Itthon » Politika

Élő közvetítés a novemberi tanácsülésről

Tizenhat napirendi pontban döntenek ma a városatyák. Maratoninak ígérkező ülésről jelentjük.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

tanacsules 1005-1
Fotók: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. november 04., 23:26
4 hozzászólás. 

Jó reggelt minden olvasónknak! Őszi önkormányzati ülésre érkeztünk. Határozattervezetekben nincs hiány.

Ma költségvetés-módosításról, pedagógusok kiszállási költségeiről, diákok ösztöndíjáról, helyi adókról és illetékekről, szejkefürdői „koncsesszióról", lakossági hőenergiaárról, tanulóautók kitiltásáról, ANL-s lakások kiosztásáról, bölcsődéről, illegális épületek felszámolásáról, és rendőrök kajapénzéről is tanácskoznak a munkába érkező önkormányzati képviselők. Az előző gyors tanácskozást itt találják. Tartsanak velünk.

08:00 Süt a nap és érkeznek a tanácsosok. A reggeli infók szerint lesznek hiányzók.

08:05 Az adóhatározat határidőhöz kötött - mondja Bunta Levente polgármester és kezdődik az ülés. Az adók és illetékek növeléséről itt érdemes olvasni. A határidő egyébként november 7-e. Az ülést Gidó Csaba vezeti.

tanacsules 1005-2

08:10 Az adózási zónákról beszél a polgármester. Megjegyzi, hogy ha lehet, ne emeljenek sokat az illetékeken. Hozzáteszi, hogy a nyolcas napirendi pont a rezsicsökkentésről szól, ezt hozzák előbbre a tanácsosok. Az első napirendi pont költségvetés-kiegészítésről szól, az intézmények által pályázott összegeket foglalják bele a büdzsébe. Érdekes javaslat a Kulcsáré – jegyzi meg az elöljáró. Ebben a határozattervezetben a tanulóautók kitiltásáról lesz szó.

08:14 Három tanácsos hiányzik, Biró Edit, Zakariás Zoltán és Bálint Mária Magdolna. 16-on vannak jelen, kezdődik. Elfogadják a szeptemberi jegyzőkönyvet. Rezsicsökkentéssel indítanak a tanácsosok.

08:19 A szejkei strand koncesszióba adásáról elmondja a polgármester, arra is van lehetőség, hogy a 250 ezer eurós beruházást a város is elvégezhetné. A jövő évi költségvetés megbírja mindezt – teszi hozzá.

2000-től hogyan alakultak a leválások – erről mutat diagramot Bunta. Legtöbben (1020) 2007-ben fordítottak hátat a távhőszolgáltatásnak, aztán egyre kevesebben. Jelenleg több mint 2000 lakásban szolgáltat távhőt az Urbana Rt., ez 6-7 ezer személyt jelent.

08:23 A beruházásokról is szó esik, majd a távhő-rendszer vízveszteségeiről is látunk ábrákat. 2,8 millió euró behozott pénznek köszönhetően a távhőhálózat 8 ezer helyi lakosnak biztosít meleget.

08:26 4,5 százalákos árcsökkentés várható, ha a Kuvar és a Sziget lakónegyedekben beüzemelik a biomasszás kazánokat. 220 lej/Gcal-ról 200 lej/Gcal-ra csökkenhet az ár.

tanacsules 1005-4

08:30 Bunta: az elmúlt öt évben nem emeltük a fűtési díjakat, holott az elmúlt időszakban négyszer emelkedett a gáz ára. A hatékonyságnak köszönhetően kivédtük az áremelést, sőt 12,5 százalékkal csökkenne a lakossági ár. Száz lejjel fizethetnek kevesebbet.

08:33 Jakab Attila: mennyibe került azoknak a lakásoknak ez a beruházás, akik nincsenek a hálózaton? Azt javasolja, hogy a szubvenció összegéből támogassák azokat a lakókat is, akik le vannak válva a rendszerről.

08:37 Bunta: jegyezze meg, hogy 6-7 ezer ember nem csupán, az nagyon sok ember. Nagy probléma volt 2008-ban. Vannak olyan beruházások, amelyek csak kevés embert érintenek. Annyit költöttünk a tömbházban lakókra, mint, amennyit a magánházakban lakókra az elmúlt nyolc évben.

