Itthon » Közélet

Kulcsár, gyere kérjél bocsánatot!

Az önkormányzat RMDSZ-frakciója szerint Nagy Pál és Jakab Attila sem tiszta. A polgármesteri hivatal szigorúan kivizsgál és újra kioszt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Kulcsár-Székely Attila a Mustármag c. előadásban fotó: szinhaz.ro/archív
Kulcsár-Székely Attila a Mustármag c. előadásban fotó: szinhaz.ro/archív
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2014. november 06., 15:15
4 hozzászólás. 

Jakab Attila önkormányzati képviselő a múlt csütörtöki tanácsülésen leplezte le a Kulcsár-Székely Attila, RMDSZ-es tanácsos által elkövetett csalást, miszerint a Kulcsár-Székely család már 2013 őszén kiköltözött az általuk bérelt ifjúsági lakásból, de csak most, október végén adta le a lakás kulcsait és az ilyenkor szokásos ügycsomót. Ehelyett egy ismerős, az igénylők listáján nem szereplő családnak adta át az ingatlant.

Az ügy nyomán mind az EMNP, mind az MPP frakció nyilatkozatot adott ki, melyben lemondásra szólítják fel Kulcsár-Székely Attilát. Az RMDSZ-t is megkerestük az ügyben, de akkor azt a választ kaptuk, hogy nem tudnak hozzászólni a témához, a következő héten a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben tájékoztatnak az álláspontjukról. A polgármesteri hivataltól ugyanezt a választ kaptuk.

Kérjen elnézést!

Szerdán megtört a jég, és csütörtöki telefonos megkeresésünkre egy linket kaptunk válaszként.

„A 2010-ben Székelyudvarhelyre érkezett orvos-színész Kulcsár-Székely házaspár az általuk bérelt ifjúsági lakás esetében szabálysértést követett el – áll az RMDSZ frakció közleményében, melyet az udvarhelyirmdsz.ro holnapon tettek közzé szerdán.

Úgy vélik, a Nyirő és Wass Albert darabok révén ismertté vált színész magánemberként tévedhet, önkormányzati képviselőként viszont nem volt arra felhatalmazása, hogy eljárjon, segítsen lakásügyben, ezért felszólítják, hogy nyilvánosan kérjen elnézést.

Az RMDSZ-es tanácsosok utólag tudták meg, hogy Kulcsár-Székely mielőtt továbbadta volna a lakást, egyeztetett Nagy Pállal, az EMNT udvarhelyszéki elnökével és Jakab Attila, a Néppárt székelyudvarhelyi szervezetének elnöke is tudott róla. A lakás kiüresítése, a kulcs leadása után mindezek ellenére Jakab Attila, önkormányzati képviselő kampányban, politikai okok mentén lépett fel az adott ügy kapcsán – állítják a közleményben.

Megkérdeztük az érintettet, hogy eleget tesz-e a kérésnek, Kulcsár-Székely Attila azt válaszolta: ami és ahogy le van írva a közleményben, az pont úgy is lesz.

A legnagyobb szigorral járnak el

Megkérdeztük a polgármesteri hivatal álláspontját is az ügyben, szintén egy linket kaptunk feleletként – öt kérdésünkre két választ publikáltak a hivatal honlapjára feltöltött közleményben.

A nyilatkozatból kiderül, hogy „Városunk polgármestere utasította a műszaki igazgatóságot, hogy vizsgálja ki az esetet, és a legnagyobb szigorral járjon el főként azért, mert egy önkormányzati képviselő érintett az ügyben".

Arra a kérdésünkre, hogy van-e még tudomásuk hasonló esetekről, azt válaszolták, hogy: „a következő időszakban az érvényben lévő törvények alapján tüzetesen ellenőrizzük az ifjúsági lakások használatát, helyzetét a rendelkezésünkre álló eszközökkel, akár a rendőrség bevonásával is".

Kíváncsiak lettünk volna továbbá arra is, hogy a megüresedett lakásokat miért nem osztják ki a lehető legrövidebb időn belül, mondjuk a megüresedéstől számított következő tanácsülés után, a várólistán levő, a követelményeket teljesítő igénylőknek, de erre a kérdésünkre a közleményben nem adtak választ.

Nincs kapacitása a hivatalnak

Külön megkeresésünkre a polgármesteri hivatal sajtószóvivője közölte, hogy jelenleg folyamatban van a prioritási lista aktualizálása, a polgármesteri hivatal idén szeptember 26-i határidővel hirdette meg a lakáskérelemmel kapcsolatos iratok felújítását. Ezek elbírálása, az igénylők adatainak, lakhatási körülményeinek ellenőrzése folyamatban van, várhatóan a novemberi tanácsülésen döntenek majd, hogy kik részesülnek a kilenc megüresedett lakásból.

Ehhez a felhíváshoz egyébként egy 2009-ben hozott tanácsi határozatot mellékeltek, amely az ifjúsági lakások kiosztásának szabályrendszerét tartalmazza. A határozat 2. cikkelyének második bekezdésében az áll, hogy a prioritási listát évente kell aktualizálni, ám ez tudomásunk szerint a közelmúltban nem történt meg, ennek ellenére többször előfordult már, hogy a helyi tanács döntött megüresedett lakás átadásáról a soron következő igénylőnek.

Bálint Attila szerint a hivatalnak nincs kapacitása minden évben elvégezni a lista aktualizálását, a lehetőségekhez mérten megteszik ezt. Ismereteink szerint a legutóbbi üresedés miatti újraosztás idén májusban volt, és nem hivatalos információk alapján jelenleg körülbelül 60-an várnak az ifjúsági lakásokra.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pali
2014-11-06 16:03:14
elnezest
tehat Jakab es Nagy is hibas akkor ok mondjanak le es Kulcsar csak kerjen elnezest .
Igazi UDMR megoldas.
Bravo.
avatar
Egy a sokból
2014-11-06 16:55:45
Mi az, hogy nincs
"... a hivatalnak nincs kapacitása minden évben elvégezni a lista aktualizálását ..."
Hát akkor további munkaerőt kell hozni Szeredából.
avatar
zterex1
2014-11-06 20:46:14
Kiváncsi vagyok, hogy a nyilvános bocsánatkérés, miként fog megtörténni? Délben a Kossuthban, vagy délután a Bethlen negyedben.
avatar
blazsek
2014-11-07 09:23:45
és mi van, ha tudtak róla?
Igen. Akkor mi van? Ha állampolgári kötelességüknek eleget téve egyszerűen bepanaszolják a Hivatalnál, akkor tett volna valaki valamit?! Dehogy! Így sem tesz. Aztán meg én is tudtam róla. Meg az összes szomszéd. Meg akinek KSzA még elmondta. És akkor? Attól még ő követte el. Ez nem büntetőjogi kategória, hogy társtetteseket, bűnsegédeket kellene keresni. Még mindig nem fogják fel, hogy nem a szándék elítélendő, hanem az, hogy egy "tanácsos", egy választott tisztségviselő olyan szabályokat hág át, amelyeknek betartását és betartatását tűzzel vassal kellene védenie????? Igaz, farizeus mind, ki abban az épületben választottként dolgozik....

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."