Itthon » Közélet

Munkanélkülieket vár a siménfalvi távmunkaközpont

Siménfalván is felavatták azt a távmunkaközpontot, ahol vidéki munkanélküli fiataloknak biztosítanak informatikai és telekommunkációs képzést.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Telework_avatas
Telework_avatas
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. március 03., 15:36
1 hozzászólás. 


Csíkszentdomokos és Csíkszentmárton után a Nyikó menti községre került a sor: március 3-án, szerdán Siménfalvára is ellátogattak a Telework európai uniós projekt kezdeményezői, kivitelezői és társpartnerei.

Telework_avatas

A siménfalvi központot 18 számítógéppel látták el, ahol elsősorban környékbeli, 35 éven aluli munkanélkülieknek biztosítanak képzéseket. A 1080 órás tanfolyamon a résztvevők számítógép-kezelési, előkönyvelési, honlap szerkesztési, adatbeviteli és marketinges ismereteket sajátíthatnak el. Mindemellett angol nyelvórákon, valamint tetszés szerint német vagy olasz nyelvkurzusokon vehetnek részt. A tanfolyam ingyenes tananyaggal együtt, a más helységből jelentkezők szállítását is biztosítják. Mindemellett úgynevezett ösztöndíjat is adnak azon személyek számára, akik már nem részesülnek munkanélküli segélyben.

Jánó Edit, a pályázat-vezető Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség igazgató-helyettese rövid ismertetőjében elmondta, Siménfalván még nem jelentkezett elegendő személy ahhoz, hogy elindítsák a tanfolyamot. A térség érdekeltjei a keresztúri munkaközpontnál jelezhetik részvételi szándékaikat. Mint kiderült, a projektvezetők több tanfolyamot is indítanak, ha igény van rá, valamint a 7-9 hónapos kurzus után a központ munkatársai arra törekednek, hogy képzettjeik alkalmazásba is kerüljenek. A legjobban teljesítő személy olaszországi tanulmányúton vehet részt.

Telework

A megnyitón a helyieken kívül jelen volt Ladányi László prefektus, a megyei tanács és munkaerő-elhelyező ügynökség munkatársai, valamint a projekt olaszországi partnerei. A prefektus beszédében kihangsúlyozta, hogy ilyen válságos időszakban fontos, hogy segítő kezet nyújtsanak a munkanélkülieknek, és reméli, hogy ezzel a nagyszerű lehetőséggel minél több fiatal élni fog.

A Teleworkot az Európai Szociális Alapból társfinanszírozzák, a költségvetés Hargita megyére eső része mintegy hárommillió lej. Romániában 11 távmunkaközpontot nyitnak, megyénkben összesen négyet (az említetteken kívül Galócáson is.)


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Anyus
2010-03-03 19:15:30
Gratula a szerzonek !!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."