Benedek: Lepjenek meg!

A 07.07. A szeretet napja az uh.ro-n című vélemény rovatban megjelent cikk kapcsán talán lehetőség van megjelentetni az én „véleményemet" is, amely elsősorban tényeket tartalmaz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

Benedek Árpád Csapa alpolgármester fotó: Barcsa István
Benedek Árpád Csapa alpolgármester fotó: Barcsa István
szerkesztoÍRTA: BENEDEK ÁRPÁD CSABA
2015. július 10., 15:41
11 hozzászólás. 

Tisztelt uh.ro szerkesztőség!

Jelezni szeretném, hogy a fentebb említett cikk írója két Mikes Kelemen utcai ingatlant összekever (mondhatnám azt is, hogy szándékosan összemos, de nem teszem). Hogy figyelmetlenség vagy szándékosság áll az összekeverés mögött, nem az én tisztem eldönteni (az uh.ro szerkesztősége bizonyára jobban tudja ezt). Az egyik ingatlanra lehet építkezési engedélyt kiadni, a másikra nem. Egyiket 8 éve vásároltam, a másikat 2 éve (a telekkönyvi hivatalban, bárki leellenőrizheti).

Eddig a témában megjelent:

1. Törvénytelenül építkezik az alpolgármester?

2. Az alpolgármesternek szupertitkos építkezési engedélye van

3. Tovább röhögteti magát az alpolgármester és a városháza

4. Bolondját járatja velünk az alpolgármester

5. 07.07. A szeretet napja az uh.ro-n

A fentieket és az alábbiak is tételesen dokumentálva mutattam meg május 18-án az uh.ro főszerkesztőjének, Pál Edit Évának, amikor személyesen beszélgettünk.

Emellett ismételten jelezném:

Megbíztam egy vállalkozást a családi ház tervezésére és építkezési engedélyének kiváltására, illetve egy másikat a felépítésére. Ez a vállalkozás az építkezési engedély kiadása előtt nekikezdett az építkezésnek. Az illetékes hatóságok, a jogszabályoknak megfelelően, a megbízót büntették meg és nem a kivitelezőt. A jegyzőkönyvet, büntetést megkaptam, és ki is fizettem. Megjegyzem, ezeket a dokumentumokat is megmutattam a főszerkesztőnek.

Azt is ismételten jelezni szeretném, hogy az építkezési engedélyhez szükséges kérést szintén az önök április 1-jén megjelent Törvénytelenül építkezik az alpolgármester? című cikk megjelenése ELŐTT egy héttel adta le a kivitelező cég, és korántsem 2 óra alatt lett kiállítva az engedély. (Megjegyzem, korábban már egyszer be volt nyújtva, de hiánypótlásra hivatkozva, nem indult el az engedély kiadásának eljárása).

Emellett egy apróságra hívnám fel a figyelmet:

- az április 1-jén megjelent cikk szerint: „Az alpolgármestert nem sikerült elérnünk, hívásainkra csak a robot válaszolt, jövő hétig megpróbáljuk még felvenni vele a kapcsolatot."

- május 19-én megjelent cikk szerint: „A találkozó előtt lekértük Ufó híváslistáját az orange.ro-ról, amiből kiderül (Ufó a cikkben is említi), kollégánk kezdeményezte a hívást, de a robot válaszolt, azaz 00:00 percet tartott a kontaktus."

Egyik cikk szerint több alkalommal próbálkoztak, de sajnos csak robottal sikerült beszélgetni, a második szerint egyetlen alkalommal próbálkozott, és pontosan 00:00 percig tartott a „kontaktus".

Aki egyszer elferdíti a valóságot, az utána miért hagyná abba? Most akkor voltak hívások vagy sem? Egyszer próbálkozott, vagy valójában egyszer sem?

Ez az apró kis részlet csupán azért érdekes, mert a cikkíró is pontosan tudja, hogy amennyiben eléri az alpolgármestert, másnapra csak ennyiről szólhat az irománya:

„Az alpolgármester által megbízott vállalkozás elmulasztotta megvárni az építkezési engedély kiadását, és nekikezdett a munkának. Pár hete ezért megbüntették az alpolgármestert, a büntetést kifizette, tegnap kiadták az építkezési engedélyt. Székelyudvarhelyen mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak!"

Továbbá a félretájékoztatás „hőse" bocsánatot kér:

„A történetnek sajnos áldozatai is voltak. Bocsánatot szeretnénk kérni mindazoktól, akik amiatt lettek megbüntetve, hogy a városháza bebizonyíthassa, nem csak az alpolgármester kapott büntetést." (Jelezhetném, hogy ez ferdítés és hangulatkeltés, de miért tenném?)