08:40 Ingatlanonként 400 lejes évi növekedés várható az adóemeléssel – teszi hozzá a polgármester.

08:45 Még mindig van tartozása az Urbana Rt-nek, ha ezt más forrásokból ki tudják fizetni, akkor az áfacsökkentést fordíthatják a nem tömbházakban lakókra is az összeget.

08:50 Gálfi Árpád az MPP felhívását intézi a polgármesterhez: miért nem vezeti ellenzéki tanácsos az önkormányzati üléseket. A felhívást mi is megkapjuk. Gálfi hozzáteszi, hogy több javaslatuk is volt, de az nem került a tanács asztalára. Ilyen a magánházak hőszigetelése, és az a határozattervezet melyben a filharmónia vegye fel Ruha István nevét.

tanacsules 1005-11

Utcákat aszfaltoznak le, majd értesítik a lakókat, hogy fizetni kell érte. Azt is kérdeztük, hogy ki vásárolta meg a szejkei ingatlanokat? – mondja az MPP-s tanácsos.

A hivatal csak lapít – teszi hozzá Gálfi, a hétvégi verés kapcsán. Követeli, hogy hozzák nyilvánosságra a felvételeket.

08:58 A Gábor család épületbontásáról megjegyzi, hogy ismét építkeznek a helyszínen. Ügyészségi döntést fog a kezében, és azt kérdi a polgármestertől, hogy miért nem fellebbeztek az ügyben.

Sok mindenben egyetértünk, sok mindenben nem. Vannak olyan ügyek, amelyek elfeküsznek a hivatalban. Ha a tervezet megfelel, akkor napirendre tűzzük – mondja Bunta.

Zsenge testületünk van, meg kell szokni a jelenlétüket – teszi hozzá. Azért emlegetem az MPP-s múltat, mert naponta találkozok ezzel, itt van például a Bethlen Gábor utcai, a helyi rendőrségnek szánt épület.

A bukaresti tragédiáról kijelenti, hogy megvizsgálják a szórakozóhelyeket.

09:05 Ha a politikum korrupt, akkor mennie kell – jegyzi meg a Ponta-lemondásról.

Bunta: a kamerák felvételeit megkaphatják, elsősorban a hatóságok.

09:15 A hőenregia árának a hőenergia előállítás és elosztás helyi árának módosításáról döntenek. Ez az első napirendi pont. 240 lejről 220 lejre csökkenhet a Gcal ára a lakóknak. Januárban, ha elindul a két biomasszás kazán, akkor 200 lejre csökken ismét a hőenergia ára.

Orbán Balázs: a rezsicsökkentés, nagyon jól hangzó dolog. Nem rezsicsökkentésről, hanem a távhő-szolgáltatáson levő családok hőenergiaárának csökkentéséről. Ez az udvarhelyi lakosság 1/6-a.

Méltányos az lenne az MPP-s frakció szerint, ha a beruházások miatt megtakarított összegeket, a spórlást olyan projektekbe fektetnék, ami mindenkit érint.

09:25 Benedek Árpád Csaba: tegyék le a tervezeteket, és ha támogatásra talál, akkor előterjesztik és megszavazzák.

Gálfi: még tanácsülést sem vezettünk.

Sinka Arnold: térjünk vissza a napirendi ponthoz. Szerinte rezsicsökkentésről van szó és ezt ők támogatják.

Orbán: kell támogatni a lakókat, de próbáljunk visszafordítani a többi lakóknak is.

09:30 Jakab: a Néppárt támogatja a javaslatot.

Gidó Csaba: csak a tárgyra vonatkozóan tegyék meg az észrevételeiket.

09:31 Az eredeti javaslatot fogadták el. Egy pont kipipálva.

9.35 Az összes szakbizottság támogatja az egyes és kettes pontokat, amelyek a nyolcas után kerültek sorra. Tamás Zoltán szerint nem szükséges minden hónapban tanácsi határozattal jóváhagyni a pedagógusok kiszállási költségeit. A költségekről szóló határozatot elfogadták.

tanacsules 1005-13

9.37 Felpörögtek az események. A diákok ösztöndíjai következnek, akárcsak tavaly, négyféle ösztöndíjtípust javasal Karda Emese. Benedek Árpád Csaba bejelentette, hogy a törvény értelmében szociális ösztöndíjban nem részesülhetnek idéntől azok, akiknek helységében van hasonló jellegű iskola. Ezt átiratban közlik az iskolákkal.

