Itthon » Közélet

Pál István megköszönhetné a lehetőséget

Rendezett az anyagi helyzete, és rosszindulatúan vádaskodik az éhségsztrájkoló férfi a Székelyudvarhelyért Alapítvány szerint.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Pál István éhségsztrájkol Székelyudvarhely központjában
Fotó: Bedőházi Attila Csaba
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. június 30., 17:33
0 hozzászólás. 

Közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe a város központjában éhségsztrájkoló férfi esete kapcsán Orbán Attila, a Székelyudvarhelyért Alapítvány vezetője. Eszerint az alapítvány 2007. augusztus 1-én kötött ötéves bérleti szerződést Pál Istvánnal, a család akkori rossz szociális háttere miatt.

2012. augusztus 1-én ez a szerződés lejárt, de az alapítvány munkatársainak tudomása szerint a szerződés időszaka alatt a bérlő nem rendelkezett a csereháti lakrészre szóló személyazonossági igazolvánnyal, hivatalosan egy Sziget utcai, az anyósa tulajdonát képező ingatlanba volt bejelentkezve.

„2012. decemberében, a 92/2012 számú tanácshatározat alapján, a székelyudvarhelyi önkormányzat azt a döntést hozza az alapítvány adóhátralékainak eltörlése céljából, hogy három lakrész tulajdonjoga – köztük az említett személy által korábban bérelté is – kerüljön át a város tulajdonába.

A tanácshatározatról tájékoztattuk Pál Istvánt, aki tudomásul is vette a tulajdonjog átruházását, sőt, aláírta az Alapítvánnyal kötött bérleti szerződés megszüntetését rögzítő mellékletet. Az Alapítvány kérte a kulcsok mielőbbi átadását, hogy azt átadhassa a városnak" – áll a közleményben.

Az alapítvány szerint Pál István a kulcs leadását – arra hivatkozva, hogy nincs hová költöznie – számtalanszor elnapolta, annak ellenére, hogy a fenti időszakban egy, a Kisköved utca 9. szám alatti tömbházban lévő lakásban tulajdonrészt örökölt, amelyet eladott.

„2013-ban a Székelyudvarhelyért Alapítvány újra a kulcsok leadására szólítja fel Pál Istvánt, aki ezúttal sem teszi ezt meg. Ebben az időszakban – felesége nevére – kertes családi házat vásárol Székelymuzsna 102. szám alatt.

Időközben ugyan kiüresíti a csereháti lakrészt, de a lakáskulcsot továbbra sem adja át a Székelyudvarhelyért Alapítványnak. Elmondása szerint nagykorú fiának szándékszik abban legénylakást fenntartani, és valóban – a szomszédok elmondása szerint – többször is idegen személyek járnak be és ki a lakrészből" – folytatódik a közlemény.

A szöveg arra is kitér, hogy idén júniusban az említett lakrészt, az alapítvány átadta azt a Polgármesteri Hivatalnak, valamint megjegyzik, hogy az éhségsztrájkoló férfi „szociális helyzete időközben rendeződött, két személygépkocsi (egy Dacia Logan és egy Suzuki terepjáró), egy muzsnai ház, egy értékesített Kisköved utcai tulajdonrész, valamint a család tulajdonát képező Sziget utcai tömbházlakás felett rendelkeznek

A Székelyudvaerhelyért Alapítvány sajnálatát fejezi ki, hogy Pál István – ahelyett, hogy köszönetét fejezné ki a hat és fél évig önköltségi áron biztosított lakhatási lehetőségért – alaptalan és rosszindulatú vádaskodásokat fogalmaz meg, gyaníthatóan valakik által felbújtva" – zárul a közlemény.

Az üggyel kapcsolatosan Benedek Árpád Csaba alpolgármestert is megkerestük, aki keddre ígért tájékoztatást.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."