Itthon » Közélet

Mezőgazdászok, erdészek figyelem!

A mezőgazdaság és erdészet fejlődéséhez szükséges infrastruktúra javítására és fejlesztésére nyújt támogatást a legújabb pályázat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

erdeimezeiut
erdeimezeiut
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. március 09., 13:33
0 hozzászólás. 


Az önkormányzatoknak nagy segítség lehet a 125-ös vidékfejlesztési pályázati kiírás, amelyen mezei és erdei utak korszerűsítése céljából lehívhatók vissza nem térítendő pénzösszegek. A támogatás százszázalékos.

2010. március 15-étől április 15-ig lehet pályázatokat benyújtani a 125-ös rendelkezés első szessziója keretében. A rendelkezés két fő alpontot tartalmaz: a mezőgazdasági utak, valamint az erdészeti utak felújítását. Bár nem számít alapkövetelménynek, a mezőgazdasági utak korszerűsítése kapcsán a pontozásnál előnyt jelent majd, ha a projekt öntözőrendszert is tartalmaz, illetve környezetvédelmi, a szennyezést csökkentő objektumokat.

erdeimezeiut

Az erdészeti alpont a fakitermelés-erdőgazdálkodás versenyképességét szolgáló utak, vasutak kiépítésére, modernizálására helyezi a hangsúlyt. A 125-ös kiírás pénzösszegeire projektet készíthetnek a mezőgazdasági területtel rendelkező helyi és megyei önkormányzatok, területtulajdonos közösségközti fejlesztési egyesületek (ADI), magántulajdonosok, valamint tulajdonosi társulások és a Romsilva.

Bővebb felvilágosítást Hargita Megye Tanácsa 205-ös irodájában, valamint a 0266-207700 -1306, 1307-es belső telefonszámon kaphatnak.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."