Itthon » Közélet

Kevesen voltak az utcai tiltakozáson

Tiltakozó akció lett az eredménye a pénteki verekedésnek, ám ezen kevesen jelentek meg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Tiltakozas_0008
Tiltakozas_0008
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. április 25., 20:04
9 hozzászólás. 


Mint arról beszámoltunk, péntek délután példátlan eset rázta meg Székelyudvarhelyt: a város központjában 14 órakor 15-20 személy támadt lapáttal és fejszével Szabó Zoltán kávézótulajdonosra. Az ilyenfajta erőszakot elítélendő, spontán megmozdulás, egyfajta csendes tiltakozás szerveződött szombaton este 7 órára, a verekedés helyszínére.

Tiltakozas_0009

Ide többnyire a sajtó képviselői, újságírók és fotósok érkeztek meg, néhányan csalódottan mesélték, hogy jóval több embert szerettek volna itt látni, az előzetes becslések és visszajelzések szerint volt, aki száz emberre számított. Ezzel ellentétben körülbelül 25-30 személy lehetett jelen, ám a rend őrei szép számban képviseltették magukat: még a gyülekezés kezdete előtt a helyszínen volt a helyi csendőrparancsnok, később két rendőrautó és több járőr „biztosította” a helyszínt. Többen is beszámoltak egy buszról ami állítólagosan tele volt rohamrendőrökkel, készenlétben egy esetleges bevetésre.

Rájuk nem volt szükség, a megmozdulás csupán egy baráti beszélgetés, helyzetelemzés volt. Erről megbizonyosodott a megye prefektusa, Ladányi László is, aki elmondása szerint tudomást szerzett egy feltételezett törvénytelen gyülekezésről és ezt jött kivizsgálni. Mint mondta, nyilatkozni nem akar, ugyanis nincs mit mondjon 20 újságíróról akik egymást fényképezik. Hogy a tiltakozást kiváltó verekedésről mi a véleménye, sajnos egyelőre nem tudtuk meg, ám a prefektus kifejtette, Románia jogállam, ezért a sérelmezett félnek meg kell tennie a szükséges jogi lépéseket az ügyben.



9 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gezuka
2010-04-25 22:40:53
No...ide is elert ez a hir? Az szh.ro-n tobb, mint 70 kommentet szult.

Na es a korzeti eredmenyek? Azt is ott talalom meg? Jaaaa...ne keressetek, megvan: http://szh.ro/sport/labdarugas/udvarhely-korzeti-bajnoksag
avatar
szasza
2010-04-25 22:48:47
Köszönjük a konstruktív hozzászólást...
avatar
karcsika
2010-04-25 22:53:53
@gezuka
Kicsit nézz szét jobban, a sporteredményekben mindent megtalálsz... Előbb győződj meg a dolgokról, aztán írogass.
avatar
szasza
2010-04-25 23:06:45
Ha pedig a részletes, fényképes beszámoló érdekel azt itt olvashatod: http://uh.ro/sport/nagypalyas-foci/2305-koerzeti-bajnoksag-18-fordulo

Ugyanakkor megkérnék mindenkit, hogy lehetőleg a kommentekben szorítkozzunk a cikk témájára.
avatar
peterbsandor
2010-04-26 11:26:06
Szia Attila! :kiss: Hatalmat a népnek!
avatar
szattilasz
2010-04-26 14:16:46
Nem maszkosok kellenek ide, nem hitler, és szerintem arra sincs szükség, hogy nap mind nap 50 rendőr járőrözzön esténként a városban. Csak arra jár rá a rúd, aki hagyja. A szély nem arrol hires, hogy bajban hagyja a bajtársát, mikor annak szüksége van rá! Sajnos a mentalitás egyre inkább liberalista, s baloldali udvarhelyen is. Biza elharapóztak a dolgok udvarhelyen.. Nem hagyta volna ezt a székely 50 vagy 100 évvel ezelőtt. És én sem hagytam volna, ha ott vagyok. Ez van az utcán, a szoborparkban , ha turisták jönnek a város bármely szegletébe, csak a cigánygyerekekről marad náluk kép vagy emlék.... Az összetartás abszolút hiányában szenvedünk, nemhogy segítsünk egymáson, lekiabáljuk egymást az utcán, ujjal mutogatnak a politikusaink egymásra a médiában, ahelyett h összetartásra sarkallnák a lakókat, vagy a megoldást keresnék. Soha az életben nem fog jobbra fordulni a helyzet, ha a lakók nem fognak össze. Ugyis kapunk a pofánkra suttyomban a cigányoktól, ha nem fogunk össze.
avatar
fekete-feher
2010-04-27 02:49:44
Üdv Mindenkinek!