Csak arra kérem a sajtó képviselőit, hogy ha valóban a tények érdeklik, és nem a székelyudvarhelyiek félretájékoztatása, akkor fáradjanak be a hivatalba, és személyesen győződjenek meg róla, hogy a büntetések zöme bőven április 1-je (az első megjelent cikk dátuma) előtt lettek kiállítva. Ennek meg az a hétköznapi oka, hogy a munkatársak, minden évben tavasszal kezdik az építkezések vizsgálatát.

Záró gondolatként:

Haszonként könyvelni el, hogy megvan az a „PUG", amely mindenkinek rendelkezésére áll, amennyiben tényleg szüksége van rá? Ugyanolyan hangulatkeltés és félretájékoztatás, ahogyan ez az egész egy szépen csomagolt kreált műbalhé, de legyen igaza. Használja ki!

Ha már keményen megdolgozott érte, és „vért izzadva", megvan a „PUG", akkor a Hargita utca történetét nem szeretné „kinyomozni"? Talán érdemes lenne tudniuk a városlakóknak, hogy Szász Jenő hogyan tette teljesen és végérvényesen lehetetlenné, hogy a városnak belső körgyűrűje lehessen.

És a MÜTF épületének története lényegtelen? Vagy a Mokka kávéház (a régi ingyenkonyha) épülete? A Transilvania Bank épülete?

Ha ennyire vonzódik az épületek sorsa iránt, még sorolhatom, hogy hány meg hány VALÓBAN lényeges épület van a városban, amelyeknek VALÓBAN van súlya a város jelene, jövője szempontjából. Csendben kérdem, hogy az EKO Online Media Kft. (uh.ro kiadója) tulajdonosi körének ingatlanjait mikor szándékozik „felderíteni"? „Talán" van ott némi csemege...

Megéri valaha Székelyudvarhely, hogy a hangulatkeltők helyett mindenki a tényleges munkáját végezze? Egyeseknek a hangulatkeltés és félreinformálás a tényleges munkája?

Megértettem, viszont korábban kell felkelni, ha a székelyudvarhelyieket félre akarja vezetni.

Tisztelettel,

Benedek Árpád Csaba

UI: Lepjenek meg, hogy van elegendő korrektség a szerkesztőségükben! Kérem, változtatás nélkül megjelentetni a fentieket és csak feleannyi ideig főoldalon hagyni, amennyit a lejáratásomra áldoztak. (Cím: „Hogyan próbáltuk félretájékoztatni az olvasóinkat az alpolgármester háza kapcsán?") A vélemény rovatban egy rólam szóló vélemény jelent meg. Talán nekem is lehet „véleményem", amit bármikor, bárkinek tényekkel tudok alátámasztani.



11 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
guguka
2015-07-10 19:12:12
"Megéri valaha Székelyudvarhely, hogy a hangulatkeltők helyett mindenki a tényleges munkáját végezze?"