9.41 Egy iskola sem közölte le, hogy ki mennyi ösztöndíjat kapott - mondja Benedek. Tanulmányi ösztöndíjat kaphatnak a korondi és zetelaki diákok is, szociálist nem.

9.45 Megváltozik a helyi adók és illetékek törvénye, ennek alapján bizonyos adókat emelnek, másokat csökkentenek. Ez kicsit bonyolultabb téma, minthogy itt tárgyaljuk, később még külön cikkben visszatérünk rá. A szempont ezentúl többek közt az lesz, hogy az épületet lakó- vagy nem lakóépületnek, illetve vegyes rendeltetésűnek használják. 4oo m2 alatti területek építési, és nem mezőgazdasági területnek fognak számítani. Zónákat állapítanak meg, az A zóna árszabása elég durva, akinek eddig 13 lejt kellett fizetnie, az most 3oo lejen felül fog pengetni. A gépkocsiknál nem lesz változás, viszont javasolnak egy 2o százalékos adókulcsot, mert különben nagy lesz a költségvetési kiesés idén. A vendéglátóipari egységek adói is változnak.  A szakbizottságok pozitívan véleményezik.

tanacsules 1005-15

Jakab Áron Csaba hozzászól: örökségvédelmet lehetővé tevő adókedvezményt javasoltak, amely az elhanyagolt épületek esetében lép érvénybe. Jakab Attila szerint nincs a törvénymódosítás átgondolva a lakosság érdekeinek szempontjából. JÁCS felrója, hogy az EMNP tegnap "távol tartotta magát a munkától" a szakbizottsági ülésen. Sinka Arnold: kevesebb fosszilis energia felhasználására biztatjuk a lakosságot a hibridautók használatának és az épületek szigetelésének támogatásával. Az internetes adófizetési lehetőséget 196 személy vette igénybe, ők 91 666 lejt fizettek be - válaszolja Czika Edit, az adóosztály vezetője a tanácsos kérdésére. A határozatot elfogadták.

1o.o4 Rövid szünet következik. A szakbizottsági ülésen nem sikerült kivesézni a Bethlen Gábor utcai épület sorsát. Benedek felolvas egy hosszú szöveget, de sok a duma, nem értjük az ellenkező sarokban. Kisebb a telek mérete, mint amennyi a telekkönyvben szerepel, mondja Mike. A 19. század végén lerajzolták a telket, a 2o. sz. elején újra parcellázták, ám erről nincs rajz, 26o négyzetméterrel nagyobb a telek a telekkönyvben, mint a valójában. A határozatot elfogadták.

1o.19 A szejkefürdői strand koncesszióba adásáról határoznak.  Több m. 8ooo m2-es ingatlant szeretne a város bérbe adni, és több mint 4ooo m2-es füves területet. egy min 25o ezer eurós beruházást megvalósítónak, aki előkészített ütemtervvel jelentkezik 52 napos meghirdetés során az elektronikus rendszeren keresztül. Bárki az országból benevezhet. Mike szerint ez az elképzelés nem biztosítja a Szejke-zóna kitörési lehetőségét, egységes fejlődését. Ha a város ruházna be, ellenőrzöttebb lehetne a folyamat. Még egy medence laikus elképzelés - és itt belezavarodott a mondatba, úgyhogy laikusként nem tudjuk elképzelni, mi a kifogás.

1o.2o Benedek: külső erőforrásokkal kevésébé terheljük a város költségvetését. A kádas fürdők prioritás lesznek, mert az idős emberek vennék igénybe. Az előző városvezetés adta előzőleg koncesszióba, ne is beszéljünk róla, hogyan. Idén járt le a szerződés, eddig nem lehetett fejleszteni. Amennyiben nem lesz jelentkező, vagy most nem szavazzák meg és írják ki a pályáztatást, akkor a város fog beruházni. Mivel annak idején elmulasztották a Szejkét turisztikai zónaként bejegyezni, számos támogatási lehetőségtől elesett a város.

Még annyit ehhez szólnák, mondja az alpolgi, hogy kétharmados szavazat szükséges. Nem ment át a tervezet.

