Éhségsztrájk!

Kedves Bíró Barna Botond! Kedves Borboly Csaba! Kedves Katona Mihály! Elegem van a szemét játékotokból! Kiállok Séra Zoltán mellett! Je suis Séra!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

ufo-ehsegsztrajk
Free Séra! Fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2018. július 12., 07:39
6 hozzászólás. 

Múlt héten úgy döntött a vásárhelyi táblabíróság, hogy visszavonja Séra építési engedélyét, a megyei tanács kérésére. Ezzel a döntéssel folytatódhat egy másik, az udvarhelyi bíróságon pihenő per, amiben Séra házának lebontását kéri a megyei tanács.

Ki Séra Zoltán és miért akarják a házát lebontani?

Séra egy korondi lakos, akinek a háza mellé a megyei tanács egy szemétátrakó és tömörítő telepet tervezett. Séra és a környékbeli lakosok, nem örülvén annak, hogy egész Udvarhelyszék szemete ott fordulna meg, pereskedésbe kezdtek, és leállíttatták a munkálatokat. Cserébe a megyei tanács perek sokaságát akasztotta Séra nyakába, aki három éve mást sem csinál, csak bíróságról bíróságra jár, ügyvédekre költve egy ház árát.

Aki nem ismeri a történetet, alábbi anyagainkból megismerheti:

Szemétkednek Korondon 

Az ember, aki Borboly bögyét nyomja 

Korond: békülni akar a szemét 

Miért badarság az építési engedély visszavonása és a ház lebontatása?

Séra háza és építési engedélye 18 éves. Akkortájt fejezhette be Borboly Csaba az egyetemet, valószínűleg még nem álmodozott hulladéktömörítő bizniszekről. Egy tizennyolc éve épült családi ház jogosságát megkérdőjelezni azért, mert valakinek van egy álma, azaz egy biznisze, sok mindent elmond az álmodozóról.

Ki a hibás azért, hogy az építési engedély nem volt tökéletes? Séra, vagy a polgármesteri hivatal, aki kiállította?

Minden székelyföldi lakosnak félnie kell ezentúl? Évtizedeken keresztül úgy adták itt a környéken az építési engedélyeket, ahogy érték. És ez nem annyira a lakosság, mint a vezetők hibája volt. Lakosként honnan tudjam, hogy az én építési engedélyem támadhatatlan? Én odamentem a hivatalba, megkérdeztem, mi a folyamat, odavittem, amit kértek, ők kiállították. Ők írták alá, nem én. Ha sokat pofázok, megtámadják, és lebontatják a házam? Séra engedélyét is a polgármester, Katona Mihály írta alá. Ugyanaz a személy, aki most a szomszéd telket odaadta Borbolynak szemétkedni, majd harcolt Séra ellen, a szeméttelep megépítésének érdekében. Katona kiadott egy rossz engedélyt, amit most a barátja megtámad. Séra pedig szív. Mennyire korrekt ez?

Miért állok ki Séra mellett?

Ebben a megyében van egy maréknyi ember, aki még képes harcolni az igazáért. Képes szembemenni egy nálánál sokkal nagyobb hatalommal, csak azért, hogy megvédje saját magát és környezetét. Kevesen vannak, egyre kevesebben. Én ezeket az embereket testvéreimnek tekintem. Séra az egyikük.

Úgy érzem, ha Séra elesik, az egész megye elesik. A gyávák és megalkuvók megyéje leszünk. Én nem tudom jóllakottan, a számítógép elől végignézni, hogy Séra elesik. Ennyi.

Mi a mondanivalóm a sztrájkkal?

Nem értek egyet azzal, hogy közpénzből, azaz az én pénzemből is zaklassanak valakit, aki próbálja megvédeni családja egészségét és nyugalmát. Nem értek egyet azzal, hogy közpénzből folytassanak bosszúhadjáratot. Nem tartom korrektnek, hogy Séra saját pénzéből próbálja megvédeni magát, míg Borboly közpénzből áll bosszút rajta.

Nem értek egyet azzal, hogy a politikusok lebontatják egyszerű emberek házát, csak azért, mert azok családjuk egészségét védik, miközben társaik megszavazzák maguknak és nekik, hogy korlátlanul lophassanak.

Séra össze van törve. Évek óta törlik fel vele a bíróságok koszos padlóját. Még bírja, de nem lehet tudni, hogy meddig. Nyilván, ez is volt a cél, hogy kicsinálják. Csakhogy ennek a kicsinálósdinak itt most vége.

Kérem, sőt követelem: szálljanak le Séráról! Hagyják élni ezt az embert, akit már így is az idegbaj határára kergettek. Tartsák be tavaly tett ígéretüket! Állítsák le a Séra háza elleni pereket!

Mettől meddig tart az éhségsztrájk, és miből áll?

