Itthon » Közélet

Zárt osztály az RMDSZ-nél

Péntek az utolsó nap, hogy az RMDSZ színeiben indulni óhajtó jelöltek leadják a dokumentációt. Van, akit nem engedtek már be.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Délután már nem jöttek azonnal
Délután már nem jöttek azonnal
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA, KAKASY BOTOND
2016. február 12., 19:50
4 hozzászólás. 

Lazán kezdődött a nap, sütött meg minden. Tudtuk, hogy határidőre ébredtünk, a széki RMDSZ közleménye emlékeztetett erre, amelyben közölték, hogy a Szövetségi Szabályzatfelügyelő Bizottsággal megvizsgáltatták a küldöttgyűlés határozatát, miszerint csak RMDSZ-tagok szavazhattak volna, és érvénytelenítették azt. Ez alapján pillanatnyilag úgy néz ki, a területi RMDSZ határozata marad érvényben, amely azt jelenti, hogy nyitott, állóurnás előválasztás lesz. Ennek fényében izgalmassá vált, hogy kik gyűjtötték össze az aláírásokat a területi RMDSZ által elfogadott szabályzat szerint, és adták le a városi RMDSZ irodában.

Arros Orsolya polgármesterjelölt-jelölt 12 órakor 1200 támogatói aláírással és a többi szükséges dokumentációval érkezett a székelyudvarhelyi RMDSZ irodájába. Bedő Laura irodavezető először kissé zavarba jött ettől, de aztán sikerült Arrostól átvennie a szükséges iratokat. Megszámolták az aláírási íveket és iktatták a dokumentumokat. Mindez körülbelül fél órát vett igénybe. Szikrázott a levegő a két nő között.

Arros Orsolya a helyszínen elmondta, hogy több mint 3000 aláírást tudott összegyűjteni, de a személyes adatok védelméért csak 1200-at adott le, ami még így is 300-zal több, mint a szükséges szám.

Bedő Laurát kérdeztük arról, hogy Arroson kívül, aki előre közölte a sajtóval a leadás időpontját, valaki még jelentkezett-e, illetve kértük, hogy értesítsen, amennyiben Bunta Levente vagy más jelölt érkezik a helyszínre, hogy az ők jelentkezésükről is tájékoztassunk, de első kérdésünkre azt mondta, nem áll módjában válaszolni, a másodikat mindezidáig még nem teljesítette.

Akik gyűjtik, de nem adják le

Ennek lehetséges, hogy nem a feledékenység az oka. Nem hivatalos forrásaink szerint Bunta Levente jelenlegi polgármester nem adta le a jelöltállításhoz szükséges dokumentumokat, így amennyiben a területi szervezet által támogatott nyitott előválasztási rendszer marad érvényben, ő nem lehet az RMDSZ jelöltje. Többször próbáltuk telefonon elérni, kicsengett, de a polgármester nem válaszolt. Biztos, a hivatalban felejtette a mobilt. Más forrás szerint már többekkel közölte a polgármester, hogy függetlenként is elindul, ha nem sikerül RMDSZ-színekben.

A hét elején Bunta Levente polgármester mellett Benedek Árpád Csaba alpolgármester és Jakab Áron Csaba frakcióvezető is aláírásgyűjtésbe kezdett.

Jakab Áron Csaba pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy bár összegyűltek az aláírásai, mivel rossz a hangulat, úgy döntött, nem indul a tisztségért.

Benedek Árpád Csaba is gyűjtött támogatói aláírásokat, sikerült is megszereznie a 900 kézjegyet, de azt nyilatkozta portálunknak, hogy még nem adta le azokat a városi RMDSZ-nél, a mai napból pedig még van hátra – fogalmazott. Amikor figyelmeztettük, hogy február 12-e, péntek volt a leadási határidő, azt felelte, ezzel a kérdéssel csak hétfőn óhajt foglalkozni. Akkor majd tájékoztat.

Ebből vagy az szűrhető le, hogy az ő dokumentumait határidőn kívül is fogadják, vagy pedig nem is szándékszik jelöltként megméretkezni, az egész hercehurca csak diverziókeltésre volt jó.

Egyébként Benedek Árpád Csaba tavaly azt mondta az uh.ro-nak, hogy a 2016-os választásokon nem akar polgármesterjelöltként elindulni.

Zárt osztály

De nem állt meg itt a bonyodalom, mert délután a közösségi portálról értesültünk, hogy valaki még szerette volna leadni az iratait, de 15.30 perckor zárt ajtó fogadta a városi RMDSZ irodájában. Szakács Tibor tanácsosjelöltként szerette volna leadni a papírjait, de nem sikerült neki. „Nem gondoltam, hogy ilyen korán bezárnak, délután, munka után mentem, és vittem a szükséges iratokat, de be volt zárva már az ajtó, ezért sajnos nem sikerült a jelentkezés. A leadási határidő napja ki volt tűzve, de az órája nem. Ilyenkor kellene figyelmeztetni az embereket, vagy hosszabbított programmal jelentkezni" – mondja a tanácsosjelölt.

A tanácsosjelölteknek is február 12-ig kellett jelezniük szándékukat és leadniuk egy dossziét, nekik azonban nem kellett aláírásokat gyűjteniük. A tanácsosi lista sorrendjét a helyi RMDSZ választmánya és a területi szervezet elnöksége közösen állapítja majd meg a polgármesterjelölt személyéről való döntés után - tudtuk meg.

A kialakult faramuci helyzetről Biró Barna Botond, az udvarhelyszéki RMDSZ ügyvezető elnöke azt nyilatkozta, az az érzése, hogy a városi szervezet szabotálni próbálja az iroda korai bezárásával a procedúrát. Ám az ügyvezető szerint azoknak sem kell még elkeseredniük, akik tanácsosnak jelentkeztek volna, de zárva találták az ajtót. Ezt a helyzetet a területi RMDSZ elnöksége megvitatja majd, és hozni fog egy döntést, hogy azokat, akik a közéletben szerepet szeretnének vállalni, ne zárják ki.4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy a sokból
2016-02-12 22:03:34
Ha jól értem az egész cécó arra volt jó, hogy kiderüljön, csak egy jelölt lesz az udmr részéről?
Bohócok ...
avatar
ooloo
2016-02-13 11:43:54
Bréking nyűsz!
Az idei helyhatósági választás városunkban elmarad a lakosság legnagyobb örömére. A megspórolt pénzt a 25 éves igéretekből az egyikre fogják fordítani. Munkahelyek teremtése--..itthon maradás,európai életszínvonal,bérek gyarapodása, családok támogatása, ez elég is. Még ótónómia se kell
avatar
Schubert Gyula
2016-02-13 16:42:33
A városházán, az RMDSZ frakcióban és Bunta úr körül rengeteg disznóság fordul elő!
avatar
pendulum
2016-02-13 16:49:57
Találó cím
Gratulálni szeretnék a címhez!
Az RMDSZ tulajdonképpen nem más mint egy zárt osztály. :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."