Itthon » Közélet

Szász: A politikai prostitúció Budapesten nem eladható

A Magyar Polgári Párt elnöke csütörtökön a magyarországi országgyűlési választások erdélyi hatásait véleményezte.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasz_Jeno_220410
Szasz_Jeno_220410
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. április 22., 19:48
1 hozzászólás. 


Szász Jenő április 22-én a Fidesz választási győzelmét elemezte, valamint kifejtette pártja véleményét ennek erdélyi vonatkozásairól is. A vezető szerint már most, az első forduló után hirtelen mindenki Fideszes lett, olyanok is akik még 2002-ben az elsők között gratuláltak Medgyessy Péternek, nemrégiben pedig Mircea Geoanănak. Szász Markó Bélára, az RMDSZ elnökére utalt, úgy gondolja ez a fajta politikai prostitúció, köpönyegforgatás és balkáni politika, amit Bukarestben művelnek, a magyar fővárosban már nem divat.

Szasz_Jeno_220410

Ugyanekkor következetességre szólította fel a Romániai Magyar Demokrata Szövetség vezetőjét és kiemelt néhány fiatal, feltörekvő egyént a párton belül (Olosz Gergelyt, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetőjét, valamint Antal Árpádot és Tamás Sándort), akik mostanában kiváltképp „igyekeznek a Fidesznél könyökölni”. Szász elmondta, tudomása szerint Olosz azzal kampányol a magyarországi pártnál, hogy Markó Béla akarata ellenére lett frakcióvezető – ez a polgáriak vezére szerint egy RMDSZ-es belső ellenzékre és párton belüli törésvonalak létezésére utalhat.

Az MPP elnöke kihangsúlyozta, Farkas Csaba, pártjának jelenlegi alelnöke és ő maga szervezte Orbán Viktor és Németh Zsolt erdélyi útját 1994-ben, amikor a Fidesz 6,5%-kal alig jutott be a parlamentbe. Szász Jenő elmondta, ők a nehéz időkben is kitartottak szövetségesük mellett, és azóta is következetesen ezt teszik. Arra a kérdésre, hogy miként vélekedik az EMNT egyre inkább pártként való viselkedéséről, a polgáriak első embere úgy válaszolt, reméli, hogy Tőkés László hamar túlteszi magát az RMDSZ-el kötött kényszerházasságon.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
drumstickxxx
2010-05-20 10:06:47
Jeno legyszives hagyd abba a mocskolodast!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."