Itthon » Közélet

Tárgyalási áradat indult Gáborék ellen

Több, a Gábor családot érintő perben is megszülettek az első tárgyalások időpontjai.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

birosag gabor csalad-1
Fotó: Kakasy Botond |Archív
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. május 08., 11:48
0 hozzászólás. 

Csütörtökön volt az első formális tárgyalás a Gálfi Árpád, illetve az őt fenyegető Gábor Róbert és Gábor Szabolcs ügyében. Ez egy előzetes procedúrája a tárgyalásoknak, ilyenkor a bíróság megvizsgálja, hogy a nyomozati szakaszban az ügyészség törvényesen végezte-e a nyomozást, a bizonyítékok begyűjtése szintén szabályosan történt-e. Ilyenkor mind a vádlott, mind a sértett kifogással élhet, ha a nyomozati szakaszban törvénytelenséget észlelt. Gálfi Árpádot a Gábor testvérek egy Duna tévének készített műsorban fenyegették meg életveszélyesen, ezért jelentette fel őket. Mivel az összeállított iratcsomók rendben voltak, a bíróság június 19-ére tűzte ki az első nyilvános tárgyalást.

Péntek reggel hasonlóan a tegnapihoz, az előzetes vizsgálati procedúrát folytatta le a bíróság. Az egyik ügyben szintén Gálfi Árpád sértett pereli Gábor Róbertet, aki rendőr jelenlétében fenyegette meg életveszélyesen Gálfit. Az ügyben még nincs meg a következő tárgyalás időpontja, de várhatóan a bíróság ezt hamarosan nyilvánosságra hozza.

Gálfi Árpád kérdésünkre elmondta, bár még lehet húzni az időt, azért bízik abban, hogy most már elkezdődnek az érdemi tárgyalások is.

A harmadik ügy Demeter Ernő esete volt. Demeter a Gábor család szomszédja, aki áramot biztosított a családnak, de miután azok nem voltak hajlandóak fizetni, levágta azt. Ezért a Gábor család több tagja súlyosan bántalmazta Demeter Ernőt. Az ügyben június 5–én lesz az első nyílt tárgyalás.

Legközelebbi tárgyalása a Gábor családnak május 15-én lesz, ekkor a bethlenfalvi közösség feljelentését vizsgálja a bíróság.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."