Talán ez itt a lényeg... megéri ezt valaha a város? Az a város, akinek az első embere a 40 perces tanácsülést sem képes végigülni, nehogy valami kényelmetlen kérdéseket tegyenek fel neki?
Amíg ilyen városvezetőink vannak, nincs miért csodálkozzunk, hogy Ráduly, Antal, Tamás Sándor még a gyergyói, MPP-s polgármesterrel is szívesebben mutatkoznak, mint a mienkkel.
avatar
molter
2015-07-10 19:29:06
Words Don't Come Easy...
A szavak embere az alpolgarmesterunk…
Ugy ir, ahogy beszel is… brillians…
Imadnivaloan harit…
Elkepzelheto, hogy amikor az a franya epito(nyilvanvaloan a megrendelo alpolgarmester tudta nelkul es azt mintegy csobe huzva) elkezdte az epitkezest meg nem volt engedely, de ha a meltan nepszeru masodik emberunk kifizette az illegalis epitkezesert jaro buntetest, akkor minden a legnagyobb rendben van es punktum! …gondolom, ezt akarja mondani…
Javasolom, hogy iteljenek mar oda ennek a turelmetlen vallalkozonak nehany varosi munkalatot is, ritka madar, aki ilyen tettrekesz...
Ufo, tenyleg, miert kell szegeny embert ennyit piszkalni es hangulatot kelteni(jo szoveg!), amikor lam, mennyi olyan ingatlanos sumakolas van a varosban, amirol sokkal jobb volna okonyomozo cikket irni?!
Hirtelen mennyire kommunikativ lett a varoshaza…
Egyik otlet jobb, mint a masik: kozugyeket intezzunk Facebookon(gyors reakcioidos megoldasokkal), “direct marketing” a varoslakokkal az uh.ro-n…
avatar
jutacs
2015-07-10 19:41:30
Ha mások nagyobb gazemberek, és én egy fokkal kisebb , az ugyebár tisztáz engem minden vád alól., tehát jogosan háborodok fel a támadások miatt.
Mikor osztott ki utoljára néhány emberségre nevelő pofont az apja ennek a hernyónak?
avatar
pejozsef
2015-07-10 20:21:46
habar alul a galya s folul a viznek arja azert a viz az ur marmint az al pogar mesterunk
avatar
makro polo
2015-07-12 18:22:03
Sok az igazság abban amit Benedek mond. Ufót már rég nem olvasom, de gondolom, hogy már n+1x túllihegte önmagát.
avatar
jutacs
2015-07-12 21:42:00
Neki is meg kell elni valamiböl.
Mint ahogyan az alpogarmesternek is.
Mindegyiket csak a sajat zsebe erdekli.
Semmi mas.
avatar
mz
2015-07-13 08:36:06
meglepődtem, de nagyon
Azt nem tudom, hogy az uh.ro kellőképpen meglepte-e az alpolgármester urat, de az biztos, hogy ő engem igen. Amíg olvastam mesterkélt infantilis kifogásait, magyarázkodását mindvégig a házasságtörésen rajtakapott asszony kifogása kalapált az agyamba "Pista te ne azt hidd amit látsz, hanem azt amit én mondok". Ami meglepő számomra az, hogy ezek a "pozícióba" jutott emberek azt hiszik, hogy a funkcióval jár nekik a feltétlen igazság is. A szomorú (a meglepőn túl) az, ahogyan ezt a "mindig csak nekem lehet igazam"- at eltudják fogadtatni a köznéppel.
avatar
kisvirag1978
2015-07-13 09:39:20
ez hülyének néz minket
Mi az, hogy "megjelentetni az én „véleményemet" is, amely elsősorban tényeket tartalmaz"? Hol vannak a tények? Egyetlen tény nincs itt, egyetlen bizonyíték, csak a handabanda s a másra mutogatás. Mutassa meg az engedélyét, az urbanisztikai bizonylatát és a PUZ-t! Hülyének néz minket, városlakókat?
avatar
pejozsef
2015-07-13 20:35:42
puzik ratok az alpolgar mester ur
avatar
blazsek
2015-07-14 12:22:05
bűnrészesség?
Tisztelt Benedek Árpád Csaba!
Amennyiben a levelében említett ingatlanokkal (megszerzésükkel, működtetésükkel vagy bármivel) kapcsolatosan Önnek bármilyen infomációja netán bizonyítéka van, amelyet elhallgat és nem tesz feljelentést, minimum bűnrészességgel, bűnpártolással vádolható. Ha Önnek valóban vannak ilyen dokumentumai, Ön minimum DNA-gyanús. Ha pedig nincsenek, akkor is az említett épületek tulajdonosai legalább rágalmazásért tehetnek feljelentést Ön ellen. Szerintem meg is teszik majd. Kérem, döntse el, hogy inkább egy bűnügyi vagy polgári perhez lenne kedve? Ennyit vagdalkozni meggondolatlanul, amikor mindenkinek ott liheg a nyakában a DNA? Önnek nincs mentelmi joga. Ha nem akar gondot saját magának vagy a családjának, gondolja újra a nyílt levél tartalmát és kérjen kiigazítást!
avatar
Sophie
2015-07-23 15:10:36
Tehát most jól értem, hogy az alpolgármester tudatában van több szabálytalanságnak, viszont az égvilágon semmit nem tett ellene?? Díjazom, hogy megpróbált önmagáért kiállni, de csak rosszabb lett.

Sem az újságírók, sem a politikusok nem tökéletes lények (ahogyan egyikünk sem). De! Egy újságírótól nem várom el, hogy megoldjon lényegi problémákat, viszont egy városvezetőtől igen, a fenébe is!

Kész röhej, ami zajlik, és akkor mindenki csodálkozik, hogy a fiatalok nem akarnak maradni. Nem csak a pénz miatt, a hangulat, az ahogyan kezelünk problémákat, az hogy az elöljárók többsége úgy kezeli a lakosságot, mintha fennebbvalók lennének - inkább ettől csömörül meg az új nemzedék, aki megjárta már a világot és látta, hogy másképp is lehet.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."