Itthon » Közélet

Kiosztották a Közösségépítő Díjakat

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány pénteken tartotta éves gáláját, ahol díjakat is osztottak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

kozossegepito_dij
kozossegepito_dij
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. március 22., 09:10
0 hozzászólás. 


Már rutinszerűvé vált az SzKA, vagyis a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány életében az éves gála, ahol az elmúlt esztendő teljesítményét értékelik, beszámolnak az elért eredményekről és felvázolják a következő periódusra vonatkozó terveket. Ez az esemény idén sem maradt el, pénteken este tartotta az alapítvány beszámolóját, ahol főként Kaláka programjukról és a 2% Udvarhelynek kezdeményezésükről esett szó. Az értékeléseken kívül díjkiosztásra is sor került, a nyílt szavazáson elnyert Közösségépítő Díjakat osztották ki a szervezet képviselői.

A non-profit szervezet öt kategóriában adott át elismerést olyan személyeknek illetve szervezeteknek, akik jelesen cselekedtek Udvarhely közéletében, illetve pozitívan hatottak városunkra. Vállalkozás kategóriában az Udvarhelyi Híradó vihette el a díjat a Matrica Rt. és az Elan Trio Kft. előtt, míg a magánszemélyek közül dr. Oláh Amáliát érte a megtiszteltetés, bár sok szavazat érkezett Bodurian Jánosra és Katona Lászlóra is.

kozossegepito_dij

A civil szervezetek közül a Bencéd Ittre Alapítványt, a Civitas Alapítványt és a boldogfalvi óvoda Fülöp Áron Egyesületét jelölték, ez utóbbi nyerte a közönségszavazást. Média kategóriában is érkeztek jelölések, méghozzá Molnár Melindára, Katona Zoltánra és a székelykeresztúri Vox Rádióra. Itt, szoros verseny után, Katona Zoltán vehette át a díjat, ami a teljes Udvarhelyi Híradó csapatnak ajánlott fel, szerinte ugyanis ez mindnyájuknak szól. Végül kézjegy kategóriában is osztottak elismerést, itt olyan személyek jelölését várták, akik már nincsenek az élők sorában, de valaha igazi közösségi személyiségek voltak. Haáz Rezső képzőművész, Bányai János geológus és muzeológus, valamint Vajda Emil író és karmester voltak a jelöltek, végül Haáz Rezsőnek ítélte oda az elismerést a szavazótábor.

Chris Worman, az SzKA elnöke egy meglepetéssel is szolgált az este folyamán, ugyanis egy nem várt díjat is hozott. Nemrégiben Bukarestben a közösségépítő szervezetek országos gáláján jó partnerséget ápoló cégek kategóriájában az Elan Trio Kft. megkapta az Oameni pentru oameni díját a Közösségi Kártya bevezetéséért. A kategóriában a Procter&Gamble, Sensiblu, a Saatchi & Saatchi és más, hasonló méretű cégeket megelőzve kapta a cég az országos elismerést.

Szerkesztőségünk ezúton is gratulál minden díjazottnak, és köszöni a közösségért kifejtett tevékenységüket!


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."