1o.21 A tanulóautók közlekedésének szabályozásáról szavaznak. Mike szerint az okozza a forgalmi dugókat, hogy politikai döntések születtek a forgalomszabályozásról, és nem a tanulók, ha ő terjesztette volna fel, akkor biztos nem kerül még az asztalra sem a tervezet. Nevetséges fikció ez az ötlet - mondja Jakab Attila. Az iskolás autóknak kell lehetőséget adni.  Mondvacsinált probléma - folytatja a nem jelenlévő Kulcsár-Székely tanácsos kicsinálását. A tanácsosok is röhögnek. Berde védi az ötletet.  Mike válasza, hogy akkor legközelebb a piros autókat fogják kivonni, vagy a páros-páratlant. Gálfi azt javasolja, hogy Székely-Kulcsár kelljen 1o perccel korábban, és ne a tanulókat tiltsa ki a forgalomból. Bukarestben és más nagyvárosokban bele kell kalkulálni az utazásba az időt. Temesváron 12-16 között nem lehetett bemenni a központba tanulóautókkal, mondja Benedek, aki ott sofőrsulizott. És jól vezet - jegyzi meg valaki. Felcsap a kacagás.

tanacsules 1005-14

Mike: én Bukarestben végeztem, és ott nem volt ilyen szabályozás, és az ottani sofőrök is jól vezetnek. Benedek: Gálfi tanácsos úr olyan városokkal dobálózik, ahol néha átjár. A brassói terelőutat nem az ottani városi tanács, hanem az országos hatóság hozta létre. Gálfi azt rótta fel ugyanis, hogy a forgalom beszűkült a körforgalmakba, amelyek mellé nem hoztak létre terelőutat. Nagy városok ezt nem így csinálják. Az alpolgi válasza, hogy sajnos sem az országos hatóság, de még a megyei tanács sem óhajt ide terelőutat építtetni.

Jegyző: ha terelőutat csinálnak, nem jön senki Udvarhelyre.

1o.33 Az a probléma, hogy a tanácsosok megunták a hosszas egy helyben ülést, jönnek-mennek, nincs aki szavazzon, róják fel. Tikosi úr újra fel kell, hogy olvassa a Csereháti lakások felterjesztését. Jó hír, hogy a megüresedett lakások megüresedtek. A prioritási lista következő helyezettjei kapják meg a lakásokat, és így sem üresek, sem megüresedettek nem lesznek egy darabig.

1o.45 Jó hír, hogy a 12-es határozati pontnál tartunk. A 11-est, amely a csereháti lakások béréről szólt, elfogadták. Nem változnak a bérek.
A 12-es arról szól, hogy a törvény előírja, hogy a bölcsődéknek el kell fogadni a működési szabályzatát, tavasszal kérték takarékossági és észérvi okokból a bölcsőde és a vele egy épületben levő Csillagvár napközi összevonását - vázolja a helyzetet Benedek. Ezt a tanfelügyelőség jóváhagyta. Olyan gyerekeket is felvennének, akik nem itt élnek, a szülei a városban dolgoznak. A határozattervezetet elfogadták.

tanacsules 1005-19

A bölcsődei gyerekgondozás átlagos havi áráról döntenek. Tavaly egy gyermek gondozásának díja 771, 96 bani volt. Azok a szülők, akiknél 7oo lej fölött volt a havi jövedelme/fő, 7 lejes napidíjat fizetnek. Azoknak a családoknak, ahol két bölcsődés gyerek van, vagy az egy főre eső bruttó jövedelem 7oo lej alatt van, 4 lejes napidíjat kell fizetni, a 4oo lej alattiaknak 2 lejt kell gyermekenként fizetniük.

1o.58 A Budvár utcai illegális építmények eltávolítását elfogadták.

11.oo A helyi rendőrök étkezési támogatását vezeti fel László Szabolcs, a helyi rendőrség vezetője. A határozattervezetet megszavazzák.

