07.07. A szeretet napja az uh.ro-n

Ma kellett volna megírnunk, hogy a városháza törvénytelenül adta ki az alpolgármester engedélyét. De megkegyelmezünk nekik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

Pirosban a tilosban. Love!
fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2015. július 07., 15:43
5 hozzászólás. 

A frissen megszerzett régi PUG és a Mikes Kelemen utca nem létező (most készülő) PUZ-ának alapján ma kellett volna megírnunk, hogy a városháza törvénytelenül adta ki az alpolgármester építési engedélyét. De nem fogjuk megírni, legyen egy jó napjuk. A hetes a kedvenc számunk, ma 7. hó 7-e van, odakint gyönyörűen süt a nap, zenélnek a kabócák, árad az isteni szeretet, s egyébként sem szeretünk földre esett emberbe rúgni.

Viccből vágtunk bele ebbe a történetbe, nem azért, mert jaj, de felháborítónak tartottuk, hogy valaki engedély nélkül építkezik, hanem csak azért, mert vicces, hogy pont a törvénytelen építmények lebontását felügyelő bizottság elnöke az. A sztori akkor durvult el, amikor a városházán mindenki elkezdett hazudozni s titkolózni, és ezt már nem bírtuk szó nélkül hagyni. Ha az alpolgármester akkor férfiasan kiáll, s azt mondja, „bocs, tévedtem", az ügy két nap alatt lecsengett volna, nem kellett volna hónapokon keresztül bizonygatni a hazugságokat.

Mi itt részünkről lezárjuk a bulit. Alpolgármesterünknek nyugodt éjszakákat, főépítészünknek gyógyulást kívánunk. Reméljük, a polgármesteri hivatal tanult az ügyből, s ezentúl nem fognak hülyének nézni sem minket, sem a városlakókat.

Ha olvasóink közül most többen is csalódottak, mert szerették volna látni az alpolgármestert vagy a főépítészt nyakig sárba döngölve, sajnáljuk. Türelmesnek kell lenniük, jövőre választási kampány lesz, és az ellenzéki politikusok közül bizonyára akad, aki tovább üti majd a vasat. S ha nem, akkor sem kell izgulni, mindenki megkapja, amit érdemel, a buta ember képes elásni önmagát, segítség nélkül.

A történetnek három nagy haszna volt:

1. Jókat röhögtünk. Az alpolgármesterünk minden egyes megszólalása aranybánya volt. Az volt a legjobb, mikor azt hozta fel érvnek a főszerkesztőnkkel való beszélgetésen, hogy ő országos olimpikon volt. Voltunk-e mi országos olimpiászon? – tette fel büszkén a kérdést, mellyel azt próbálta bizonyítani, hogy neki van igaza. Sajnos, lefújta az interjú megjelenését, ezért aztán nem tudtuk összemérni, hogy kinek volt kékebb a makkja a pionírnyakkendőjén.

2. Közösségi összefogással megkerült a PUG.

3. Kiderült, hogy Udvarhelyen két óra alatt ki lehet állítani egy építési engedélyt. Azok, akik eddig hónapokat, éveket vártak egy engedélyre, és folyamatosan járatták őket, most már tudnak arra hivatkozni, hogy olimpikon eljárást kérnek. Reméljük, felgyorsul ezáltal az ügyintézés a városházán, főleg, hogy most már nekik is megvan elektronikus formátumban a PUG.

A történetnek sajnos áldozatai is voltak. Bocsánatot szeretnénk kérni mindazoktól, akik amiatt lettek megbüntetve, hogy a városháza bebizonyíthassa, nem csak az alpolgármester kapott büntetést. Reméljük, hogy a következő főépítésznek sikerül majd úgy rendet teremtenie a város urbanisztikai életében, hogy ne kelljen ilyen látszatbüntetéseket osztogatnia.

Jön a nyár, tombol a szeretet, szeretnénk mi is szép témákkal foglalkozni. Van még egy-két elkezdett ügyünk, melynek muszáj, hogy a végére járjunk, de azért nem szeretnénk az egész nyarunkat konfliktusos ügyekkel tölteni. Arra kérünk mindenkit, akinek vaj van a fején, fogja meg a száját, ne provokáljon azzal, hogy össze-vissza hazudozik és ráadásul pökhendi. Húzza meg magát, legalább őszig, és hagyja, hogy áradjon a szeretet, dőljön a sör és érjen a dinnye. Hadd legyen nyár!



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mzolee
2015-07-07 18:27:02
Tetszik a cikk, csak igy tovabb :)
Z
avatar
olvaso
2015-07-07 18:30:20
Elmegyunk valasztani
EGYED UFÓ ZOLTÁN
Jeloltesd maga fuggetlen tanacsosnak.
Ha mindig lelkiismereted szerint szavazol (nem erdekbol, vagy parancsra), akkor, a becsuszott tevedesek is mindig megbocsajthatoak.

Nagy szukseg lenne a varos rendbetetelere.

Amugy koszonjuk a munkat, amit ebbe a projektbe fektettel. Elvezetes volt olvasni.
avatar
molter
2015-07-07 18:31:19
Turelem?
Ufo, riszpekt!
Nem biztos, hogy a nyakig sarba dongoles otletet vegleg veszni erdemes hagyni...
A valasztopolgar valamiert nagyon hamar felejt, talan ezert erdemes nagyobb balhet csapni. Kovetkezmenyek nelkul jart le evekkel ezelott Farkas Gyuri cserehati lakasigenylese(probalkozasa), a szinesz baratunk szinten cserehati sumakolasa(aki vegul az rmdsz agyonolvasott/latogatott honlapjan kert elnezest; elnezest?!-tyuha!), a derek alpolgarmesterunk engedelyenek tortenete, a polgarmesternek falazo foepitesz esete, de miert ne varosunk elso emberenek rendkivuli facebookos kommunikacioja marc. 15-e es egyebek kapcsan...
avatar
jutacs
2015-07-07 23:00:46
A pofatlansag es aljassag netovabbja, ha a legnagyobb ivben azok kerülik meg a törvenyt, gazemberkednek, akiknek kötelessege masokkal azt betartatni.
Pandurok közt nem tolvaj a tolvaj?
Remelem az elkövetett korrupcioert az ö kezere is bilincs kerül.
Ha meg megussza, a nep megerdemli
avatar
mz
2015-07-10 08:13:01
Ezek az emberek, akik csalnak, lopnak, törvényt szegnek, megteszik azért mert tudják, hogy megtehetik. A szervezet megvédi őket, "a mi emberünkből" szőtt háló bármi nemű esésüket kifogja Ha akad egy-egy oknyomozósdit eljátszó riporter, az is előbb-utóbb ráun majd a piszkálódásra, vagy a piszkálódás sehova sem vezető útjára. Egy sor közszereplő láncban törvényt szegett, egy újságíró aki nem volt rest, és részben ennek utána járt, azzal végzi, hogy ő kér elnézést. Hát szerintem ez rosszabb mintha neki sem fogott volna, mert ez csak azt erősíti meg, hogy "hiába erőlködtök, nem találtok rajtunk fogást". Hát, Egyed úr, kár volt a malmukra hajtani a vizet.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."