Ma, csütörtökön kezdődik, és addig tart, míg meg nem bizonyosodom róla, hogy leszálltak Séráról. Ez idő alatt nem eszem semmit, csak vizet iszom. Azokon a napokon, amikor munkám és családom megengedi, a délelőttömet az udvarhelyi városháza előtt töltöm, mert tudomásom szerint ott van Bíró Barna Botond főígérgető irodája. Ha egy hónapon belül nem változik semmi az ügyben, valószínűleg abbahagyom az éhezést, nem fogok éhen halni egyetlen politikus miatt sem. De ha abbahagyom a sztrájkot, mielőtt az ügy megoldódna, akkor még keményebb kampányba kezdek.

Miért nem írok inkább az ügyről, miért éhségsztrájkolok?

Írtam már eleget. Borboly, Bíró és Katona jól tudják, hogy már három éve zajlik a botrány, senkinek az ingerszintjét nem éri el az, ha még egy anyag megjelenik Séra szenvedéseiről. A politikusok gyakran vissza is élnek ezzel, hogy a hosszú ügyek végén már senkit nem érdekel semmi. Jelenleg mindenki úgy tudja, hogy visszavonták már a lebontási pert, mit még akar ez a Séra? Senkit nem érdekel a történet folytatása, mindenki új botrányra vágyik, ez már unalmas.

Jelentem politikusainknak, nem vagyunk vakok. Látjuk, hogy tavalyi ígéretük hamis volt. Kevesen látjuk, de elmondjuk a többieknek, hogy mindenki tudja.

Bíró Barna Botond a jelenlétemben ígérte meg, hogy visszavonják a Séra házának lebontásáról szóló pert. Én erről tudósítottam. Valamiért bíztam ebben az emberben, leírtam a hazugságot. Ezért vétkesnek érzem magam, szeretném hibámat helyrehozni, és mindenkivel közölni: Séra zaklatása tovább folyik, a megyei tanács bosszúhadjárata nem ért véget!

Miért pont éhség?

Miért nem zabálósztrájk például? Megéri éhezni politikusok miatt?

Tisztában vagyok azzal, hogy eredményekhez áldozatra, lemondásra van szükség. Őseink is mindig áldozatot mutattak be, mielőtt valamit kértek. Valami olyat áldoztak fel, ami fontos volt nekik. Én nagyon szeretek enni. Mondhatnám, imádok. Még vannak dolgok, amiket nagyon szeretek, de sem a családomról, sem a munkámról nem lenne indokolt lemondanom, ezért az evésről mondok le. És a szabadidőmről.

Sokat fogok itt lézengeni a városháza előtt, olvasva, gondolkodva, beszélgetve emberekkel. Beszámolok majd rendszeresen arról, hogy mit tapasztalok.

Bízom benne, hogy hasznos lesz ez a tiltakozás, Séráról leszállnak hőn szeretett vezéreink. Ugyanakkor remélem, hogy mindnyájan tanulunk majd belőle, a politikusok is, az olvasók is, én is.

Drukkoljatok nekünk!

Free Séra!



6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
elviellenzek
2018-07-12 12:29:36
Je suis Séra!
Végre egy olyan cikk, amivel 100%-osan egyet tudok érteni! Ha eggyel megtehetik a többivel is meg fogják tenni ugyanezt. Hajrá UFÓ!
avatar
mzolee
2018-07-12 13:04:24
Hajra UFO!!!
avatar
diko
2018-07-12 14:40:37
Eljen a szolidaritas, az emberseg, a joszandek !!! Koszonetet mondok Ufo a tamogato hozzaallasodert! Respect!
avatar
nagykangi
2018-07-12 14:46:58
Amúgy az ötlet jó, hiszen fontos, hogy szolidaritást vállaljunk embertársaink iránt. Hajrá! Bár nem vagyok meggyőződve, hogy egy hónapig életben lehet maradni evés nélkül. Ha csak fogyózni akarsz, akkor javaslom, hogy inkább délutánonként ülj ki a hivatal elé és látványosan ne egyél, az ugyanis brit kutatók szerint hatásosabb. Hangsúlyozom, maga az ötlet jó.
avatar
Lovasbetyár
2018-07-13 00:00:40
Magyar a magyarnak mindenhol ellensége?
Bár ezeket a szemetes szemeteket nem hiszem hogy meg fogja hatni,sok sikert és kitartást kivánok.
Azért arra büszke vagyok,hogy a Sérák kiállnak az igazukért.Lélekben veletek vagyunk.
Séra Tamás Attila
Salgótarján
avatar
mz
2018-07-17 14:34:55
Séra Zoltán, én is veled vagyok. Szeretnék segíteni, de nem tudok. Kiülnék én is éhség sztrájkolni melléd, de erre nincs lehetőség. Egyet tudok csak tenni, mindennap imádkozom azért, hogy forduljon a kocka és a Borbolyok, Birók és Katonák megtapasztalják mindazt a keservet amit ők másoknak igazságtanul okoztak. Az újságíró előtt pedig LE A KALAPPAL.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."