11.o1 A különfélék következnek. Gidó megkéri a kollégákat, hogy olyan témákat hozzanak fel, amelyekről eddig még nem volt szó. Mike a gólyabálokról akar értekezni, 7 órától van az előadás, 11 órától egy bizonyos lokálba vannak a diákok meghívva, ahol alkoholt fogyasztanak, szivaraznak, és bárki bemehet, tömeg van. Mike szerint ez nem biztonságos, és már nem a gólyabálról szól. Ő biztatta a lányát, hogy most az egyszer menjen el, mert gólyabál csak egyszer van az életben. A tanügy részéről érkezett átirat a gólyabálok megszervezése kapcsán, a törvényeket, szabályokat be kellene tartani - szól közbe Tamás Zoltán. Jakab Áron Csaba sérelmezi, hogy a fiatalok védelméért mozgalmat nem támogatta annak idején az MPP frakció, és megvádolja Mikét, hogy az olyan szülők miatt, mint ő, akik elengedik gyermekeiket bizonyos lokálokba, nem biztonságos a fiatalok szórakozása. Az iskolaigazgatók kiengedik a kezükből a felelősséget, hárítják azzal, hogy más helyszínen és időpontban van a gólyabál buli része - mondja Jakab Attila.

11.15 Orbán Balázs a Krisztus-szobor állapotát tálalja, majd elmondja, az RMDSZ frakció tagjainak szívügye volt a kockaköves utak renoválása, nem történt előrelépés az ügyben. Jólesik a szemnek, hogy a belvárosi református templom éjszakai megvilágítást kapott. Kérdés: nem lehetne-e ugyanezt megcsinálni a református kollégium újabbik épületével is. Tikosi azt mondja, hogy a Gábor Áron utca le van zárva, épp a kockaköves útszakaszt javítják. Kolumbán Imola kéri, hogy a Márton Áron szobrot is világítsák meg. Egy kérem szépennel, ilyen a női gyakorlatiasság, simán megoldja a problémát.

 11.21 Berde a Velocipéd egyesület folyamatban levő bejegyzéséről értekezik, mely Székelyudvarhelytől a zeteváraljai víztározóig tartó bicikliút létrehozásáért jött létre. Az egyesületet bejegyezték, a tevékenység elkezdését, ami a tervek elkészíttetését jelenti, már csak az akadályozza, hogy néhány iratot a polgármesternek alá kellene írnia, de valami miatt nem teszi. Volt valami sajtótájékoztató is meghirdetve a témában, de mivel a polgi nem ért rá, elmaradt, az összecsődült embereket elküldték. Az egyesület vagy a társult önkormányzatokkal közösen, önrészből, vagy pedig pályázatokból építené meg a bicikliutat. Az önrész évi 2 lejt jelent minden lakostól.

11.23 Hullámos lett a frissen felújított Móricz Zsigmond utca a lakók szerint - veti fel a problémát Géczi Levente. Tikosi azt mondja, nem tudja, a tanácsos úr mikor járt arra, de a hullámok ki vannak simítva, ki van javítva, lesz járda, "felavatják a közvilágítást", és még négy centis koptatóréteg is kerül jövőben az utcára. A témában egyébként nemrég sajtótájékoztatót hívtak össze, de az a polgi hiányában elmaradt.

11.25 Gálfi kér szót, azt mondja, rövid lesz. A tanácsosok ettől a fejüket fogják. A közművesítést nem lehet megvalósítani a PUG nélkül. Gálfi is a mihíres cikket sérelmezi, erről előzőleg még Mike szólt. Valamiért Jakab Áron Csabára néz folyamatosan, mintha őt hibáztatná amiatt, hogy az előző tanácsülés után mi jelent meg róluk a sajtóban.  Ők nem vezetik félre a lakókat, ahogy a cikk állítja. JÁCS aszondja, ezt érdeklődve hallgatják, de nem tudnak hozzá szólni. Lassan az MPP olyan, mint Mágnás Miska, aki már saját magával sem tud szembenézni - mondja JÁCs. Bocsánat, de elnézést kérek - válaszol Gálfi, aki szerint nem értelmezni kell a dolgokat, hanem cselekedni. Lépjünk a következő utcára! - javasolja. A kadicsfalvi tükörcsere oldódjon meg, a Rét utcában letett fekvőrendőröket köszöni szépen.  

Az MPP-és tanácsos egyre idegesebb, és egyre inkább belezavarodik a mondatokba, a lényeg az, hogy kéri a polgármestert és a tanácsot, hogy vállaljon felelősséget az udvarhelyi közbiztonságért. - Ez nem csak Gálfi Árpád feladata, aki ezt felvállalta. Vállt váll mellé vetve tudjuk ezt megoldani, ez nem lehet politikai kérdés - érvel. Köszönöm szépen Gálfi Árpád retorikáját - próbál közbeszólni Gidó. 6 pert viszek jelenleg a hátamon, összesen 19 per van - válaszol Jakab Áron Csaba kérdésére Gálfi.

