Itthon » Közélet

Dulakodás a tárgyalóteremben

Anális inzultálással, a bíró sértegetésével folytatódott a Gábor család ellen folyó percsokor. Egy ügyben ítélethirdetés lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

birosag bejarat-1
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. október 02., 17:35
5 hozzászólás. 

Reggel fél kilenctől kezdődött a tárgyalás-maraton a Gábor család ellen. Kicsit kényelmetlenül éreztem magam, mivel nem igazán tudtam, éppen melyik ügyet tárgyalják a reggeli kaotikus helyzetben, ami a tárgyalóteremben fogadott. Hamar meg is nyugodtam, hiszen nem csak én nem értettem mi történik, a vádlottak sem tudták, hogy most éppen gyanúsítottak, tanúk, vagy mehetnek ki a teremből.

– Melyik ügyben vagyok benne? – kérdezte Gábor Róbert.

– Amelyiket én tárgyalom – válaszolt a bírónő.

Nem jött el Gábor Zsolt ügyvédje. Róbert telefonnal a kezében hadonászva magyarázta, hogy beszélt vele, jönnie kell. Végül egy más ügyvéd képviselte, így megkezdődhetett a nyolc bethlen-, illetve kadicsfalvi eset tárgyalása a Gábor család ellen.

A széna ára Bunta asztalán van

Kihallgatták tanúként Benedek Árpád Csaba alpolgármestert, aki tartotta magát korábbi nyilatkozatához. A Gábor család részéről egy tanú jelent meg, Husza Gyula, aki annyit mondott: „Én nem tudok semmit, én nem láttam semmit".

A tárgyaláson nem jelent meg Gábor Dénes, Ötvös Eszter, sem az ügyvédjük, így az ők kihallgatásukat november hatodikára halasztották. A bírónő elrendelte az előállításukat, ez reményt adhat arra, hogy a meg-nem-jelenős időhúzás nem fog folytatódni.

Közben kiderült, hogy az elmúlt tárgyaláson kikérték a város mezőgazdasági osztályáról a széna jelenlegi kereskedelmi árát, így az jelenleg Bunta Levente aláírására vár. Ezt szerencsére telefonon sikerült korábban megkérdezni, és az arról készült jegyzőkönyv alapján elfogadta a bíróság, így legalább az ellopott széna árát meg lehetett határozni.

Néztünk, mint a moziban

Megkezdődött a második tárgyalás, Gálfi Árpád megfenyegetése Gábor Róbert és Szabolcs által a Duna tévének készült riportban.

„Ne mind sugdolózz, te seggfej kurva" – szólt oda Gálfi Árpádnak az első sorban üldögélő legidősebb Gábor testvér, aki nemrég szabadult a börtönből.

Közben egy tévén elkezdték lejátszani a Duna tévének készített riport nyersanyagát, ugyanis a Gábor testvérek nehezményezték, hogy a vágott anyag számukra előnytelenül volt manipulálva, és csak a félreérthető szövegrészek voltak kiragadva a teljes beszélgetésből. Két kazetta is volt, amiket ide-oda futtatott a bíróság technikusa, de nem igazán találták az emlegetett beszélgetést. Részleteket ugyan meghallgattunk, de végül már Gábor Róbert is unta az ide vonatkozó rész keresgélését, elismételte, hogy fenyegették meg Gálfit. Érezhetően csak időhúzás volt a felvételek berendelése.

Arra is hamar rá lehet jönni, módszerük az állandó fenyegetés, beszólogatás még itt a bíróságon is. Nem csak Gálfi Árpádot inzultálják, a jelenlévő bethlenfalviakhoz is van egy-egy megjegyzésük. Amikor a fenyegetés már nem működik, akkor megpróbálják nevetség tárgyává tenni az embereket.

Gábor Róbert záróbeszédében elmondta, csak azt szeretné, ha már Gálfi Árpád egyszer s mindenkor békén hagyná őt és a családját.

Ne mind hazudjon s uszítsa a népet. Már szégyellünk a bíróságra járni – szabadkozott Róbert. „Tisztelt bíróság! Nem olyan ember, mind amilyennek gondolják. Én ilyen embert még nem láttam, pedig voltam már börtönben. Azt kérem, csináljanak igazságot."

Rövidebben szólt öccse, Gábor Szabolcs: „Nincs semmi mondanivalóm. Legyen mindenkinek igazság, ne csak Gálfi Árpinak".

A tárgyalás véget ért, a bíróság visszavonult az ítélethirdetésig. Kifelé menet Gábor Róbert könyökkel hasba ütötte az egyik bethlenfalvi lakost, amikor elment mellette. Kisebb dulakodás, ordibálás alakult ki a teremben. A csendőrség embereinek kellett közbelépniük, hogy megfékezzék az indulatokat. A bírónő még visszaszólt az ajtóból, hogy ez bíróság, itt nincs verekedés. Róbert mosolyogva hagyta el a termet, a bethlenfalviak még morgolódtak egy darabig, majd egymást csitították és minden ment tovább.

Kard és fejsze volt a Gábor testvéreknél

Demeter Ernő megverésének ügyével folytatták a tárgyalás-sorozatot. Bár Gábor Róbert és Gábor Zsolt voltak a gyanúsítottak, kellett egy kis idő, amíg letisztázódott, ki az elkövető és ki a tanú. Gábor Szabolcs eleinte értetlenül nézte, miért küldik ki a teremből a tanúkkal együtt (csak a kihallgatás alatt levő vagy már kihallgatott tanúk lehetnek bent a teremben – szerk. megj.): „én hibás vagyok, hogy legyek tanú?" – tette szóvá, majd kiment.

