Itthon » Közélet

Elismert filmes szakemberek Homoródfürdőn

Véglegesítették a 9. Filmtett-Duna Műhely alkotótábor csoportvezetői listáját: elismert magyarországi és erdélyi szakmabeliek kerültek fel a lajstromra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Filmes_tabor
Filmes_tabor
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. április 08., 08:37
0 hozzászólás. 


Mint már korábban beszámoltunk róla, az idei alkotótáborra augusztus 4-14. között kerül sor Homoródfürdőn, amire 18 éven felüli személyek jelentkezhetnek április 22-ig Magyarországról, Erdélyből és a többi határon túli régióból is. A filmszeretők kilenc csoport közül válaszhatnak, amiket majd neves szakemberek irányítanak.

Palfi_Gyorgy

Pálfi György

A rendezőcsoport élén Pálfi György fog állni – aki idén harmadszor vesz részt táborban –, a forgatókönyvírók munkáját pedig Ruttkay Zsófia igazgatja. Egyiküket sem kell bemutatni a nagyközönségnek: közös filmjük, a Taxidermia két évvel ezelőtt az Oscarért folyó versenyben képviselte Magyarországot. Szintén visszatérő táborlakó az udvarhelyi rendező-operatőr Bálint Arthur, aki az operatőri munka csínját-bínját mutatja majd be csoportjának.

A színészek csoportvezetője Pálffy Tibor sepsiszentgyörgyi színművész, akit vásznon legutóbb az Ezüst Medve díjas Varga Katalinban láthattunk. Az animációs csoport vezetését Patrovits Tamás animációsfilm-rendező, illusztrátor, az ASIFA Hungary elnöke vállalta. A vágást Czakó Judit Arany Pálma díjas vágó irányítja, a hangfelvételt és -utómunkát pedig Várhegyi Rudolf és Vadon Zoltán. A gyártásvezető-felvételvezető-produceri csoport élén hagyományosan Durst György Arany Pálma díjas producer fog állni, csoportvezető társával még folynak az egyeztetések. A hagyományokhoz híven a táborban a filmről való írást is tanulni lehet: a filmkritikus csoportot Margitházi Beja, a Fimtett egyik alapítója, valamint Varga Balázs fogja irányítani – mindketten filmesztéták és egyetemi tanárok.

balintarthur

Bálint Arthur

Mindannyiukról részletes adatlap található a Filmtett – Erdélyi Filmes Portálon (www.filmtett.ro). Ha érdekel a filmszakma, ne hagyd ki az alkalmat, jelentkezz te is!


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."