Itthon » Közélet

Megbüntette a CNA a Digital 3 Televíziót

60 ezer lejes pénzbírságot szabott ki az Országos Audiovizuális Tanács a székelyudvarhelyi televízióra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

A Digital 3 Televízió székhelye
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. április 28., 12:33
1 hozzászólás. 

Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) március 26-i ülésen döntött a pénzbírság kiszabása mellett. A CNA honlapján megjelent közleményben az olvasható, hogy a televíziónak a licenc engedélye még tavaly ősszel lejárt, azt nem hosszabbították meg, és ennek dacára műsort sugároztak.

Mint a közlemény megjegyzi, a televízió a TV 089.3/10.11.1994 számú licenccel és a 198.0-1/17.12.1996 számú műsorszórási engedéllyel rendelkezett, ám ezeknek érvényessége 2014. október 6-án lejárt. A tanács tagjai arra a következtetésre jutottak, hogy a Digital 3 TV megsértette az audiovizuális törvény (504/2002) 50-es és 58-as pontjában foglaltakat, mert engedély nélkül műsort sugárzott.

Ez onnan derült ki, hogy a közlemény szerint a CNA egyik területi felügyelője ez év január 6-án a cég székhelyén és egy szállodában leellenőrizte, hogy a televízió sugároz-e, s mint kiderült, a jelzett időpontban a D3 műsora fogható volt a Nextgen és az UPC kábeltelevízió-szolgáltatóknál.

A CNA ezt követően döntött úgy, hogy 60 ezer lejre megbünteti a televíziót. A közlemény megjegyzi, hogy a döntés jogi úton megtámadható volt a közlésétől számított 15 napon belül.

Portálunk megkeresésére a televízió tulajdonosa, Ferenczy Károly nem kívánt nyilatkozni. A D3 adása azóta is fogható.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
...anyád álruhában...
2015-04-28 18:32:33
De hát abból a pénzből áttérhettek volna DVD technológiára végre! Ejnye Karcsi bácsi...Ráférne már egy kicsi átalakítás, újítás és legfőképpen függetlenítés erre a helyi kis televízióra, mert valamilyen szinten haszna van neki, és nyílván még vannak akik innen kapják meg a szükséges információkat a helyi és környékbeli történésekről (bár a szemszög elég ferde). És valaki lecserélhetné már azokat a hírfelolvasókat, mert a hangjuk valami eszméletlenül idegesítő.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."