11.3o Jakab Attila a polgármesteri hivatal alkalmazottairól és a hivatallal szerződésben állókról kér részletes listát. A szombatfalvi utak aszfaltozásán való örömködésbe vegyül üröm, több hiba van, már van ahol fel is túrták csőtörés miatt, és egyebekben is lehet  hibát kapni.
Annak ellenére, hogy megáldották a tegnap a fejlesztéseket és tulajdonképpen egy választási kampányra került sor a templomban, még vannak kivetnivalók, és nem megfelelően használják fel az elköltött pénzeket - szól az ellenzéki tanácsos.

11.43 A főtanfelügyelő a duális oktatást promoválja, ezen a vállalkozói szférát és a tanügyet érti, az önkormányzatot teljesen kihagyja. Kivizsgálás volt valamelyik iskolában, és a vezetőséget leváltották. JÁCS fel van háborodva, hogy őket nem értesítették. Jakab Attila javasolja, hogy az oktatási szakbizottság gyűljön össze és közösen kérjék a főtanfelügyelő leváltását.

A Verőfény bejáratban bővíteni kell a tér megvilágítását. A Tihadarban és a Kuvarban nincs is lámpa egyáltalán, mondják a többi tanácsosok. A csereháti köztemető esete: kiderült, a terület nem az egyházhoz tartozik. A Győzelem utca felújítása csőcserére hivatkozva maradt el. A lakónegyedek parkolási helyzete: céges autókat nem lehet lakóövezetben parkolni a törvény szerint, a helyi rendőrséget kérdezi, mennyire lehet beazonosítani a céges autókat, hogy a tényleges lakók parkolását oldják meg. Tikosi szólal fel: volt egy gyűlés a héten, ahol a közszolgáltatók is meg voltak hívva, nehézségekkel szembesül az Electrica rt, a vezetékek javítása, kivitelezése az ő feladata, hosszas és bonyolult részükről is az engedélyeztetési eljárás, az egyetlen HR megyében rendelkezésre álló mérőműszerük is el van romolva.

11.54 Az RMDSZ-frakció a következő tanácsülés vezetőjéül Sinka Arnoldot javasolja, az MPP Orbán Balázst, óriási meglepetésre Sinka nyert. Úgy látszik, ő is szeretné a feladatot, mert magára szavazott. Az MPP frakció is tüntetően felemelte a kezét, amikor rá került a sor. Köszönjük a figyelmet.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy a sokból
2015-11-05 08:54:13
08:37
Az utóbbi napok szellemében arra számítottam, hogy a polgármester lemond, habár az is igaz, hogy a Hargita magas és a szél (pontosabban a "wind of change") nem mindig fúj át rajta...

Az a rengeteg befektetés amit a biomasszás kazánokba és a vízszintes elosztásba öltek, ha hitelesek az adatok, 6-7000 embert érint.
A 2011-es népszámlálás hivatalos eredményei szerint a város lakóssága 34.257 fő (viszont minden évben azt halljuk, hogy ez a szám csökken).
A rengeteg beruházás a lakosság max. 20,43%-át érinti (egész pontos adatokkal szerintem annyit sem).
Korrekt ez így??? A többi 79,57% nem adózik???
avatar
guguka
2015-11-05 10:12:05
Ebben a varosban nem tud akkora tuzvesz lenni, hogy ezek lemondjanak... mi meg, fapinak leven turunk s nezzuk ahogy rohad a varos.
avatar
Revenger
2015-11-05 11:56:21
Az idén nyárra beigért PUG-ból mikor lesz már valami? Hazug banda!
avatar
ooloo
2015-11-05 16:02:32
ha terelőutat csinálnak, nem jön senki Udvarhelyre.- Itt röhögtem :DDD

A helyi rendőrök étkezési támogatását vezeti fel László Szabolcs, a helyi rendőrség vezetője. A határozattervezetet megszavazzák.- Na itt padlót fogtam a sírástól. mii vaan??

Az RMDSZ-frakció a következő tanácsülés vezetőjéül Sinka Arnoldot javasolja, az MPP Orbán Balázst, óriási meglepetésre Sinka nyert. Úgy látszik, ő is szeretné a feladatot, mert magára szavazott. - Itt NO COMMENT. :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."