Itthon » Közélet

RMDSZ költségvetés-értékelő

Benedek Árpád Csaba és Szilveszter Sándor fejtették ki álláspontjukat a város 2010-es költségvetésével kapcsolatban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

benedek_arpad_csaba_szilveszter_sandor
benedek_arpad_csaba_szilveszter_sandor
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. március 12., 12:09
0 hozzászólás. 


Szilveszter Sándor RMDSZ-es városi tanácsos elmondta, a költségvetés kapcsán tartott szakbizottsági ülések, valamint a tegnapi tanácsülés is törvényes keretek között zajlottak le. Véleménye szerint a legnagyobb vita a gazdasági szakbizottság ülésén volt tapasztalható, itt a teljes költségvetés 80%-át sikerült átbeszélniük a városatyáknak, így a tegnapi tanácskozáson csak a problémás kérdésekkel folytatták.

benedek_arpad_csaba_szilveszter_sandor

Ezt követően Benedek Árpád Csaba ismertette a legfontosabb infrastrukturális tervezeteket, amelyek benne foglaltatnak az idei büdzsében. Ide tartozik egy körforgalom kialakítása a Küküllő Szálloda melletti útkereszteződésben, a Szent János utca teljes leaszfaltozása, valamint a Rózsa Utca megközelítőleg kétharmadának aszfaltréteggel való bevonása. A Rózsa utca esetén a tanácsos kifejtette, az előzetes tanulmányban szereplő szükséges összeg nem áll rendelkezésre, ám amennyiben olcsóbban sikerülne elvégeztetni a munkálatokat, egy nagyobb szakaszt is rendbe lehet tenni. Az ügyet némileg akadályozza egy végleges terv hiánya, amit az is hátráltat, hogy az utca egyes szakaszain nem lehet kialakítani a minimálisan előírt útszélességet és járdát.

A szövetségi politikusok említették még a főbb tervezett beruházásokat is, mint a Bethlen negyedi fűtésrendszer újítása, ami a kazánok és a visszaforgató-rendszer modernizálását foglalja magába. Városunk idén több pályázatban is részt szeretne venni, ezek összértéke megközelítőleg 20 millió lej. Összegzésképpen kifejtették, az utóbbi 14 évben nem volt ilyen kompromisszumos költségvetés, idén rengeteg beruházásra és fejlesztésre számíthatunk.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."