A szemtanúk elmondása szerint egyértelműen Gábor Dénes és élettársa Ötvös Eszter kezdeményezték a verekedést, amit Róbert és Zsolt fejeztek be karddal és fejszével a kezükben. Az ügyben Gábor Dénes, Szabolcs és Ötvös Eszter mégis tanúkként vannak beidézve. Az ügyészség döntése alapján csak a két testvér ellen indult tárgyalás.

A hangulat továbbra sem javult, a trágár beszéddel, az állandó beszólásokkal, a tanúk demoralizálásával nem hagytak alább. A bíró – közben Rédai Zoltán József váltotta a bírónőt – többször is emelt hangon kényszerült rendre inteni a Gábor család tagjait. Amikor Gábor Zsolt fecsegésével megszakította a tanúvallomást, és a bíró rászólt, csak annyit válaszolt az elnöknek, hogy: „Ó, hallgass te kis...", de itt már a bíró sem várta meg a végét, hangja élesen hasított hosszan a teremben. Egy pillanatra csend lett. Gábor Róbert komótosan kisétált a tárgyalásról, majd néhány perc múlva visszajött.

Negyedik tanúként a ma egy másik ügyben már kihallgatott Husza Gyulát szólították, akit Gáborék neveztek meg. Husza Gyula ebben az ügyben is ugyanúgy tanúskodik: „nem tudok semmit, nem láttam semmit". A bíró feltűnően sokszor visszakérdezett Husza Gyulánál az eseményekre, de az egy idő után csak annyit válaszolt: „Százszor kérdezhetnek meg, akkor sem láttam semmit!"

Mivel a többi tanú nem jelent meg, valamint Gábor Szabolcsnak, aki szintén elkövető, de mégis tanú mivoltában szólították, nem volt ott a személyazonossági kártyája, így nem hallgatták ki. Itt is napolták az ügyet és elrendelték a tanúk előállítását a következő tárgyalásra.

Análisan akar közösülni Gálfival

Újból egy Gálfi Árpád-ügy következett. Emlékeznek a lólopás esetére, amiben Róbert vett részt néhány cinkos társával? Annak tárgyalásán jelent meg Gálfi Árpád, de a tárgyalás után az előtérben és a bíróság épülete előtt többször megfenyegették őt. Gábor Róbert és az akkor még szabadlábon levő Gábor Zsolt a Gálfi élete kioltására irányuló kijelentéseket tettek.

Közben Gábor Sándor (?) – a nemrég szabadult testvér – folyamatosan azt közölte félhangosan, hogy análisan szeretne közösülni Gálfi Árpáddal.

„Gálfi Árpi seggbe lesz baszva. Seggbe baszom én, mert szeretem az ilyeneket" – mondta, miközben a tárgyalást követő közönség fele fordult.

Az anális közösülés részleteit nem tudta tovább ecsetelni, ugyanis a bíró csendre intett, és elmondta, aki beszélget, álljon fel és menjen ki. Furcsa, hogy a bíró mindenkire nézett, csak arra nem, aki beszélgetett és provokálta a többieket. Végül Marosi György ügyvéd nyomatékosan a bíró tudtára adta, ki is az, aki folyamatosan zavarja a rendet. A teremből kivezették Gábor Sándort, majd a bíró két bethlenfalvit is kitessékelt, akik igazából csendben figyelték az eseményeket a hátsó sorból. Na, nem ez a legérthetetlenebb dolog a mai napon, a fontosabb kérdés, hogy hova tűnt Gábor Róbert vádlott. Úgy gondolta, ő nem kíváncsi Gálfi Árpád kihallgatására, így inkább egy ajtónyitással lelécelt. A bíró értetlenül nézte a helyzetet. Mivel Gábor Dénes és Ötvös Eszter továbbra sem jelentek meg, hogy kihallgathassák őket, ezt az ügyet is november 6-án folytatják.

A Gábor család érezheti a vesztét, ugyanis most nem maradtak az épületben, vagy előtte fenyegetőzni. Csak a bethlenfalviak tartottak gyors kupaktanácsot és örvendtek, hogy ha lassan is, de csak a végére érnek a perlekedésnek. Gálfi Árpád sikerként és nagy előrelépésként könyvelte el a mai tárgyalásokat.

A Duna tévének készült riportban történt fenyegetés ügyében november 9-re halasztották az ítélethirdetést.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2015-10-03 06:41:58
Udvarhelyi "brazil" sorozat. Várjuk a folytatást.
avatar
ooloo
2015-10-03 10:55:49
Hát ez kész bohózat, "kedves" biróság.
avatar
Odabee
2015-10-05 08:35:25
mi ez ember azt csinalnak amit akarnak nem tud parancsolni nekik senki ????ki be setalnak a targyaloterembol hat hol vannak a rend orei ??
nem kiabalni kell nekik h csend legyen hanem........
avatar
jutacs
2015-10-05 10:40:31
Hanem minden kimondott ocsmány szóért 100 ezer lej azonnali büntetés.
Ha a család nem tudja kifizetni, azonnal az összeset a börtönbe, amíg ledolgozzák.
Uff!
avatar
kszl
2015-10-08 14:09:44
csak gáborék nem tudják, hogy az intelligenciájuk a béka seggével egyenlő. Koponyánként 10 év fegyház is kevés lenne nekik...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."