Megkerestek engem is, hogy kellene ezzel a kérdéssel kendőzetlenül foglalkozni. De kell ehhez a segítségetek, hiszen én innen Budapestről könnyen pofázok ;)... Mégis, ez a hátrány előnnyé is kovácsolható, ha van bátorsága mindazoknak, akik tudnak, láttak valamit, hogy az információikkal megkeressenek.

Biztos vagyok abban, vagy inkább hiszek abban, hogy az udvarhelyi média is csatasorba állítható, ha van garancia arra, hogy a szerző nem marad magára, legyen az bárki is.

Ha Csíkszereda le tudott számolni Csibivel, akkor feltehetően Székelyudvarhely is meg tudja tenni ugyanezt, segíts kideríteni, hogy érett-e annyira a város.

Ne feltétlenül engem tüntess ki bizalmaddal, keresd meg azt az újságírót, akiben megbízol - ha van ilyen -, én meg megpróbálom a szerkesztőségeket együttműködésre bírni. Hátha sikerül.

A sült galambra hiába várunk, ez biztos!

Fekete-Fehér, alias Szőke László
avatar
szkiny
2010-04-27 10:49:34
az eroszak nem megoldas / a tobb nyilvanossag az i
Szoke Laszlo kezdemenyezese figyelemre melto. Tamogatom a nyilvanossagot es mindenkit erre biztatok, ha ilyen jellegu problemaja akad akkor az tarja fel. Ertsetek meg, hogy a puszta hoborgessel nem megy senki semmire. Az eroszakhoz valo folyamodassal pedig csak elmergesedne a helyzet es az meg annyira sem oldana meg. Akinek ez nem tiszta attol megkerdeznem, hogy mennyi penze van erre ? Vagy dedos gyerekekkent azt hiszitek, hgoy ez a maffiozosdi egy jatek amit hetvegenkent eljatszunk majd ha kedvunk tartja es ha kint is szep ido van ?! Eroszak eroszakot szul ! Az eroszak ellenszere egyedul a nyilvanossag. A nyilvanossagot a hivatalos szervek sem tussolhatjak el. Korrupt tud maradni a rendorseg, a politikum es mindenki amig be lehet soporni valamit a szonyeg ala es el lehet felejteni szepen, csendben stb. Ellenben ha mar visszatarthatatlanul es megismetlodoen nyilvanossagra kerulnek kenyelmetlen ugyek akkor a politikumnak is magyarazkodni kell es akkor megfordithato a magatartasuk.
avatar
robertandras
2010-05-01 17:18:50
re: az eroszak nem megoldas / a tobb nyilvanossag
Abszolut egyetertek szkiny-vel... tenyleg nagyon jo volna tenni mar valamit mert az atlag polgarral mindenki azt tesz amit akar... De ki az aki meri vallani azt, hogy kiall es remenykedik, hogy meg sokan csatlakoznak?

50-100 evvel ezelotti szekelyeknek kellene szobrot allitani a varosba... a ma elo utodaik (magammal egyutt) csak nagyon halvany arnyekai vagyunk oseinknek! :(

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."