Itthon » Közélet

Küldöttgyűlést tartott a megyei MPP

Két napirendi ponttal néztek szembe a polgáriak csütörtök délután az UFF nagytermében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

ThamoCsaba1
ThamoCsaba1
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. április 08., 22:41
0 hozzászólás. 


Hat órától kezdődött az az ülés, ahol a megyei szervezet tisztújítását, illetve a szombati országos tanácskozás küldötteinek megválasztását tűzték ki célul. Február 25-én már egyszer összeültek a Hargita Megyei Magyar Polgári Párt tagjai, hogy elvégezzék a tisztújítást, akkor azonban nem volt kvórum, így a döntés elmaradt, csupán a tavalyi beszámolót vitatták meg.

A telefonon és emailben értesített küldöttek többségben megjelentek a tegnapi, sürgősséggel összehívott gyűlésre, így döntőképes volt a tanácskozás. Első ízben elfogadták a két napirendi pontot, miszerint elvégezték a tisztújítást és az Országos Tanács küldötteit is megválasztották.

Thamó Csaba, az MPP megyei elnöke a zárt ülés után tájékoztatott a fejleményekről. Mint elmondta, habár közel négy órát tanácskoztak, legalább döntést hoztak mindkét esetben.

ThamoCsaba1

Thamó Csaba, a régi-új elnök

„Igyekeztünk a lehető legalacsonyabb szintre vinni a jelöltállítást. A székek maguk nevezték ki a jelölteket” – mondta a régi-új megyei elnök, aki mellé alelnöknek a csíkszéki küldöttet Ilyés Lászlót választották. Kilenc tagból áll az elnökség, ebből két személy gyergyószéki, kettő csíkszéki illetve három udvarhelyszéki, mellettük a döntéshozásban értelemszerűen szerepet kap az elnök és az alelnök. Titkos szavazás és a székek egyeztetése miatt húzódott el az ülés, magyarázta Thamó, majd hozzátette: 16 küldöttje van Udvarhelyszéknek, 8 Csíkszéknek és 10 Gyergyószéknek, plusz az elnök.

„A második napirendi pontnál lezajlott egy politikai vita, a szombati országos tanács elhalasztásáról is szó esett, de a döntő többség ez ellen szavazott” – mondta Thamó. Újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, hogy: „valóban van egyfajta feszültség a párton belül, de ez megyei szinten kevésbé érzékelhető”, majd hozzátette: „nem szeretnék politikai nyilatkozatot tenni a szombati tanácskozás előtt.”

Egyébként két fontos dolgot tart szem előtt a megyei elnök, ezek az MPP önállóságának megőrzése és az autonómia melletti elkötelezettség, mint hangsúlyozta: „ezek nem képezhetik vita tárgyát”.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."