítása.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

ultet
ultet
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. március 02., 09:52
0 hozzászólás. 


Tavalyi, sikeresnek minősített akciója után idén is faültetésre invitál a Xenzor közössége. A szervezők szerint mindannyian tehetünk egy kicsit azért, hogy a környezetünkön, és ezáltal magunkon is segítsünk, akár egyénileg, civil emberként is. Tavaly körülbelül 2600 palántát ültettek el, ezt a számot szeretnék idén 5000-re növelni, így minél több jelentkezőre van szükség.

A mindenki számára nyitott eseményre 2010. március 15. és 28. között kerül sor, a pontos dátumot az időjárás és egyéb tényezők függvényében tűzik ki. Fákat Székelyudvarhelyen és annak közvetlen környékén terveznek ültetni, beleértve a közeli falvakat és községeket. Az akció keretében saját területeinket is megcélozhatjuk, ha nem rendelkezünk ilyennel, akkor mehetünk máshová, ha pedig másnak is megengednénk, hogy nálunk helyezzen földbe egy facsemetét, akkor azt lehet jelezni az faultetes@xenzor.ro email címen.

Nem árt, ha viszünk magunkkal ásót, kapát és vedret, valamint némi enni- és innivalót is, de a legfontosabb a pozitív hozzáállás és a jókedv. A szervezők egyébként egy érdekes „képletet” is összeállítottak, melyből megtudhatjuk, hány csemetét is kell ültetnünk, ha egy autóval, vagy éppen egy mosógéppel károsítjuk környezetünket.

Faultetes-keplet

A faültetés "képlete"

Aki igényt tart facsemetére, az beszerezheti a szervezők segítségével, áruk 1-3 lej a kisebb fajták esetén, a gyümölcs- és díszfák pedig 10 lejbe is kerülhetnek. Jelentkezési határidő március 5., azoknak, akik igényelnek csemetét, a többieknek nincs. Az ültetés pontos dátumával és további információkkal a későbbiekben jelentkezünk, érdeklődni a fentebb jelzett email címen, feliratkozni pedig az esemény honlapján lehet.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."